بیانیه «ITUC» به مناسبت سالگرد پایان جنگ جهانی دوم؛
دیکتاتوری میلیاردرها؛ پیش قراول موج سوم فاشیسم خواهد بود

کنفدراسیون بین المللی اتحادیههای کارگری در بیانیهای به مناسبت سالگرد پایان جنگ جهانی دوم در هشتم ماه می۱۹۴۵، بیانیهای شدیداللحن علیه گروههای انحصار قدرت و ثروت جهانی صادر کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از ITUC، پایگاه کنفدراسیون بین المللی اتحادیههای کارگری (ITUC) در بیانیهای به مناسبت سالگرد پایان جنگ جهانی دوم در هشتم ماه می۱۹۴۵، بیانیهای شدیداللحن علیه گروههای انحصار قدرت و ثروت در جهان که علیه کارگران همه کشورها توطئه میکنند، صادر کرده و نسبت به پدیده «دیکتاتوری میلیاردرها» که مقدمه ورود به موج سوم فاشیسم قلمداد شده، هشدار داده است.
این بیانیه کنایه آمیز، علیه خطر رشد میلیاردهای بزرگی که از دولتهای دست راستی (مانند ایلان ماسک و شرکا از ترامپ) حمایت میکنند و خطر آنها برای صلح و ثبات جهانی و معیشت کارگران در سراسر جهان صادر شده است.
در این بیانیه آمده است:
هشتاد سال پیش در ۸ مه ۱۹۴۵، کارگرانی که برای نجات ملتهای خود به پا خواسته بودند، رژیمهای فاشیستی وقت آلمان، ژاپن و ایتالیا را که کمر به نابودی جهان بسته بودند، در جنگ جهانی دوم، مجبور به تسلیم کردند. آن جنگ که توسط چند مرد تشنه قدرت آغاز شد، بزرگترین و مرگبارترین درگیری تاریخ بشری تاکنون بوده است.
بر خاکستر این فاجعه انسانی، سیستمهای بینالمللی فعلی ساخته شده است. سازمان ملل متحد، سازمان جهانی کار، دیوان بینالمللی دادگستری یا همان دیوان لاهه و صندوق بین المللی پول و سازمان همکاریهای توسعه، همگی پس از این فاجعه ایجاد شدند.
این سیستم چندجانبه گرایانه برای مدیریت کشورهای جهان، هرچند که اغلب ناقص و معیوب بود، اما به هرحال در تاریخ پر جنگ و جدال بشری، نقطه عطفی در تاریخ ایجاد کرد. برای اولین بار، ملتهای جهان تلاش کردند تا مسیری را به سوی همکاری سیاسی، صلح و توسعه اقتصادی ترسیم کنند. اما این تلاش به دلایل گوناگون به ثمر ننشست.
هشت دهه بعد، ما به یک دوراهی جدید رسیدهایم. اتحاد نامقدس امروز میلیاردرها، نخبگان خودفروخته عرصه فناوری و نیروهای سیاسی موسوم به راست افراطی، از نقاط ضعف دولتها و نهادهای تمدن بشری استفاده کرده و برای پیشبرد دستور کار تخریب زندگی بشری به نفع یک اقلیت ناچیز، وارد میدان شدند. دستورالعمل آنها در تمام قارهها یک چیز است؛ سیه روز کردن طبقه کارگر در ابعاد جهانی برای احیای قدرت و ثروت یک اقلیت مولتی میلیاردر که میخواهند در کنار قدرت اقتصادی، انحصار سیاسی را نیز بر دموکراسیهای موجود در کشور خودشان و کشورهای دیگر تحمیل کنند.
این کودتای میلیاردرها علیه دموکراسی، اکنون در حال تحکیم قدرت نو ظهور خود از میان سایهها است.
بدیل آنها در این میان تنها انسجام، اتحاد و همبستگی کارگران و حمایت از اتحادیههای کارگری و آن دسته نهادهای مردمی و مدنی است که در برابر استبداد میلیاردها میایستند. این بدیل، این ادعا را که تاریخ ناگزیر به تکرار خود است، نقض میکند.
ما به جهانیان این امید را میدهیم که بله، یک جایگزین وجود دارد! ما قدرت داریم که دولتها و نهادهای خود را به دولتهایی تبدیل کنیم که در آنها مردم سالاری برای کارگران مفید باشد. ما میتوانیم یک میثاق اجتماعی جدید را مقابل جامعه قرار دهیم.
امروزه میلیونها کارگر در سراسر جهان در اول ماه میو در روز کارگر بسیج شدند تا خواستههای خود را از دولتهای خود مطالبه کنند. در هشتم ماه مه، ما این خواستهها را بینالمللی خواهیم کرد. از سوی دیگر، کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری (ITUC) نامهای سرگشاده و تاریخی به سران کشورها و نهادهای جهانی منتشر خواهد کرد و از آنها میخواهد که با پذیرش فوری خطری که نهاد ارزشمند مردم سالاری را توسط غولهای ثروتمند جهان تهدید میکند، از وقوع فاجعه بعدی جلوگیری کنند.
۸ مه ۲۰۲۵ یادآور آن دستاوردهایی است که میتوانیم با اتحاد فرامرزی علیه چنین نیروهایی به آن دست یابیم. همچنین یادآور رویدادهای خطرناکی است -که اگر اجازه دهیم تأخیر یا تفرقه مانع ما شود- میتوانند جهان ما را نابود کنند.
به همین دلیل است که جنبش جهانی اتحادیههای کارگری اولین گامها را برای برپا کردن دوباره تلاش مشترک جهانی ما، برای بازپسگیری دستاوردهای تمدن بشری و جلوگیری از کودتای فاشیستی میلیاردرها علیه صلح و تمدن برمیدارد!