خبرگزاری کار ایران

بقایی در نشست خبری:

صهیونیست‌ها از صف غذا برای هدف قرار دادن فلسطینی‌ها استفاده می‌کنند/ سازمان‌های بین‌المللی از وظایف خود جا مانده‌اند

صهیونیست‌ها از صف غذا برای هدف قرار دادن فلسطینی‌ها استفاده می‌کنند/ سازمان‌های بین‌المللی از وظایف خود جا مانده‌اند

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: فقط ظرف ۲۴ ساعت گذشته در غزه نزدیک به ۱۵۰ انسان بی گناه در محل های تجمع دریافت غذا کشته شدند. این ها از صف غذا برای هدف قرار دادن فلسطینی‌ها استفاده می‌کنند. جامعه جهانی از این آزمون سربلند بیرون نیامد و کشورهای منطقه باید تمام تلاش خود را بکنند و سازمان همکاری‌های اسلامی باید در اولین فرصت برای رسیدگی در این موضوع تشکیل جلسه دهد. سازمان‌ها و دیوان‌های بین المللی نیز از وظایف خود جا مانده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود روز دوشنبه ۳۰ تیرماه، گفت: جلسه امروز را با ابزار انزجار و تاسف شدید از آنچه در فلسطین اشغالی می‌گذرد، شروع می‌کنم. آنچه که در این چند ماه اخیر به این روند و طرح محو فلسطین اضافه شد استفاده از غذا و آب به عنوان‌ سلاحی برای کشتار مردم غزه بوده است. هیچ محموله غذایی وارد غزه نشده است و خبرنگاران همچنان در خط مقدم آگاهی‌سازی هستند با کمال تاسف وجدان بشری در وضعیت بی‌حسی مطلق قرار گرفته است.

وی افزود: این چیزی است که رژیم صهیونیستی به افکار عمومی جهان تحمیل کرده است. فقط ظرف ۲۴ ساعت گذشته نزدیک به ۱۵۰ انسان بی گناه در محل های تجمع دریافت غذا کشته شدند. این ها از صف غذا برای هدف قرار دادن فلسطینی‌ها استفاده می‌کنند. جامعه جهانی از این آزمون سربلند بیرون نیامد و کشورهای منطقه باید تمام تلاش خود را بکنند و سازمان همکاری‌های اسلامی باید در اولین فرصت برای رسیدگی در این موضوع تشکیل جلسه دهد. سازمان‌ها و دیوان‌های بین المللی نیز از وظایف خود جا مانده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه یادآور شد: من امروز میزبان آقای صابر هستم که یکی از بازماندگان خانواده شهید صابر هستد، شهیدی که جان خود را در راه اعتلای ایران از دست داد. خاطرتان هست که در حمله به آستانه اشرفیه چه اتفاقاتی افتاد و جمعی از خانواده یک استاد دانشگاه به شهادت رسیدند، امروز از برادر شهید صابر خواهش کردم که در جمع ما حضور پیدا کنند.

بقایی در رابطه با اقدامات حقوقی ایران در خصوص حملات رژیم صهیونیستی به ایران گفت: از همان روزهای نخست تجاوز رژیم صهیونیستی اعلام کردم که موضوع مستندسازی و مطالبه حقوق ملت ایران را پیگیری خواهیم کردیم. ما از همان روز نخست کارمان را شروع کردیم از طریق مکاتبات با سازمان‌های بین المللی و نهادهای حقوق بشری این اقدامات را انجام دادیم ما وظیفه خود می‌دانیم تمام خساراتی که به ملت ایران وارد شده را مستندسازی کنیم و از طریق دیپلماسی حقوق ملت ایران را پیگیری کنیم. در این مرحله ما باید موارد را مستندسازی کنیم و یک مجموعه مفصلی از مکاتباتی که انجام شده را آماده کردیم و در اختیار رسانه ها قرار دادیم.

اقدامات کشورهای حوزه قفقاز نباید خللی در مرزهای منطقه ایجاد کند

وی در رابطه با اظهارات اخیر الهام علی‌اف در خصوص ساخت کریدور زنگزور تصریح کرد: ما در خصوص اتصالات و مسیرهای مواصلاتی در آن منطقه مواضع خود را اعلام کردیم ما در عین حال که حامی روابط دوستانه میان کشورهای حوزه قفقاز هستیم ولی تاکید کرده‌ایم که این اقدامات نباید خللی در مرزهای منطقه ایجاد کند و تغییری در ژئوپلیتیک منطقه ایجاد کند. گاهی اوقات برخی اظهارات مسئولان حوزه کشورهای  قفقاز به درستی منتقل نمی‌شود و تعبیر نادرستی  از آن صورت می‌گیرد.

جزئیات نشست قریب‌الوقوع ایران با تروئیکای اروپا مشخص شد

بقایی در خصوص بازگشایی سفارتخانه‌های سه کشور اروپایی موسوم به تروئیکای اروپا گفت: خیلی از سفارت‌خانه‌ها به دلیل نگرانی از حملات رژیم صهیونیستی فعالیت خود را کاهش داده بودند ولی در حال حاضر هر سه سفیر تروئیکای به محل ماموریت خود بازگشته‌اند و مستقر هستند.

وی گفت: نشست ایران و اروپا در جایی خارج از اروپا و در استانبول و با حضور معاونان وزرات خارجه طبق روال  برگزار خواهد شد که با حضور معاونین سه کشور و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عمدتا در سطح معاون وزیر بوده است. موضوع هم مشخص است. ما به عنوان وزارت خارجه که مسئول استفاده از دیپلماسی برای احقاق حقوق مردم ایران هستیم،  هرجا که احساس کنیم می‌شود از این ابزار برای صیانت از حقوق مردم ایران استفاده کرد، کوتاهی و درنگ نخواهیم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: فارغ از حرف‌های دیگران و ضرب‌الاجل‌های تصنعی، این مواضع، ما را از پیگیری این حقوق بازنمی‌دارد. با این تفاوت که ما به صورت جدی مطالبات خود را مطرح خواهیم کرد و آنها باید پاسخگوی مواضع ناشایست خود در طول جنگ تحمیلی باشند. برخی از مقامات اروپایی مواضع توجیه‌گرایانه داشتند که باید نسبت به آن پاسخگو باشد بنابراین این جلسه جلسه مطالبه گرایانه‌ای خواهد بود و مسائل مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای و تحریم‌ها هم مطرح خواهد شد.  فکر نمی‌کنیم افتخاری باشد که یک کشور اصرار بر تخریب تأسیسات هسته‌ای ایران داشته باشد.

وی در رابطه با اظهارات اخیر بلینکن مبنی بر اینکه ایران غنی سازی زیر یک درصد را ایران پیش از حمله  پذیرفته بود گفت: چنین چیزی نبوده است و این را باید در چارچوب مباحث داخلی آمریکا دید و در همان حد به آن اعتبار بخشی کرد. موضع ما در خصوص مکانیسم ماشه همیشه یکسان و اصولی بوده است. روز گذشته آقای عراقچی نامه‌ای به طرف‌های برجام و سازمان ملل ارسال کردند و مواضع ما را تشریح کردند. کاهش تعهدات از سوی ما بر اساس یک بند برجام صورت گرفته است. ایران پس از یکسال از خروج آمریکا تصمیم گرفت اقدامات تنبیهی خود را اجرایی کند ولی این اروپایی‌ها بودند که قصور داشتند و در حمله رژیم صهیونیستی به ایران حمایت‌های خود را اعلام کردند. اعضای برجام هیچ توجیهی برای استفاده از قطعنامه‌ها ندارند چراکه خودشان باعث اجرایی نشدن برجام شدند. ما می‌دانیم که این ابزار برای فشار مضاعف بر ملت ایران است.

لاریجانی در سفر به روسیه حامل چه پیامی برای پوتین بود؟

وی در رابطه با سفر لاریجانی به روسیه گفت: ایشان به عنوان فرستاده ویژه رئیس‌جمهور برای حال پیام و دیدگاه کلان ایران درباره تحولات منطقه، تحولات بین‌المللی و روابط  دوجانبه بودند. دیداری‌های خوبی با رئیس‌جمهور روسیه داشتند و در خصوص طبف متنوعی از موضوعات از جمله مسائل دو جانبه و تحولات منطقه ای بعد  از جنگ تحمیلی این مدت اخیر بحث کردند. این امر متعارفی است که کشورها به فراخور تحولات و اهمیت موضوعات فرستاده‌هایی را به کشورهای هدف بفرستند.  ایشان قبلا هم در همین جایگاه سفرهایی داشتند از جمله به روسیه و وزارت خارجه هم در جریان بوده است.

بقایی در رابطه رایزنی‌های ایران و سوئیس گفت: این تماس‌ها در پی تماس‌های مستمری است که وزارت امور خارجه با کشورهای مختلف برقرار می‌کند. کشورها با دقت وضعیت منطقه غرب آسیا را دنبال می‌کنند و کسی نیست که از ناامنی منطقه استقبال کند اما اقدامات اسرائیل در منطقه در خصوص غزه، لبنان و سوریه و سایر مناطق باعث این اتفاقات شده است و ما در گفت‌وگوها مواضع خود را در خصوص چگونگی مهار جنایات رژیم صهیونیستی مطرح می‌کنیم.

بقایی با اشاره به حواشی که برای برخی از ایرانیان مقیم آمریکا ایجاد شده است،  تاکید کرد: اتفاقاتی که علیه اتباع ایرانی مقیم آمریکا انجام شده است و  بازداشت‌هایی که صورت گرفته نشانگر رویکرد نژادپرستانه ماموران امنیتی در آمریکا است و صرفا به دلیل تابعیت این افراد، آن‌ها را در معرض بازداشت قرار دادند. ما این موضوع را از طریق سفارت پاکستان و دفتر حافظ منافع آمریکا  رسیدگی کردیم. در خصوص یکی از شهروندان اتهام دور زدن تحریم‌ها را مطرح کرده‌اند که بر اساس این دلیل ناموجه بسیاری از ایرانی‌ها را مورد بازخواست و بازداشت قرار داده‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد وضعیت سوریه عنوان کرد: در مورد آنچه در سوریه می‌گذرد مواضع ما قبلا مطرح شده است. ما بر حفط تمامیت سرزمینی سوریه تاکید داریم و هیچ توجیهی برای تجاوزات اسرائیل به سوریه وجود ندارد. رژیم صهیونیستی هیچ حدی برای دست‌اندازی به سایر کشورها قائل نیست. همزمان که در فلسطین در حال نسل‌کشی است، در سایر کشورها هم اقدامات خود ادامه می‌دهند.  اگر رویدادهای هشت دهه اخیر را نگاه کنید، رژیم صهیونیستی جنگ‌هایی را به برخی کشورهای منطقه تحمیل کرده است و منطقه ما در معرض تهاجمات اسرائیل قرار دارد.

بقایی در خصوص اقدامات اسرائیل در سوریه گفت: به نظرم نمی‌شود تردید داشت که برنامه رژیم صهیونیستی ضعیف کردن کشورهای منطقه و تکه تکه کردن کشورهای اسلامی است و سعی در ایجاد شکاف میان گروه‌های اجتماعی هر کشوری دارد. در سوریه هم همین کار را می‌کنند و با تحریک قومیت‌ها سعی در پیشبرد مطامع خود دارند. فکر نمی‌کنم کسی شک داشته باشد که این یک بهانه است. به نظر می‌رسد هیچ دشمنی بین حاکمان فعلی سوریه و اسرائیل وجود نداشته باشد اما همانطور که می‌بینید رژیم صهیونیستی اقدامات خود را پیگیری می‌کند.

واکنش به اظهارات اخیر ترامپ درباره مذاکره و حمله به تاسیسات هسته‌ای کشورمان

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اظهارات ترامپ برای مذاکره با ایران گفت: مذاکرات با اروپایی‌ها اعلام شده اما برنامه‌ای برای گفت‌وگو با آمریکا نداریم. در عین حال تاکید شده دیپلماسی در نظر ما فرصت است، برای صیانت از منافع ملی هر زمان به این نتیجه برسیم که می‌توانیم از آن استفاده کنیم، قطعا دریغ نخواهیم کرد.

