خبرگزاری کار ایران

آپاندیس چیست و درمان آپاندیسیت چگونه است؟

آپاندیس چیست و درمان آپاندیسیت چگونه است؟
کد خبر : ۱۴۳۸۷۷۸

آپاندیسیت نام بیماری تورم و عفونت در آپاندیس می باشد که با علائمی همراه است. جهت توضیحات بیشتر تا آخر همراه ما باشید.

آپاندیس چیست

به گزارش خبرگزاری صدای فارس، شاید شما تاکنون دردی را در سمت راست شکم خود تجربه کرده باشید، پس از مراجعه به پزشک متوجه شدید که آپاندیس دارید. البته ممکن است شرایطی مانند: بارداری و عمل های جراحی سبب جا به جا شدن این عضو شود و در پشت روده، پشت کبد و یا در لگن قرار بگیرد.  مجرای این عضو بسیار کوچک است به همین دلیل ممکن است که تخلیه نگردد. عدم تخلیه کامل این عضو سبب انسداد و در نتیجه تکثیر باکتری ها در داخل آن می گردد. این اتفاق سبب چرک و تورم شده و درد بسیار زیادی را در ناحیه شکم ایجاد می کند.

آپاندیس کجاست

حتما این سوال برای شما پیش آمده که آپاندیس چه نقشی در بدن دارد و شاید ندانید که آپاندیس کجاست و چرا ایجاد می شود. آپاندیس درواقع یک زائده کوچک است که در پایین شکم و در سمت راست آن قرارگرفته است. جراحی آپاندیس عمل ساده ای است و برداشتن آن عوارض خاصی برای انسان ندارد.

آپاندیسیت چیست؟

آپاندیسیت نام مشکلی است که در اثر التهاب و عفونت حاد در آپاندیس ایجاد می شود. زمانی که این عضو دچار عفونت و ورم می شود در عرض 24 ساعت خودش را بروز می دهد. به طور کلی فرد در ابتدا یک درد شکمی عمومی را احساس می کند، به تدریج در ربع تحتانی شکم این درد جمع می شود و فرد در همان ناحیه این درد را احساس می کند. این درد در سنین و شرایط مختلف به صورت متفاوت خودش را بروز می دهد. در ادامه دو قشر کودکان و زنان باردار را بررسی می کنیم.

بروز آپاندیسیت در کودکان

آپاندیس در بزرگسالی یک امر کاملا رایج بوده و در مردان دو برابر زنان بروز پیدا می کند. برخی تصور می کنند که آپاندیسیت یک بیماری در دوران بزرگسالی است اما واقعیت این است که آپاندیسیت سن و سال نمی شناسد. آپاندیسیت در کودکان به صورت تب 104 درجه فارنهایت، درد شدید در ناحیه شکم و حرکت درد به سمت راست پایین شکم  بروز می کند. به محض بروز حتی یکی از علائم ذکر شده فورا کودک را نزد پزشک ببرید، چرا که این علائم خطرناک بوده و ممکن است ناشی از پارگی آپاندیس باشد.

آپاندیسیت در دوران بارداری

آپاندیست یکی از دردهای رایجی است که در دوران بارداری اتفاق می افتد به محض دچار شدن فرد فورا باید عمل گردد. به دلیل خاص بودن شرایط بارداری تشخیص علائم آپاندیسیت و تفکیک آن کمی مشکل می باشد. این موضوع در سه ماهه سوم دشوارتر می شود. به محض مشاهده علائمی مانند: تب، استفراغ، بی اشتهایی، اسهال، تهوع، خونریزی واژینالی و احساس درد در سمت راست پایین شکم حتما موضوع به پزشک زنان اطلاع داده شود.آپاندیس چیست و درمان آپاندیسیت چگونه است؟

 

علائم عود آپاندیس

آپاندیس خودش را با احساس درد ناگهانی و تیز در سمت راست پایین شکم و یا نزدیک ناف به سمت پایین بروز می دهد. ممکن است درد ابتدا به صورت کرامپ یا گرفتگی باشد و با سرفه، عطسه و تحرک بدتر می شود. سایر علائم آپاندیسیت عبارت اند از:

تهوع و استفراغ همزمان با شروع درد شکم

 در صورتی که پس از شروع درد در ناحیه شکم دچار تهوع و استفراغ شدید ممکن است از نشانه های عود آپاندیس باشد.

از دست دادن اشتها

در صورتی که اشتهای شما نسبت به قبل کمتر شد یا به صورت کامل از بین رفت می تواند از نشانه های آپاندیسیت باشد.

تورم شکم

 ممکن است که آپاندیسیت سبب متورم شدن شکم شده و شکم به یک باره بزرگ شود.

یبوست یا اسهال

 آپاندیسیت بر روی دفع هم تاثیرگذار بوده و ممکن است در فرد ایجاد یبوست کند و یا دچار اسهال شود.

تب

تب 38 الی40 درجه سانتی گراد: آپاندیست دمای بدن را هم تحت تاثیر قرار می دهد و فرد ممکن است تبی مابین 38 الی 40 درجه را تجربه کند.

نفخ و عدم خروج باد شکم

 آپاندیسیت در کنار نفخی که در بدن ایجاد می کند ممکن است سبب عدم خروج باد شکم نیز شود. این حالت خود می تواند در بدتر شدن درد تاثیر بسیاری داشته باشد.

 آپاندیس چیست و درمان آپاندیسیت چگونه است؟

دلیل عود آپاندیس و روش های تشخیص آن

آپاندیس زمانی عود می کند که داخل آن مسدود و بلوکه شود. عفونت های مختلف باکتریایی، ویروسی و یا انگل در دستگاه گوارش می تواند سبب ایجاد این مشکل شوند. البته ممکن است مدفوع لوله ای که این عضو را به روده بزرگ متصل می کند مسدود کرده باشد.  روش های تشخیص آپاندیسیت به صورت زیر است:

معاینه فیزیکی

 پزشک در ابتدا فشار ملایمی را به ناحیه دردناک شکم وارد می کند. اگر فشار به صورت ناگهانی به شکم وارد شود اغلب درد را بدتر می کند که از نشانه های صفاق مجاور می باشد. بررسی سفتی شکم و تمایل فرد به سفت کردن عضلات آن در مقابل فشارهای وارد شده توسط پزشک، مورد دیگری است که جهت تشخیص آپاندیس ملتهب استفاده می گردد.

معاینه رکتوم دیجیتال یاDRE

 در این روش معاینه پزشک انگشت خود را به همراه دستکش روغن کاری شده در رکتوم  شکم شما قرار می دهد. ممکن است بر روی خانم هایی که در سنین باروری هستند معاینه لگنی هم انجام گیرد.

آزمایش خون

 این روش برای تشخیص تعداد گلبول های سفید است. بالا بودن تعداد گلبول ها می تواند از نشانه های عفونت باشد.

آزمایش ادرار

یکی دیگر از روش های تشخیص آپاندیسیت از عفونت اداری یا سنگ کلیه که علائمی مشابه آن دارند آزمایش ادرار می باشد.

تصویربرداری و سی تی اسکن شکم

 جهت تایید آپاندیسیت و تشخیص آن از سایر بیماری ها مانند: گاستروانتریت، سنگ کلیه و موارد مشابه دیگر از سونوگرافی شکمی، عکس برداری با اشعه ایکس، تصویر برداری رزونانس و یا سی تی اسکن استفاده می گردد.

 آپاندیس چیست و درمان آپاندیسیت چگونه است؟

روش های درمان آپاندیست

برداشتن آپاندیس ملتهب معمول ترین روش درمان آن است. البته ممکن است قبل از آن یک دوره دارویی هم برای بیمار تجویز گردد. استفاده از آنتی بیوتیک جهت کوچک کردن و از بین بردن عفونت حاد و بدون عارضه قبل از جراحی و استفاده از مسکن های بدون نسخه پس از جراحی از جمله داروهای مصرفی دوران جراحی تا بهبود می باشند.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز