خبرگزاری کار ایران

| 16:54   
کد خبر : ۱۳۸۶۸۷۴
مدیر کل کار زنجان خبرداد؛

نسبت اقتصاد و اشتغال جمعیت فعال استان دارای روند رو به رشد است

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان، با اشاره به روند رو به رشد اقتصادی و اشتغال جمعیت فعال استان، گفت: مردم استان علاقمند به مشارکت اقتصادی هستند که در سال 1401 نسبت اشتغال استان از 42 و نیم به 47 درصد ارتقاء یافته است.

نسبت اقتصاد و اشتغال جمعیت فعال استان دارای روند رو به رشد است

به گزارش ایلنا از زنجان، طیب جعفری، امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته گرامیداشت خبرنگار، با اشاره به نتایج تفصیلی اشتغال در استان‌های کشور، اظهارداشت: در سطح استان بخش خدمات در عین حال که دارای سهم ۴۱ درصدی ناخالص است اما شاغلین این بخش با آمار هم خوانی نداشت که با اعلام نتایج تفصیلی اشتعال به نتیجه دقیق‌تر رسیدیم.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، با بیان اینکه حمایت‌های تسهیلاتی و رفع موانع تولید در راستای ایجاد اشتغال سهم بیشتری در استان داشته است، ادامه داد: سهم بخش خدمات در اقتصاد استان در سال دارای شکل منسجم در بخش‌های صنعت و کشاورزی و اغلب بخش خدماتی بوده است.

وی، با اشاره به روند رو به رشد اقتصادی، اشتغال و جمعیت فعال و شاغل استان، تصریح کرد: جمعیت فعال استان در سال ۱۴۰۱ دارای رشد ۸ درصدی بوده است.

جعفری، با اشاره به اینکه استان زنجان در سال‌های اخیر دارای جمعیت بیشتر برای ورود به بازار کار بوده است، افزود: ۳۱هزار و ۹۰۰ نفر با سهم ۱۳درصدی شامل ورود به بازار کار مطلق بوده اند.

به گفته وی، مردم استان علاقمند به مشارکت اقتصادی در استان هستند، در پایان سال ۱۴۰۱ دارای اتفاق مطلوب در این خصوص با ۴۹ درصدی تثبت بیکاری در استان مواجه بودیم.

جعفری، با بیاین نسبت اشتغال و اهمیت توانمندی اقتصادی استان برای ورود نیرو کار به بازار کار در استان، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱نسبت اشتغال استان از ۴۲ و نیم به ۴۷ درصد ارتقاء یافته است که این نشاندهنده تحرک در بازار کار استان بوده است.

مدیر کل تعاون، کار تعاون و رفاه اجتماعی استان، با بیان اینکه الویت اشتغال استان کاهش تجمیع نیروی کار و انباشتگی آن در بخش کشاورزی به دلایل خشکسالی بوده است، افزود: استان زنجان در بخش اشتغال خدماتی دارای وضعیت مطلوب بوده است.

جعفری، بحث عدالت در دستیابی نیروی کار به اشتغال در جامعه را مهم ارزیابی کرد و گفت: سامانه جستجوی شغل وزارت کار دراین راستا برای کار جویان و کار فرمایان راه اندازی شده است.

وی، با شاره به نقش کاریابی‌ها بعنوان شتابنده دهنده در این زمینه، ادامه داد: استان زنجان در مقایسه با میانگین سطح کشوری دارای وضعیت مطلوب اشتغال بوده است.

مدیر کل تعاون، کار تعاون و رفاه اجتماعی استان، با اشاره به تاثیرگذاری تسهیلات اشتغال در بازار کار استان، اضافه کرد: در راستای ایجاد رفاه اجتماعی، خرید اعتباری کالا در سطح کشور و استان رقم خورده است.

جعفری، با اشاره به نقش شبکه ملی اعتبار با مبالغ معین و سبدکالایی ۱۱ قلمی برای افزایش قدرت خرید کالا از سوی شهروندان، تصریح کرد: در آینده نزدیک اخبار جدید در این زمینه در حوزه‌های مختلف نظیر تامین دارو و… را نیز شاهد خواهیم بود.

وی، با بیان اینکه تا به امروز ۳۰ هزار و ۲۳ مورد تراکنش در خصوص خرید کالا در استان بوده است، تاکید کرد: ترمینال‌های فعال در این خصوص به میزان بالغ بر ۴۰۰ ترمینال برای خرید فعال شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، با اشاره به اهمیت خانه‌های بهداشت کارگری در استان، گفت: در سال جاری تعداد این خانه‌ها به ۱۳۲ خانه بهداشت کارگری افزایش پیدا کرده است.

وی، با بیان اینکه در سالجاری ۲۱ هزار ۳۲۴ نفر از این خدمات در استان استفاده کرده اند، افزود: استان دارای ماموریت اهداف و نظام نامه وزارتی برای ساماندهی روابط کارگری و کار فرمایی در بخش حل و فصل اختلافات این مجموعه است، که در مجموع بالغ بریک هزار و۶۰۰ رای دراین زمینه صادر شده است.

جعفری، با اشاره به اهمیت حل و فصل اختلافات کارگری و کار فرمایی با شاخص زمان نوبت دهی و تشکیل اولین جلسه درسال گذشته، ادامه داد: میانگین این تعداد روزها در سال گذشته ۴۳روز بوده است و در سالجاری میانگین نوبت دهی و تعدا روزها به ۱۰ تقلیل یافته است.

مدیر کل تعاون، کار تعاون و رفاه اجتماعی استان، همچنین رعایت قوانین کار را مهم ارزیابی کرد وگفت: در سال جاری بالغ بر ۲ هزار ۶۰ مورد بازدید و بازرسی از واحد‌های تولدی کارگری را داشتیم.

وی، گفت: بارزسی و بازدید‌های ویژه نیز در حوزه مسکن استان به دلیل پیشتازی استان در بخش مسکن در سطح کشور بوده است.

جعفری، با اشاره به الویت افزایش ضریب نفوذ طرح طبقه‌بندی مشاغل استان، تاکید کرد: در سالجاری ۲۳ مورد برای افزایش سرانه طرح طبقه‌بندی مشاغل در حوزه در آمدها دراستان بوده است.

وی، نقش تشکل‌های کارگری را حائز اهمیت برشمرد و گفت: تشکیل این تشکل‌ها باعث حل و فصا اختلافات کارگران با کارفرمایان خواهد شد و در سالجاری شاهد راه اندازی ۹مورد تشکل کارگری در استان بودیم.

جعفری، با اشاره به شناسایی طرح‌ها در بخش تعاون، ادامه داد: در این خصوص دستگاههای اجرایی باید به دنبال تحقق سهم ۲۵درصدی استان در این خصوص باشند.

وی، در پایان سخنان خود، با اشاره به تامین نیازهای تعاونی‌های کوچک، اضافه کرد: ۶۱ تعاونی در بخش تامین نیاز در استان راه اندازی شده است، در حوزه تعاونی‌های مسکن با مشکلاتی مواجه بودیم و کمیته ساماندهی تعاونی‌های مشکل دار نیز به نتایج خوبی رسیده است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    پیشنهاد امروز