وی درباره اظهارات ترامپ در خصوص حمله به تاسیسات ایران گفت: صحبتی که مقامات آمریکا در این خصوص مطرح می‌کنند‌ خود گواه بر پذیرش یک اقدام غیرقانونی و جنایتکارانه علیه ملت ایران است. این‌ها اسنادی است که توسط ما مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این افتخار نیست که آمریکا به عنوان کشوری که پیش نویس قطعنامه ۲۲۳۱ را مطرح کرد و پذیرفت، این قدر اصرار بر تخریب برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران کند. این کار ما را برای اثبات اقدام غیرقانونی راحت‌تر می‌کند.

بقایی درباره پناهندگان افغان و صدور ویزای اربعین برای آن‌ها گفت: ما به عنوان معبر گذر کشورها برای سفر اربعین هستیم. هفته گذشته نشستی در این خصوص برگزار شد. این موضوعی است که حتما ما با جدیت پیگیری خواهیم کرد. در خصوص تسهیل بازگشت پناهندگان افغانستانی، ایران بزرگترین میزبان پناهندگان بوده است. جامعه بین‌المللی بارها بر رویکرد اخلاقانه ایران تاکید کرده است. آنچه که در یکسال اخیر انجام شده ساماندهی موضوع پناهندگی است و باید به صورت قانونمند انجام شود. در مورد انجام این روند به صورت منسجم به نحوی که کرامت رعایت شود، این موضوع دغدغه ما هم هست.  کمیساریای عالی پناهندگان هم قرار است به زودی از ایران دیدن کند. مطالبه ما همیشه این بوده که به ایران در این خصوص کمک کنند اما در چند دهه اخیر متاسفانه محقق نشده است.

وی در خصوص روابط ایران و مصر گفت: تماس‌ها و رایزنی‌ها بین دو کشور در چند ماه اخیر به صورت مستمر در جریان بوده است. ما با مصر دیدگاه‌های مشترک داریم. گفت‌وگوها و تماس‌ها با یک ضرب آهنگ مشخص و رو به رشد ادامه دارد و امیدواریم تفاهمات بین دو کشور منجر به تصمیمات خوبی در سطح دوجانبه شود.

بقایی درباره عملکرد روسیه و چین در پرونده هسته‌ای ایران گفت: روسیه و چین اعضای برجام هستند و در هر روندی در شورای امنیت می‌توانند ایفای نقش کنند. در خصوص موضوع پس‌گشت یا مکانیزم ماشه ما با این دو کشور مشورت‌های خوبی داشتیم. همین فردا در سطح مدیران کل رایزنی ۳ جانبه‌ای با روسیه و چین در تهران خواهیم داشت، در خصوص مکانیسم ماشه هم حتما رایزنی خواهد شد. از لحاظ حقوقی و منطقی هیچ دلیلی برای بازگشت تحریم‌های رفع شده طبق برجام وجود ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره اینکه آیا در گفت‌وگوها با چین در خصوص شراکت نفتی صحبت شده یا خیر، گفت: طبیعی است با چین روابط راهبردی داریم و یک قرار داد ۲۵ سال هم داریم که بیانگر روابط تجاری و اقتصادی گسترده ما با چین است در نتیجه در در خصوص همکاری‌های تجاری و اقتصادی صحبت می‌کنیم. این موضوع در رایزنی‌ها و تماس‌ها موضوعات ثابت ما هستند.

وی درباره سکوت ترکیه نسبت به تحولات سوریه گفت: اتفاقا ترکیه موضع روشنی در مورد تجاوز رژیم صهیونیستی به سوریه گرفت  و این کشور واقف است که تجاوزات به این کشور متوقف نخواهد شد.

