هدفگذاری ۱۲.۳ میلیارد دلاری صادرات فولاد مبارکه، با وجود چالشهای تحریمی

مدیر صادرات فولاد مبارکه، در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ با اشاره به هدفگذاری ۱۲.۳ میلیارد دلاری صادرات این شرکت در سال جدید، گفت: البته تأمین نیاز داخلی اولویت اصلی ماست.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ علیرضا منصوری، مدیر صادرات شرکت فولاد مبارکه در جمع اصحاب رسانه در دومین روز از نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵، با اشاره به هدفگذاری صادراتی این شرکت در سال جدید گفت: در سال جدید، معادل ۱۲.۳ هزار دلار برنامهریزی صادراتی داریم، اما در درجه اول تلاش ما این است که نیاز بازار داخلی ایران را به طور کامل تأمین کنیم و پس از آن، با توجه به ظرفیتهای موجود، صادرات محصولات فولادی را دنبال خواهیم کرد.
منصوری با تأکید بر اینکه همواره بین ۱۵ تا ۳۰ درصد محصولات فولاد مبارکه صادر میشود، افزود: مقاصد صادراتی ما در طول زمان با توجه به نوع محصول و شرایط بازار تغییر کرده است. در مقطعی، بزرگترین مقصد صادراتی ما اروپا بود؛ اما در سالهای اخیر، کشورهای شرق آسیا در صدر بازارهای هدف ما قرار دارند و پس از آن، بازار کشورهای منطقه خاورمیانه و سپس اروپا قرار میگیرند و تاکنون محصولات ما به بیش از ۵۰ کشور جهان صادر شده است.
آسیب شرکتهای کوچک در شرایط تحریمی بیش از شرکتهای بزرگ بود
وی درباره مهمترین چالشهای صادراتی در شرایط تحریمی کشور گفت: در این زمینه با وزیر صمت نیز گفتگو کردهایم. ایشان اعلام کردند که بهصورت جدی پیگیر رفع این چالشها هستند. البته باید بگویم که این مسائل موضوع جدیدی نیست و ریشه آن به سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۹ بازمیگردد و اوج آن در سال ۱۳۹۷ رقم خورد. اکنون هم شرایط مناسبی نداریم، اما هرگز نگفتهایم که تحریمها ما را از صادرات بازداشتهاند. ما همواره با اتخاذ روشهای مختلف، صادرات محصولات را ادامه دادهایم.
مدیر صادرات شرکت فولاد مبارکه در ادامه گفت: یکی از چالشهای جدی ما، حضور شرکتهای کوچک در حوزه صادرات است که آشنایی کافی با شرایط بازار جهانی ندارند. این شرکتها، بدون تجربه و دانش کافی وارد بازار میشوند و موجب کاهش سطح قیمتها و آسیب به اعتبار برند ملی میگردند. ما سالها برای تثبیت جایگاه محصولات ایرانی در بازارهای جهانی تلاش کردهایم و نباید اجازه داد که این تلاشها از بین برود.
با محدودیت در بخش حمل و نقل و توسعه بنادر روبرو هستیم
منصوری همچنین به برخی چالشهای زیرساختی اشاره کرد و گفت: ما در کشور از ظرفیتهای بالایی برخورداریم، اما در حوزههایی مثل آب یا حملونقل، هنوز به اندازه کافی فکر نشده است. بویژه در بحث توسعه بنادر، با محدودیتهایی مواجه هستیم.
مدیر صادرات شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: در حال حاضر، عملاً تنها بندر قابل اتکاء برای صادرات ما بندرعباس است و کمبود زیرساختهای بندری و همچنین مسئله کشتیها که گاهی به دلیل تحریم یا عدم صرفه اقتصادی در بنادر میمانند، باعث تحمیل هزینههای سنگینی به شرکتها میشود و این موضوع رقابتپذیری ما را کاهش میدهد و باید به صورت جدی به آن رسیدگی شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در گفتگوی ما با وزیر صمت، مقرر شد این موضوعات با جدیت دنبال شود. ما در ارتباط مستمر با وزارت صنعت، معدن و تجارت هستیم و امیدواریم با همافزایی میان صنعت و دولت، بتوانیم بر این چالشها فائق آییم و صادرات را با قدرت ادامه دهیم.