وضعیت امروز جهان ما گویای یک تقابل و مواجهه تمدنی است

آیت الله عباسی با درود به ارواح مطهر امام راحل، شهدای اسلام به ویژه فرماندهان و سرداران رشید مقاومت اسلامی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، خاطرنشان کرد: وضعیت امروز جهان ما گویای یک تقابل و مواجهه تمدنی است. همه حوادثی که در عرصه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی رخ می دهد در پرتو این نگاه به آنچه در عالم می گذرد باید تبیین شود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، امروز عالم در یک پیچ تاریخی قرار گرفته است و ما یک گذار تمدنی را در عالم شاهد هستیم؛ یک تمدن رو به افول اما سلطهجو و ظالم، به شدت تلاش می کند تا سلطه خود را بر عالم حفظ کند.
به گزارش ایلنا، آیت الله عباسی با درود به ارواح مطهر امام راحل، شهدای اسلام به ویژه فرماندهان و سرداران رشید مقاومت اسلامی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، خاطرنشان کرد: وضعیت امروز جهان ما گویای یک تقابل و مواجهه تمدنی است. همه حوادثی که در عرصه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی رخ می دهد در پرتو این نگاه به آنچه در عالم می گذرد باید تبیین شود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، امروز عالم در یک پیچ تاریخی قرار گرفته است و ما یک گذار تمدنی را در عالم شاهد هستیم؛ یک تمدن رو به افول اما سلطهجو و ظالم، به شدت تلاش می کند تا سلطه خود را بر عالم حفظ کند. در مقابل، یک مدنیت جدید و نگاه تازه به عالم در حال شکل گرفتن است که کانون پرچمداری آن انقلاب اسلامی است، لذا همه مسائل ما در چنین قاب و چارچوبی باید تفسیر کرد.
وی با اشاره به مسائل فرهنگی کشور، اظهار داشت: ما امروز شاهد یک فعالیت گسترده پیدا و پنهان فرهنگی از جانب نظام تمدنی رقیب هستیم که تلاش می کند سبک زندگی و ارزش های خود را بر عالم تحمیل نماید؛ در همه عرصه های فرهنگی از جمله رسانه، فیلم، تئاتر، موسیقی و جشنواره های مختلف می توان ابعاد این تهاجم فرهنگی را مشاهده کرد. ابزارهای دشمنان نیز در این عرصه بسیار قدرتمند است که به پیشبرد و اهداف فرهنگی آنان کمک کرده و یک سیلاب فرهنگی را رقم زده است. اما در عین حال برخی به این واقعیت توجه چندانی ندارند و گاهی فرافکنی هایی در مورد بودجه نهادهای فرهنگی نیز شنیده می شود گویی که همه مشکلات و معضلات به کمتر از نیم درصد بودجه فرهنگی کشور گره خورده است!
آیت الله عباسی ایستادگی در برابر این سیلاب فرهنگی را نیازمند همکاری و تلاش همه ارکان نظام دانست و افزود: ما وظیفه داریم در برابر این تهاجم فرهنگی ایستادگی نماییم، اما ایستادگی به معنای مقابله با مردم نیست؛ بلکه نباید آنان را در برابر این سیلاب خروشان تنها گذاشت. امروز افراد متدین جامعه احساس می کنند جامعه رها شده است و مسئولان به وظیفه خود عمل نمی کنند لذا باید این ذهنیت در عمل اصلاح شود.
وی بررسی وضعیت اقتصاد و معیشت را نیز در چارچوب تقابل تمدنی با نظام سلطه قابل ارزیابی خواند و گفت: غرب به دنبال این است هر کسی را که همراه سیاست های او نبود به خاک سیاه بنشاند. مشکل امروز معیشتی جامعه ما از جمله تورم، گرانی، بیکاری برخی اقشار جامعه، شرطی شدن اقتصاد ما به تکانه های ارزی، بسیاری منشاء سیاسی دارند؛ چون ما کمبود کالا و تولید در کشور نداریم. در مسئله معیشت گاهی خود ما نیز به گونه ای سخن می گوییم که از دستآوردهای چشمگیر چهل و چند ساله غافل می مانیم، اما باید این خدمات و دستاوردها نیز در سطح کشور و برای عموم بیان شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به جهش های گسترده کشور در عرصه های گوناگون، ابراز داشت: همه این دستاوردها، ظرفیت انقلاب اسلامی را نشان میدهد و ارتباط چندانی با دولت ها ندارد. البته تورم، گرانی و شرطی کردن اقتصاد توسط بیگانگان و نیروهای وابسته به آنان در داخل کشور رقم خورده است که عدم برخورد با آن از نقاط ضعف ماست.
آیت الله عباسی در پایان با اشاره به مذاکرات غیر مستقیم رفع تحریمها، اظهار داشت: طرف مقابل تلاش می کند ما را در موضع ضعف ببیند که نشان می دهد یا دشمن دارای محاسبات اشتباه است و یا سعی می کند این محاسبات اشتباه را در ذهن مردم ما ایجاد نماید. جا دارد در مسئله مذاکرات توجه داشته باشیم که دشمن به کم، قانع نیست و طبیعتاً باید برای برنامه های مختلف از جمله عدم موفقیت مذاکرات پیش بینی لازم را داشته باشیم و مراقب جریان های داخلی باشیم که با ارسال پیام ضعف، به جامعه آسیب نزنند.