بقایی در خصوص روابط ایران و پاکستان گفت: من ابتدا به مردم پاکستان به خاطر جان باختن تعداد زیادی از شهروندان این کشور در جریان سیل اخیر تسلیت می‌گویم. رابطه ما بر اساس تفاهمات تاریخی، فرهنگی و دینی است و احترام زیادی برای این تفاهمات قائل هستیم. تماس‌های اخیر با پاکستان در جهت تقویت روابط کشورهای منطقه بوده است. همچنین این تماس‌ها متعاقب تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران بیشتر شده است. ظرف هفته‌های آینده سفر رئیس‌جمهور به پاکستان انجام خواهد شد. این خود نشانگر اهمیتی است که برای روابط با پاکستان قائل هستیم.

بیچاره نوبل و بیچاره صلح!

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص نامه معرفی ترامپ به عنوان نامزد جایزه صلح نوبل توسط نتانیاهو اظهار کرد: در یک جهان عادلانه و ایده‌آل کسی که مستحق دریافت این جایزه است، خانم البانیز است که خودش را مدافع حقوق ملت فلسطین می‌داند ولی ما از جهان ایده‌آل فاصله داریم و جهان به شدت دچار وارونگی شده است. امروزه طرفی که نماد آپارتاید و متهم به ارتکاب نسل کشی است خودش را در حدی می‌داند که شخص دیگری را به عنوان نامزد جایزه صلح معرفی کند. نمی‌شود در جهان کنونی به چنین جایزه‌هایی اصالت داد و باید گفت بیچاره نوبل و بیچاره صلح.

وی درباره  درخواست اروپایی‌ها برای مذاکره با آمریکا گفت: ما در این درخواست‌ها اصالت و جدیت نمی‌بینیم. طرف‌های اروپایی و آمریکا بدهی خیلی بزرگی به ملت ایران دارند. ما در این ۲ دهه مداوم در حال دیپلماسی بودیم. آنان باید سپاسگزار ملت ایران باشند که علیرغم همه بدعهدی‌ها باز چنین رویکردی به دیپلماسی دارند. لازمه ازسرگیری گفت‌وگوها این است که آنان برای گفت‌وگو جدیت داشته باشند. برعکس آنان جدیت ندارند و این برای ما ثابت شده است. برای ما چیزی که مهم است صیانت از منافع و حقوق ملی ایران است.

بقایی در خصوص عملکرد آلمان در رفتار با ایران گفت: ما به شدت گله‌مند از رویکرد آلمان در یک ماه اخیر هستیم. من کلمه گله‌مند را به عنوان سبک‌ترین کلمه استفاده کردم. استفاده از تعابیر نامناسب توسط مقامات آلمان از جمله کار کثیف رژیم برای آنان، مسئولیت بین‌المللی برای آلمان ایجاد کرده است و صراحتا اقدام تجاوزکارانه را می‌پذیرد. ما انتظار داریم آلمان موضع خودش را تصحیح کند و اجازه ندهد به عنوان نقطه سیاه در تاریخ روابط دو ملت باقی بماند.  در خصوص مسائل هسته‌ای اروپایی‌ها باید در نظر داشته باشند که در یک فرصت توانستند بازیگری کنند اما قدر و ارزش این فرصت را ندانستند. انتظار می‌رفت که در قبال تجاوز به تاسیسات هسته‌ای ایران موضع محکم و مستقل و مبتنی بر تعهدات حقوقی خود می‌گرفتند. امیدواریم آنان تجدیدنظر کنند و فرصت نقش آفرینی برای اروپا را نگیرند.

وی  با تاکید بر اینکه ما کماکان عضو آژانس و ان‌پی‌تی هستیم، خاطرنشان کرد: ما اعلام کردیم که از رویکردهای آژانس و شخص دبیرکل رضایت نداریم، ملت ایران ناراحت و عصبانی از برخی رویکردهای آژانس هستند. واکنش مجلس هم به این رویکردهای ناشایست این بود که قانونی را در رابطه با نوع همکاری تصویب کردند. شیوه همکاری‌ها تغییر می‌یابد و با نظر شورای عالی امنیت ملی اتجام می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز