خبرگزاری کار ایران

ایجاد زیست‌بوم کتابخانه‌ای در گروه فولاد مبارکه

ایجاد زیست‌بوم کتابخانه‌ای در گروه فولاد مبارکه
کد خبر : ۱۶۳۹۳۱۵

زیست‌بوم کتابخانه‌ای در گروه فولاد مبارکه، با تولید، گردآوری و تسهیل دسترسی به اطلاعات علمی، پژوهشی و تخصصی ایجاد شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه، هم‌زمان با برپایی سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، مرکز اطلاعات علمی و پژوهشی واحد تحقیق و توسعه فولاد مبارکه، با رویکرد ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی، با تأمین نیازهای مطالعاتی سازمان و تهیه بیش از ۷۰۰ عنوان کتاب از محل این نمایشگاه، گام دیگری در راستای توسعه گنجینه کتابخانه و ارتقای دانش کارکنان گروه فولاد مبارکه برداشته است.

در همین خصوص، خبرنگار فولاد، با سعید رجایی، مسئول کتابخانه تخصصی فولاد مبارکه، گفت‌وگویی انجام داده که ماحصل آن را در ادامه می‌خوانید.

قدری درباره این کتابخانه تخصصی توضیح دهید.

با توجه به تحولات متأثر از انقلاب صنعتی چهارم و به‌‎منظور ارتقای جایگاه علم و پژوهش در صنعت فولاد کشور، مرکز اطلاعات علمی و پژوهشی فولاد مبارکه گامی نوین و تحول‌آفرین در مسیر توسعه خدمات و روزآمدسازی کتابخانه تخصصی خود برداشته است. این اقدام نه‌تنها به بهبود دسترسی کارکنان و پژوهشگران به منابع علمی و تخصصی کمک می‌کند، بلکه بستر مناسبی برای هوشمندسازی خدمات و ایجاد یک پایگاه ارزشمند و نهایتاً کمک به مسیر تولید در کشور فراهم می‌سازد.

کتابخانه تخصصی فولاد مبارکه از سال‌ها پیش با هدف پشتیبانی از فعالیت‌های تحقیق و توسعه، ارتقای نوآوری و گسترش فرهنگ مطالعه در دل بزرگ‌ترین صنعت فولاد کشور فعالیت داشته است و اکنون، این مرکز وارد مرحله جدیدی از توسعه زیرساختی، محتوایی و خدماتی خود شده و با مدیریت جریان اطلاعات علمی و پژوهشی سازمان در مسیر خلق آینده‌ای بهتر قدم برمی‌دارد.

این مرکز با دارا بودن بیش از ۲۰ هزار عنوان منبع تخصصی الکترونیک، بیش از ۹ هزار عنوان کتاب چاپی فارسی و لاتین، بیش از ۹۰۰ عنوان گزارش پروژه‌های تحقیقاتی فولاد مبارکه، بالغ‌بر ۲۰۰ هزار استاندارد فنی و مهندسی از ۲۱ مرجع معتبر و همچنین اشتراک سایت‌های تخصصی بین‌المللی یکی از غنی‌ترین پایگاه‌های اطلاعاتی صنعت کشور به شمار می‌آید.

در زمینه دیجیتالی سازی و هوشمندسازی خدمات چه اقداماتی انجام شده است؟

در حال حاضر سامانه جامع مرکز اطلاعات علمی و پژوهشی فولاد مبارکه به آدرس http://rad.msc.ir برای مدیریت و دسترسی به منابع مطالعاتی و تخصصی این مرکز در دسترس همکاران گروه فولاد مبارکه است و از این طریق امکان جست‌وجو، مشاهده و دریافت منابع الکترونیکی و چاپی، گزارش‌های تحقیقاتی، استانداردها و نشریات تخصصی برای ایشان فراهم شده است.

در حوزه به‌کارگیری هوش مصنوعی در این زمینه چه برنامه‌هایی در دست اقدام است؟

 این مرکز در حال پیاده‌سازی سیستم‌های هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین است تا با رویکرد مبتنی بر تفکر پلتفرمی، خدمات شخصی‌سازی‌شده برای کاربران ایجاد کند. این نوع خدمات به کاربران کمک می‌کند تا در کوتاه‌ترین زمان، به دقیق‌ترین اطلاعات موردنیاز خود دست یابند و همچنین علم و دانش فردی خود را تولید و به اشتراک گذارند.

در زمینه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، نشریات و نخبگان این حوزه چه برنامه‌هایی در دست اجراست؟

در چارچوب این تحول، همکاری‌های گسترده‌ای با مراکز دانشگاهی، شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه نشر در حال شکل‌گیری و توسعه است تا بتوان با ایجاد یک زیست‌بوم تخصصی کتابخانه‌ای، ضمن به اشتراک‌گذاری منابع مطالعاتی، جهت تولید، ترجمه و نشر محتواهای اختصاصی اقدام کرد.

سخن پایانی؟

توسعه خدمات و روزآمدی کتابخانه تخصصی فولاد مبارکه، با شعار «فراتر از یک کتابخانه»، یکی از گام‌های راهبردی در راستای تحقق چشم‌انداز این شرکت محسوب می‌شود. با این اقدام، فولاد مبارکه یک بار دیگر تعهد خود را به ارتقای جایگاه علم و پژوهش در صنعت اثبات خواهد کرد. بی‌تردید، این حرکت می‌تواند الگویی الهام‌بخش برای دیگر صنایع کشور باشد تا با تکیه‌بر علم و تحقیق، مسیر توسعه پایدار و نوآوری را هموار سازند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز