تابآوری صنعت لوازم خانگی در وضعیت بحرانی

نمایندگان اعضای انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در نشستی پیرامون چالشها و چشماندازهای تولید پس از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل گرد هم آمدند و اعلام کردند که تابآوری این صنعت نهایتاً یک تا دو ماه آینده خواهد بود.
به گزارش ایلنا، به نقل از روابط عمومی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران، صبح امروز چهارشنبه، ۱۱ تیرماه، جمعی از اعضای انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران گردهم آمدند تا وضعیت تولید در دوران جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل را مورد بررسی قرار داده و مشکلات پیشروی صنعت لوازم خانگی پس از این بحران را به بحث بگذارند.
تولیدکنندگان ضمن ابراز امیدواری نسبت به پایداری آتشبس، بر ضرورت آمادگی برای هر سناریویی تأکید کردند و اعلام نمودند که در شرایط فعلی، ادامه تولید با تمام توان، وظیفهای ملی و اخلاقی برای فعالان این حوزه است.
یکی از تولیدکنندگان حاضر در نشست با اشاره به کاهش چشمگیر وصول چکها که به وصول کمتر از ۵ درصد رسیده است، هشدار داد که ادامه این روند میتواند به کلی تولید را فلج کند و افزود: «در شرایط فعلی بازار، فروش نقدی تقریباً غیرممکن شده است.»
اعضای انجمن با تأکید بر افت تقریبی تقاضای لوازم خانگی به صفر پس از جنگ، پیشبینی کردند که بنگاههای اقتصادی به ناچار وارد دوره انقباضی خواهند شد و تعدیل نیرو در صنایع مرتبط اجتنابناپذیر خواهد بود. در این زمینه پیشنهاد حفظ نیروهای کلیدی از سوی بنگاهها و آگاهسازی بیشتر دولتمردان از نتایج حاصله از سوی انجمن مورد تاکید قرار گرفت ومطرح گردید که تمام تلاش باید برای سوق دادن تصمیمگیران به استقرار امنیت در کشور باشد.
یکی دیگر از تولیدکنندگان با بیان اینکه ادامه فعالیت واحدهای تولیدی به میزان تقاضای بازار بستگی دارد، تصریح کرد: «شرایط جنگی ضرورت بازطراحی ساختارهای سازمانی در این صنعت را به وجود آورده است.»
در این نشست همچنین به خروج گسترده نیروی کار افغان از کشور اشاره شد که خلأ قابل توجهی در واحدهای تولیدی ایجاد خواهد کرد و از همین حالا باید راهکارهای مناسبی برای مقابله با این چالش اندیشیده شود.
تمامی تولیدکنندگان بر آمادگی برای مواجهه با روزهای سختتر تأکید کردند و خاطرنشان ساختند که گرایش به فعالیتهای بازرگانی در دوره جنگ، نقشی کلیدی در مدیریت شرایط بحران خواهد داشت.
در پایان، تولیدکنندگان از انجمن ملی صنایع لوازم خانگی به عنوان بازوی مشورتی وزارت صمت، برگزاری نشست و همفکری برای عبور از بحران را الزامی دانسته و ضمن تاکید بر درک شرایط موجود نیاز به باهم بودن برای عبور از بحران را مهم داستند. تولیدکنندگان ظرفیت تابآوری این صنعت در شرایط کنونی، تنها یک تا دو ماه دیگر تخمین زده میشود.