خبرگزاری کار ایران

قیمت برق در سال های گذشته بیش از ۷ برابر افزایش یافته است

قیمت برق در سال های گذشته بیش از ۷ برابر افزایش یافته است
کد خبر : ۱۶۳۶۵۶۹

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: قیمت ارز طی سال‌های گذشته، شش و نیم برابر ولی قیمت برق بالای ۷ برابر افزایش یافته است. چرا ۵ تا ۷ ساعت قطعی برق در بخش کشاورزی و تولید رخ می‌دهد؟ راهکار رفع ناترازی برق، اعلام و برگزاری پویش‌های بی‌ثمر نیست، بلکه کاهش سریع نرخ ارز و رهاشدگی ارز، ارائه بسته‌های تشویقی به مردم برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید، به‌خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر، جلوگیری از تولید یا واردات وسایل سرمایشی و گرمایشی غیراستاندارد، پرداخت بدهی ۲۰۰ همتی به بدهکاران دولتی توسط بخش دولتی به بخش خصوصی، تهیه و ارائه سبد تامین انرژی و اورهال کردن نیروهای انرژی‌های تجدیدپذیر و حرارتی است.

به گزارش ایلنا، نادرقلی ابراهیمی در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا؛ به‌ویژه شهدای پرواز اردیبهشت؛ گفت: از همه کارگزاران نظام، تقاضای توجه جدی به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار دیروز با کارگران در جهت تولید و استمرار کار و تولید با کیفیت را دارم.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سالی که به نام سرمایه‌گذاری برای تولید مزین است، نیاز به اجرای برنامه‌های اقتصادی و استفاده از همه بسترهای قانونی و فرصت‌های مردمی برای تأمین مالی بخش‌های اقتصادی کشور، جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور، هدایت سرمایه‌های ریالی و ارزی غیرمولد و سرگردان جامعه به سمت تولید و توسعه کسب و کارها و اجرای برنامه‌ها و قابلیت رصد چند ده میلیارد ارز، چند هزار همت اعتبارات سرگردان در جامعه است. در این شرایط، متاسفانه با گذشت ۲ و نیم ماه، نه‌تنها فرد مشخصی برای وزارت اقتصاد مشخص نشده است، بلکه برنامه‌های اقتصادی راهگشایی هم ارائه نشده است. از طرفی پیام‌هایی برای معرفی فرد یا افرادی با نگاه آزاد اقتصادی و لیبرالی به گوش می‌رسد، که قطعاً مجلس به ادامه روند معیوب مدیریت اقتصاد لیبرالی و شیکاگویی تجربه شده، رای نخواهد داد.

ابراهیمی در ادامه خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: آقای‌پور محمدی! در شرایط سخت معیشت خانوارها، به‌ویژه عزیزان بازنشسته، قرار بود متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به سمت عدالت و نه بازتولید نابرابری، برود و باعث آرامش و آسایش عزیزان بازنشسته شود، اما منجر و اقدام نشد. مبنا صرفا گروه و طبقه‌بندی شغلی بود نه سیاست‌های داخلی هر دستگاه. اما خلاف این قانون، اجرای برنامه‌ها به نحوی صورت گرفته، که برای سه الی چهار دستگاه، شرایط مناسب و برای مابقی دستگاه‌ها، شرایط نامتناسبی، حتی با حداقل حقوق و تغییرات ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: چرا سه درصد اعتبارات صندوق توسعه ملی و ۱۰۰ درصد تخصیص اعتبارات بخش کشاورزی در قانون از قلم افتاده است؟ چرا یک درصد واردات نهاده‌ها که برای تقویت تولید در بخش کشاورزی، حدود ۸.۵ همت اعتبار بوده است به ۱.۳ همت تقلیل پیدا کرده است؟ چرا آیین نامه نشان‌دار کردن مالیات‌ها برای مشارکت مردم ابلاغ نمی‌شود؟ چرا شاخص‌های توزیع اعتبارات ۸۵ درصدی منابع عمومی در ردیف‌های ملی ابلاغ نمی‌شود؟

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس دوازدهم در بخش دیگر صحبت‌های خود در بحث انرژی، گفت: از سال ۸۵ واگذاری نیروگاه‌ها به بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری اجرایی در این صنعت آغاز شده است؛ اما کاهش شدید سرمایه‌گذاری در این بخش، سیاست‌های ناکارامد دولت‌های قبلی و اجرای مصوبه دلاری‌سازی اقتصاد ملی و افزایش هزینه‌ها به دلیل افزایش نرخ ارز رسمی توسط دولت‌ها و بانک مرکزی، شرایط امروز را ایجاد کرده است. قیمت ارز طی سال‌های گذشته، شش و نیم برابر ولی قیمت برق بالای ۷ برابر افزایش یافته است. چرا ۵ تا ۷ ساعت قطعی برق در بخش کشاورزی و تولید رخ می‌دهد؟ راهکار رفع ناترازی برق، اعلام و برگزاری پویش‌های بی‌ثمر نیست، بلکه کاهش سریع نرخ ارز و رهاشدگی ارز، ارائه بسته‌های تشویقی به مردم برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید، به‌خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر، جلوگیری از تولید یا واردات وسایل سرمایشی و گرمایشی غیراستاندارد، پرداخت بدهی ۲۰۰ همتی به بدهکاران دولتی توسط بخش دولتی به بخش خصوصی، تهیه و ارائه سبد تامین انرژی و اورهال کردن نیروهای انرژی‌های تجدیدپذیر و حرارتی است.

ابراهیمی ادامه داد: اجرای کامل برنامه هفتم پیشرفت، به‌خصوص در بحث ابلاغ ۳۲۱ آئین‌نامه که متأسفانه یک ششم از آن آئین‌نامه‌ها ابلاغ شده است، مشکل مدیریت آب و برق کشور را در شرایط سخت اجرایی خواهد کرد. نیاز به اجماع و هماهنگی در اصلاح مدیریت و حکمرانی آب در قالب حوزه‌های آبریز و تعیین حوزه‌های مدیریتی منطقه‌ای از استانی به حوزه ای، قطعا راهگشا خواهد بود.

وی در ادامه خطاب به وزیر امور خارجه کشور گفت: از دشمن شیطان صفت، مکر و حیله و تزویر و ترفند ایشان نباید غفلت کرد. آمریکا به ما لبخند بزند یا اخم کند، مهربانانه سخن بگوید یا خشمگینانه، در دستانش گل بگیرد یا گلوله، دشمن است. ظاهرش نباید باطنش را از نگاه تیزبین ما پنهان دارد. نباید دچار خوش‌بینی افراطی و غفلت شویم. اگر مذاکرات باعث رفع تحریم‌های ملت ایران شود، ادامه یابد. اگر زیاده‌گویی و یاوه‌گویی ترامپ قمارباز و وینتکاف برای برچیدن تاسیسات هسته‌ای، ادامه یابد، تقاضای قطع مذاکرات و استمرار کامل برنامه صلح‌آمیز را داریم و از مقام معظم رهبری تقاضای تجدید نظر در نظریه سلاح هسته‌ای را استدعا داریم.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در پایان خطاب به رئیس جمهور آمریکا گفت: ترامپ قمارباز و آدم کش! بیش از این نام مقدس و تاریخی خلیج فارس را تکرار نک! . به تو هیچ ربطی ندارد. خلیج فارس، در قلب زمین و چهار راه جهان برای همیشه تاریخ باقی خواهد ماند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز