شایع ترین بیماری های زنان در همه سنین! [آپدیت 2023]
ما در این مقاله هر آنچه باید در مورد بیماری های بانوان و ضرورت مراجعه به دکتر زنان بدانید را به طور کامل شرح دادیم.
![شایع ترین بیماری های زنان در همه سنین! [آپدیت 2023]](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/N3EaUVXSBktQ/lJIszr6HaWRziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiC00PrDHQQ9bqLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27QlX6CMwP_W8J63Dl4KrtLTiFfrGwjohJ9MP_KX6Prp9btVWjPPHRnssErJFabqxxHg,,/052.jpg)
بانوان عزیز باید بدانید سلامتتان بسیار حائز اهمیت است. تقریبا تمام بانوان در طول عمر خود به چند مورد از بیماری های شایع زنان مبتلا می شوند. شناخت شایع ترین علائم بیماری های زنان و مراجعه به پزشک در صورت بروز آن ها می تواند نقش به سزایی در پیش گیری از ابتلا به بیماری های جدی در خانم ها داشته باشد. این بیماری ها باید جدی گرفته شوند و نمی توان به راحتی از آن ها گذشت زیرا اگر به صورت درست و سر زمان مناسب درمان نشوند منجر به بروز شرایط جدی تر از جمله ناباروری یا آسیب های جدی تری می شوند.
علائم واژن نیز ممکن است نشانه مشکلات جدی تر از بیماری های مقاربتی گرفته تا سرطان های دستگاه تولید مثلی باشند. لازم به ذکر است که مراجعات منظم به بهترین دکتر زنان در ایران و نیز رعایت کردن مراقبت های بهداشتی می تواند از نارسایی های مختلف پیش گیری کند. ما در این مقاله هر آنچه باید در مورد بیماری های بانوان و ضرورت مراجعه به دکتر زنان بدانید را به طور کامل شرح دادیم. اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید می توانید به سایت تاپتنا (toptena.ir) مراجعه کنید و یا از سایت هایی نظیر پزشکا و جراحا کمک بگیرید.
بیماری شایع زنان و نحوه درمان آن ها
عفونت واژن: از شایع ترین بیماری های بانوان است که یکی از دلایل بروز آن نداشتن بهداشت جنسی است. این بیماری اغلب در سنین 14 تا 50 سال رخ می دهد و بهتر است سریع مورد درمان قرار گیرد.
چسبندگی رحم: این بیماری در داخل رحم و یا دهانه رحم ایجاد می شود. چسبندگی های رحمی در سه حالت اتفاق می افتد و معمولا بخش کوچکی از رحم درگیر این بیماری می شود. فردی که به این بیماری مبتلا است به طور معمول با علائمی همچون احساس درد در ناحیه لگن و در زمان قاعدگی مواجه خواهد شد و علاوه بر این دارای نشانه های نظیر ناباروی و سقط های مکرر می باشد.
فیبروم رحم: از شایع ترین تومور های لگنی در بانوان، فیبروم رحم است که بیشتر در افرادی که دارای اضافه وزن می باشند و سنشان بین 25 تا 45 سال است رخ می دهد. فیبروم های رحمی دارای انواع مختلفی بوده و در رحم در نواحی مختلفی تقسیم بندی می شوند. درمان فیبروم های رحمی بسته به نوع و شدت آن متفاوت می باشد و درمان به دو صورت دارویی و جراحی انجام می شود.
تنبلی تخمدان: تنبلی تخمدان یا تخمدان پلی کیستیک و اختلال قاعدگی وضعیتی است که می تواند موجب بی نظمی های قاعدگی، افزایش موهای زائد، ریزش مو و آکنه های چرکی شود و افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند با مشکلات باروری رو به رو می شوند. به طور معمول این بیماری منجر به عملکرد نا منظم در تخمدان ها می شود.
سرطان رحم: امروزه این بیماری در جوانان بیشتر شده و بیشتر ژنتیکی است، اما در صورتی که این بیماری به موقع تشخیص داده شود احتمال درمان و بهبود بسیار خواهد بود. از نشانه های این بیماری می توان به ترشحات غیر عادی در ناحیه واژن و درد شدید در ناحیه لگن نام برد. برای پیش گیری از پیشرفت بیماری بهتر است چکاپ های دوره ای و سالانه به متخصص زنان و زایمان را فراموش نکنید.
نکاتی که لازم است درمورد سرطان رحم بدانید:
- شانس زنده ماندن بیماران مبتلا به سرطان رحم، بسته به شدت آن متفاوت است.
- اگر سرطان رحم در مرحله اول تشخیص داده شود، چشم انداز خوبی پیش رو است و 95٪ بیماران، حداقل برای 5 سال دیگر زنده می مانند. بسیاری از زنان مبتلا به مرحله اول سرطان رحم، درمان می شوند.
- اگر بیماری در مرحله 3 تشخیص داده شود، احتمال زنده ماندن شما برای پنج سال آینده، 40% است.
- از هر 4 کیس مبتلا به سرطان رحم، تقریبا یک کیس در مرحله 4 سرطان تشخیص داده میشود. در این مرحله، شانس زنده ماندن افراد برای حداقل پنج سال دیگر، 15% است.
سرطان تخمدان: این بیماری به بیماری خاموشی معروف است و قبل از این که تا حد زیادی پیشرفت نکرده باشد، علائمی ندارد. بعد از پیشرفت این بیماری علائمی همچون نفخ شکم، درد در ناحیه شکم و زیر شکم، تکرر ادرار و … را از خود نشان می دهد.
سرطان پستان: این بیماری اگر در زمان مناسبی تشخیص داده شود، می توان از پیشرفت بیماری پیش گیری نمود و به درمان آن پرداخت. علائمی که این بیماری دارد عبارت اند از: وجود توده در پستان، ترشح یا خونریزی از سینه، تغییرات پوستی و بزرگ شدن غدد لنفاوی زیر بغل می توان اشاره نمود.
راه های پیش گیری از ابتلا به بیماری های زنان
از بهترین روش های پیش گیری از این بیماری ها می توان به داشتن یک رژیم غذایی سالم و رعایت بهداشت فردی اشاره کرد. از بزرگ ترین معضلاتی که بانوان دارند، اضافه وزن است که همان هم می تواند یکی از دلایل پیدایش بیماری ها در افراد باشد. پس سعی کنید با داشتن یک روتین غذایی سالم، داشتن فعالیت در طول روز، انجام فعالیت های ورزشی یک زندگی سالم و عاری از هرگونه بیماری را در پیش داشته باشید.
از جمله راه های پیش گیری از بیماری زنان عبارت اند از:
- عدم مصرف الکل و دخانیات
- از مصرف دخانیات و نوشیدن الکل بپرهیزید.
- داشتن یک روتین غذایی سالم
- ورزش کردن
- داشتن یک سبک زندگی سالم
- از یک الگوی غذایی سالم پیروی کنید. مصرف میوهها، سبزیجات و غلات کامل را افزایش داده و مقدار گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده و غذاهای پرچرب و سرخ شده را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.
کلام آخر
با توجه به ظهور بیماری های مختلف، باید حدالامکان از ابتلا به آن ها پیشگیری کرد و به مواردی که پزشکان توصیه می کنند هم توجه نمود. توصیه میشود در صورت مشاهده علائم مرتبط با بیماری زنان مانند قاعدگی نامنظم، درد شکمی یا لگن، تغییر پستان ها و تغییر ترشحات واژن به پزشک مراجعه کنید. اگر اقدامات درمانی زود شروع شوند، شانس بهبودی افزایش و احتمال بروز عوارض کاهش می یابد. یک نکته بسیار مهم این است که، از روش های خود درمانی اکیدا خودداری کنید چون در غیر این صورت نه تنها کمکی به بهبود وضعیت سلامتی تان نمی کنید، بلکه باعث تشدید بیماری تان می شوید.
ما در این مقاله سعی کردیم مطالب مفیدی در رابطه با این موضوع در اختیار شما قرار دهیم. از این که تا پایان مقاله همراه ما بودید از شما سپاس گزاریم. در صورت هر گونه انتقاد یا پیشنهادی، نظرات خود را از طریق سایت تاپتنا (toptena.ir) با ما در میان بگذارید و یا از سایت هایی نظیر پزشکا و جراحا کمک بگیرید.