10 نکته کلیدی درباره خرید پمپ آب خانگی که باید بدانید!
این روز ها با توجه به ایرادات لوله کشی خانه ها و ساختمان ها، پمپ آب خانگی به نیازی مبرم جهت تامین آب منازل تبدیل شده است . خرید پمپ آب مناسب که نیاز به تعویض و خرید دوباره آن نباشد، دانش اولیه و نکاتی دارد. هایپر صنعت فامکو تنها مرجع تخصصی انواع پمپ در ایران است که به سراسر کشور نیز ارسال دارد. در این مقاله به 10 نکته کلیدی برای خرید پمپ آب خانگی که باید بدانید پرداخته ایم.
این روز ها با توجه به ایرادات لوله کشی خانه ها و ساختمان ها، پمپ آب خانگی به نیازی مبرم جهت تامین آب منازل تبدیل شده است . خرید پمپ آب مناسب که نیاز به تعویض و خرید دوباره آن نباشد، دانش اولیه و نکاتی دارد. هایپر صنعت فامکو تنها مرجع تخصصی انواع پمپ در ایران است که به سراسر کشور نیز ارسال دارد. در این مقاله به 10 نکته کلیدی برای خرید پمپ آب خانگی که باید بدانید پرداخته ایم.
1. توجه به نوع پمپ!
ابتدا هدف از استفاده ی پمپ آب خانگی را مشخص کنید (تقویت فشار آب، آب آشامیدنی و یا باغبانی). پمپ های آب خانگی در انواع مختلفی تولید می شوند که هر کدام برای شرایط و نیازهای خاصی طراحی شدهاند. در ادامه انواع پمپ آب خانگی و کاربردهای آن ها معرفی می شوند:
پمپ آب محیطی: پمپ های محیطی بیشتر برای مصارف خانگی کوچک استفاده می شوند و برای سیستم هایی با لوله کشی های کوتاه و نیاز به فشار کم هستند. با استفاده از پمپ آب محیطی می توان آب شرب را تامین و فشار آب در ساختمان های کم ارتفاع را نیز زیاد کرد.
پمپ های سانتریفیوژ: این پمپ ها پرکاربردترین نوع پمپ در خانه ها هستند و به دلیل عملکرد ساده و قدرت مناسب، برای افزایش فشار آب و انتقال آن به ارتفاعات متوسط و بالا استفاده می شوند. از این پمپ جهت تامین آب خانه ها و ویلا ها، استفاده در سیستم های آبیاری و افزایش فشار آب ورودی استفاده می شود.
پمپ های جتی: قدرت مکش این پمپ بسیار بالا بوده و مناسب برای مناطقی است که منابع آب در عمق زیاد قرار دارند. از این پمپ در چاه های کم عمق و نیمه عمیق، مناطق روستایی و سیستم های آبیاری و کشاورزی خانگی استفاده می شود.
پمپ های بوستر: این پمپ ها برای افزایش فشار آب در ساختمان هایی با چندین طبقه یا سیستم هایی که به فشار بالاتری نیاز دارند، استفاده می شوند. از این پمپ ها در ساختمان های بلند استفاده می شود.
پمپ های خودمکش: این پمپ ها قابلیت مکش آب بدون نیاز به پر شدن اولیه دارند و برای مواقعی که امکان پر کردن اولیه پمپ وجود ندارد، مناسب هستند. از این پمپ در تخلیه آب از استخر ها، تانکرها و انتقال آب از مخازن استفاده می شود.
2. ظرفیت و توان پمپ
توان پمپ بر اساس نیاز آب مصرفی خانه و تعداد طبقات ساختمان شامل: پمپ آب نیم اسب، یک اسب، 2 و 3 اسب بخار باید تعیین شود. معمولا برای ساختمان های بلند تر، نیاز به پمپ با توان و فشار بالاتر است.
ساختمان های کم ارتفاع (1 یا 2 طبقه): معمولا پمپ هایی با توان حدود 0.5 تا 1 اسب بخار (HP) مناسب هستند.
ساختمان های متوسط (3 یا 4 طبقه): پمپ هایی با توان 1 تا 1.5 اسب بخار نیاز است.
برای ساختمان های بلندتر (5 طبقه و بیشتر): پمپ هایی با توان 2 تا 3 اسب بخار برای این ساختمانها مناسب هستند.
ساختمان های 5 طبقه و بیشتر: برای ساختمان های بلندتر (5 طبقه و بیشتر)، نیاز به پمپ هایی با توان بالاتر دارند. پمپ هایی با توان 2 تا 3 اسب بخار برای این ساختمانها مناسب هستند.
در نهایت، برای انتخاب دقیق پمپ، بهتر است با توجه به تعداد خانوارها، نیازهای مصرفی، و ویژگی های خاص ساختمان از مشاوران فنی استفاده کنید.
3. هد و دبی
هد (ارتفاع) نشان دهنده توانایی پمپ در انتقال آب به ارتفاعات بالاتر است و دبی (جریان آب) میزان آبی را که پمپ در یک زمان مشخص تأمین می کند، نشان می دهد. باید بر اساس نیازهای واقعی ساختمان و مساحت، هد و دبی مناسب را انتخاب کنید. هر طبقه از ساختمان تقریباً به 3 تا 5 متر هد نیاز دارد. به عنوان مثال، اگر ساختمانی 5 طبقه داشته باشد، پمپ باید حداقل هد 15 تا 25 متر را فراهم کند.
ساختمان های کم ارتفاع (1 یا 2 طبقه): هد مورد نیاز برای ساختمان های 1 یا 2 طبقه حدود 10 تا 20 متر می باشد.
برای ساختمان های متوسط (3 تا 4 طبقه): هد مورد نیاز برای این ساختمان ها حدود 20 تا 35 متر است تا بتوانند آب را به ارتفاعات بالاتر پمپاژ کنند و دبی مناسبی نیز ارائه دهند.
ساختمان های 5 طبقه و بیشتر: هد این ساختمان ها باید در حدود 40 تا 60 متر باشد تا آب به طبقات بالاتر برسد و فشار کافی تأمین شود.
برای هر طبقه و تعداد خانوارهای مختلف، دبی پمپ نیز باید بر اساس میزان مصرف آب روزانه تنظیم شود. به عنوان مثال، اگر مصرف آب زیاد است، پمپ با دبی بالاتر انتخاب می شود.
4. سیستم خودمکش
برخی از پمپ ها دارای قابلیت خودمکش (self-priming) هستند که این امکان را فراهم می کنند تا پس از خاموشی یا خالی شدن مخزن، به سرعت بتوانند دوباره آب را پمپاژ کنند.
5. توجه به میزان صدای تولیدی
میزان صدای تولید شده توسط پمپ بسیار مهم است. بسیاری از افراد به دنبال خرید پمپ آب بی صدا هستند به خصوص اگر پمپ در محیط داخلی نصب می شود.
6. فشار خروجی
برای ساختمان هایی که فشار آب مشکل دارد، پمپ هایی که فشار خروجی بالایی دارند مناسب هستند. این مورد در ساختمان های بلند یا مناطقی که فشار آب کم است اهمیت بسیار زیادی دارد.
7. جنس بدنه و پروانه
پمپ هایی که بدنه و پروانه آن ها از مواد مقاوم مانند استیل ضد زنگ یا برنج ساخته شده اند، دوام بیشتری داشته و ضد زنگ و خوردگی هستند.
8. هزینه های نصب و نگهداری (قیمت پمپ آب خانگی)
یکی از مشکلات مجتمع های ساختمانی خراب شدن پی در پی پمپ های بی کیفیت است که هزینه های زیادی را به بار می آورد. هزینه نصب و سهولت نگهداری پمپ یکی از مهمترین نکات خرید پمپ آب خانگی است. هزینه های نصب و نگهداری پمپ هایی با هزینه های کمتر برای تعمیر و نگهداری و قطعات قابل دسترس گزینه های بهتری هستند.
توجه داشته باشید که نگهداری از پمپ های آب خانگی به طول عمر و عملکرد آن کمک بسیاری می کند.
نگهداری مناسب از پمپ ها شامل: دور کردن پمپ آب از یخ زدگی، روغن کاری دوره ای، هوا گیری منظم و جلوگیری از خشک کار کردن پمپ نام برد.
9. حفاظت در برابر خشک کار کردن
برخی پمپ ها مجهز به سیستم حفاظت در برابر کار کردن بدون آب (dry-run protection) هستند که از آسیب به پمپ در مواقعی که آب کافی در مخزن وجود ندارد جلوگیری می کند.
10. خرید برند با کیفیت
و در آخر باید گفت برندهای معتبر پمپ آب ایتالیایی، چینی و ایرانی مطرح همیشه حرف اول را می زند. برخی از بهترین برندهای پمپ آب خانگی عبارتند از: پمپ آب خانگی پنتاکس، ابارا، اسپرونی، ارس، آکوا استرانگ، آنشی، پدورلا، استریم، الین پلاس، لئو، موتوژن CM100 (پروانه نوریل)، موتوژن جتی، داب، راد پمپ، سیستما، پمپ سایر، شیمجه، گراندفوس، پمپ سیلند، لورا، پمپ نوید موتور و ویلو.
هایپر صنعت فامکو تنها مرجعی است که تمامی برندهای گفته شده را با مناسب ترین قیمت و ارسال به سراسر کشور به فروش می رساند.
توجه به این نکات به شما کمک می کند تا پمپ آب مناسب خود را انتخاب کنید و در بلند مدت از هزینه های اضافی جلوگیری نمایید.