خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛

ترسیم چشم‌انداز مهارتی با تدوین سند مهارتی در لرستان

ترسیم چشم‌انداز مهارتی با تدوین سند مهارتی در لرستان

مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در لرستان گفت : سند مهارتی با هدف سامان‌دهی آموزش‌های مهارتی و ارتقاء سطح اشتغال در استان تدوین می شود.

به گزارش ایلنا، لازمه خلاقیت و توانمندی در انسان باید از شروع آموزشهای مهارتی کودک حین بازی با او و در مهدهای کودک و انتخاب نوع اسباب بازی‌هایش همراه باشد. تا از بین کودکان کسانی که کار و توانمندی بیشتری دارند انتخاب شده و آنان را به سوی کار و مهارتهای فنی سوق دهیم.

پرورش انسان‌های خلاق و متفکر می‌تواند مسیر توسعه و پیشرفت را برای یک جامعه در همه امور اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را تسریع بخشد. بنابراین می‌طلبد دولمتردان و برنامه‌ریزان سیستم آموزش‌های مهارتی کشور این مهم را با زمانبندی درست و هدف دار دنبال کرده تا به هدف نهایی که همان پرورش افراد ماهر و توانمند است، برسیم. 

یکی از مهمترین عوامل رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی کشورهای توسعه یافته مهارت‌های فنی و حرفه‌ای است که در تامین نیروی انسانی ماهر و کارآمد موثر است، بنابراین آموزش‌های فنی و حرفه‌ای امکان بهره‌برداری مناسب از منابع انسانی را فراهم کرده و زمینه راهیابی افراد جویای کار را به بازار کار و ایجاد اشتغال پایدار فراهم میکند. 

به اعتقاد کارشناسان یکی از عوامل بیکاری در جامعه، فقدان مهارت‌های مورد نیاز بازار کار از سوی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و جویندگان کار است. به زعم آن‌ها ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز بازار و رشته دانشگاهی فارغ التحصیلان نقش موثری در ایجاد فرصت‌های شغلی برای دانش آموختگان دارد. 

بنابراین آموزش‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای اصل مهمی در اشتغال به ویژه راه‌اندازی کسب وکارهای خرد و کوچک به شمار می‌رود و نهادینه کردن فرهنگ مهارت‌آموزی می‌تواند به حل ریشه‌ای معضل بیکاری در کشور منجر شود. 

 سند توسعه استان لرستان برنامه محور و پروژه محور است

احمد توصیفیان در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در لرستان، با اشاره به تدوین سند توسعه استان، اظهار کرد: سند توسعه استان برنامه محور و پروژه محور است و فرصت خوبی برای رونق تولید است بنابراین تحقق برنامه سند توسعه در حوزه اشتغال جز با بهبود کمی و کیفی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارت آموزی محقق نمی‌شود. 

مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان افزود: به صراحت می‌توان گفت در سالی که مزین به نام سرمایه‌گذاری برای تولید است ایجاد بسترهای امن برای سرمایه‌گذاری و توسعه مهارتهای نیروی کار در استان لازم و ضروری است. 

توصیفیان با تاکید بر اینکه تحصیلات دانشگاهی بدون مهارت ناکافی است، گفت: آموزشهای دانشگاهی بدون مهارت فنی منجر به ایجاد شغل نمی‌شود و در عصر امروز مهارت حرف اول را می‌زند بنابراین توجه به نیاز بازار کار و تمرکز بر آموزشهای مبتنی بر نیاز بازار کار از اهمیت زیادی برخوردار است. 

وی خاطر نشان کرد: انسانهای موفق و نیروی کار موفق نیروی است که بر اساس علاقمندی، مهارتی را می‌آموزد و پس از آن تحصیلات عالیه آن مهارت را می‌گذارند و امروز پیش نیاز به آموزش در زمینه مهارت‌های مرتبط با مشاغل نوین، آی تی محور و بازار محور است. 

مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان با بیان اینکه فرمان اجرای میثاق مهارتی ایران ماهر از سوی رهبر فرزانه انقلاب صادر شده است، گفت: در این طرح تلاش شده تا شکاف دیرنه بین نظام آموزشی و نیازهای واقعی بازار کار تا حد ممکن پر شود و جوانان با مهارت‌های کاربردی و به روز آماده ورود به بازار کار شوند. 

وی تصریح کرد: در این مسیر آموزشی دیگر صرفا به معنای یادگیری نظریات و محفوظات نیست بلکه تکیه بر کارگاه‌های مهارت آموزی، دوره‌های علمی، فنی و تجربه‌های واقعی است. 

توصیفیان ادامه داد: دانش آموزان، دانشجویان، کارورزان، سربازان و نیروی‌های مسلح در قالب طرح ماهر فعال‌تر از گذشته وارد فرایند یادگیری مهارت‌های مبتنی بر نیاز واقعی بازار کار می‌شوند. 

مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان بیان کرد: ایران ماهر فقط یک طرح مهارت آموزی نیست بلکه تلاشی برای ساختن آینده‌ای مبتنی بر بهره وری دانش علمی و سرملایه انسانی است و اینکه آموزش مهارتی می‌تواند بستر مناسبی برای تحقق عدالت اجتماعی، کاهش فاصله طبقاتی و جهش در بهره وری شود. 

وی بر ضرورت تکمیل زنجیره آموزش مهارتی ایده و تسهیلات تاکید کرد و گفت: سند مهارت استان با محوریت اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی و فنی و حرفه‌ای استان لرستان و همکاری سازمان مدیریت و سایر دستگاه‌های اجرایی، با هدف سامان‌دهی آموزش‌های مهارتی و ارتقاء و توانمندسازی زنان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، کاهش نرخ بیکاری امسال تدوین می‌شود. 

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان تصریح کرد: هر جا صحبت از تثبیت و ایجاد اشتغال است نیاز داریم در یک بستر مهارتی و فنی افرادی توانمند را تعلیم و تربیت کنیم وبرای بازار کار آماده کنیم وهم به کارگران شاغل در واحدهای اقتصادی، با هدف حمایت از اشتغال و بهره وری بیشتر آموزش‌های مهارتی ارائه کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز