مصرف گاز مایع در خوزستان ۵۰ درصد بیشتر است/لزوم ثبت نام در سامانه سدف برای دریافت سهمیه
سرپرست شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه اهواز، با بیان اینکه خوزستان یکی از استانهای پرمصرف سوخت کشور است، افزود: مصرف سوخت در این استان نسبت به سرانه تعیین شده مطابق با جمعیت فعلی، ۵۰ درصد بیشتر است.
به گزارش ایلنا از خوزستان، علی اصغر چاغروندی بیان کرد: نوع فرهنگ مصرف سوخت و یا قاچاق این کالا از جمله دلایل میزان بالای مصرف در استان است.
وی با تاکید بر شفافسازی و واقعیتر شدن برآورد مصرف سوخت در بخشهای مختلف راهداری، شهری و یا کشاورزی افزود: از دستگاههای متولی درخواست میشود در برآورد نیاز بخشهای مختلف استان دقت نظر داشته باشند.
چاغروندی بیان کرد: مغایرت میزان سوخت درخواستی و مصرفی باید تا جای ممکن کاهش یابد تا از هدر رفت این سرمایه ملی جلوگیری شود.
سرپرست شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه اهواز ادامه داد: باتوجه به اینکه بخشی از محمولههای سوخت قاچاق از خوزستان به استانهای جنوبی به صورت غیرقانونی ارسال میشود بنابراین شفافسازی در برآورد سوخت مورد نیاز بخشهای مختلف در جلوگیری از قاچاق این کالا بسیار اثر گذار است.
وی گفت: خوزستان کمترین آمار ثبتنام خودرو برای دریافت سهمیه سوخت گاز مایع را در کشور داشته است.
در ادامه، معاون امور بازرگانی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان نیز بیان کرد: خانوارهایی که به شبکه گاز شهری متصل نیستند و همچنین صنایع، واحدهای تولیدی، اصناف و فعالان حوزه کشاورزی برای دریافت سهمیه گاز مایع باید در سامانه "سدف" ثبت نام کنند.
غلامرضا محمدیپور ادامه داد: در صورتی که ثبت نام انجام نشود متقاضیان باید گاز مایع را با قیمت فوب خلیج فارس (هر کپسول سه میلیون و ۳۰۰ هزار ریال) خریداری کنند.
وی ادامه داد: اتحادیهها و دستگاههای متولی نیز پیگیریهای لازم برای ثبت نام متقاضیان سهمیه گاز مایع در رستهها و بخشهای مرتبط با خود را در دستور کار قرار دهند.
پیش از این سرپرست شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه اهواز با بیان اینکه عرضه گاز مایع در استان خوزستان به منظور جلوگیری از قاچاق این سرمایه ملی ساماندهی شد اعلام کرد: همه متقاضیانی که از سوخت گاز طبیعی بیبهره هستند، میتوانند برای دریافت گاز مایع به سامانه «سدف» مراجعه و ثبتنام کنند.
ساماندهی و استفاده بهینه از گاز مایع به عنوان یک سرمایه ملی یکی از موضوعاتی است که مدتهاست توسط هیات دولت پیگیری شده است.
طی یکسال گذشته سیاست این بود که همه مصرف کنندگان؛ از خانوارها گرفته تا مشاغلی مانند اغذیه فروشان و دیگر اصناف باید در سامانه سدف ثبت نام میکردند. این اقدام با هدف تخصیص ماهانه سهمیهها به صورت الکترونیکی و در قالب زیرساخت بانکی برنامهریزی شده است.