علت آب دادن دستگاه قهوه ساز و نحوه رفع ایراد

ترک خوردن المنت و آسیب دیدگی نازل بخار از دلایل آب دادن دستگاه قهوه ساز هستند. برای آگاهی از دلایل دیگر آب دادن این دستگاه با ما همراه باشید.
آب دادن دستگاه قهوه ساز؛ مشکلی با علت های گوناگون
قهوه از جمله نوشیدنی های محبوب در سراسر دنیا است. از زمانی که قهوه سازهای جدید جایگزین قهوه سازهای قدیمی شدند، درست کردن قهوه به کاری آسان تبدیل شده است. با این حال ممکن است کسانی که از این دستگاه استفاده می کنند، با مشکلاتی مانند آب دادن دستگاه قهوه ساز رو به رو شوند. نقصی که می تواند ناشی از دلایل متعددی باشد و در صورتی که این نقص جدی گرفته نشود، سبب آسیب زدن به تمام بخش های قهوه ساز شود.
علت آب دادن دستگاه قهوه ساز چیست؟
آب دادن قهوه ساز یعنی این که دستگاه در هنگام استفاده نشتی آب داشته باشد. این نقص علاوه بر این که دلایل متفاوتی دارد، راهکارهای متفاوتی نیز برای رفع آن وجود دارد. آب دادن قهوه ساز از جمله نقایص فنی است که در اگر به موقع رفع نشود، سبب ترک خوردن یا سوختن المنت دستگاه می شود.
در این مطلب برای آگاهی از علت ها و راهکارهای رفع مشکل آب دادن قهوه ساز به موارد زیر اشاره می شود:
- خرابی مخزن آب قهوه ساز
- خراب شدن لاستیک دور هد گروپ دستگاه
- آسیب دیدگی نازل بخار دستگاه
- پارگی شلنگ دستگاه قهوه ساز
- ترک خوردن قطعه المنت
- پوسیدگی واشر دستگاه
- ضد آب نبودن پرتا فیلتر قهوه ساز
- ایراد داشتن شیر خروجی قهوه
خرابی مخزن آب قهوه ساز
در بیشتر موارد اصلی ترین علت آب دادن قهوه ساز و نشتی آن، ترک خوردن یا شکسته شدن ظرف آب آن است. برای این که آب دستگاه قهوه ساز تامین شود، باید از ظرف های مخصوص استفاده کرد. از آن جایی که جنس بیشتر این ظروف پلاستیکی است، هر نوع شکستگی یا خرابی در آن ها می تواند باعث آب دادن قهوه ساز شود. از بهترین راهکارهایی که می توان برای رفع این مشکل توصیه کرد، این است که مخزن آب دستگاه را بعد از شستن، با ماشین ظرفشویی خشک نکنیم. دمای خشک کن ماشین های ظرفشویی بالا است و می تواند باعث آسیب دیدگی ظرف باشد.
خراب شدن لاستیک دور هد گروپ دستگاه
دستگاه های قهوه ساز قطعه ای به نام هد گروپ دارند که دارای لاستیک است. زمانی که آب از ناحیه گروپ قهوه ساز چکه می کند، به احتمال زیاد ایراد از خرابی لاستیک آن است. زمانی که لاستیک این قطعه پاره یا گشاد می شود، فضایی را در اطراف گروپ ایجاد می کند که این فضای خالی باعث نشتی آب می شود. در صورتی که لاسیتک دور هد گروپ دستگاه آسیب دید، بهترین راهکار تعویض سریع آن است.
آسیب دیدگی نازل بخار دستگاه
در دستگاه های قهوه ساز قطعه ای وجود دارد به نام نازل بخار. وظیفه این قطعه تبدیل آب ورودی دستگاه به بخار است. زمانی که نازل بخار دستگاه خراب شود، قهوه ساز چکه می کند. بهترین راهکار برای رفع این نقص، تعویض لوله نازل بخار دستگاه است. همچنین هر چند مدت یکبار باید دریچه نازل و لوله بخار دستگاه را تمیز کرد. این کار علاوه بر این که مانع از تجمع رسوبات در نازل و لوله می شود، عمر دستگاه را افزایش داده و از آب دادن قهوه ساز جلوگیری می کند.
پارگی شلنگ دستگاه قهوه ساز
یکی دیگر از مشکلات رایجی که در دستگا های قهوه ساز سبب آب دادن آن ها و چکه کردن آب از قسمت های مختلف آن می شود، پارگی شلنگ دستگاه قهوه ساز است. در دستگاه های قهوه ساز وظیفه پمپاژ کردن آب را پمپ این دستگاه بر عهده دارد. به این پمپ شلنگ هایی متصل است که اگر به هر دلیلی پاره شوند، سبب آب دادن قهوه ساز می شوند. بهترین راهکار در چنین مواقعی، بررسی تمام شلنگ های متصل به پمپ و تعویض آن ها در صورت آسیب دیدگی است.
ترک خوردن قطعه المنت
در دستگاه های قهوه ساز المنت ها آب را گرم می کنند. این کار با تبدیل انرژی الکتریکی آب دورن مخزن به انرژی گرمایی صورت می گیرد. به دلیل استفاده مکرر و طولانی مدت از قهوه ساز، المنت دستگاه دچار رسوب شده و کارایی خود را از دست می دهد. زمانی که المنت رسوب می گیرد فشار به قسمت های مختلف آن افزایش یافته و این فشار باعث ترک خوردن و در نتیجه آب دادن دستگاه قهوه ساز می شود.
زمانی که المنت رسوب می گیرد، باید با استفاده از رسوب زدای قهوه ساز آن را تمیز کرد. اگر المنت دستگاه نیاز به تعویض داشت باید در اسرع وقت آن را تعویض کرد. البته تغییر المنت قهوه ساز کار دشواری است و در صورتی که المنت آن آسیب دید، باید آن را نزد تعمیرکار متخصص تعمیرات قهوه ساز ببرید.
پوسیدگی واشر دستگاه قهوه ساز
یکی از علت های رایج آب دادن قهوه ساز می تواند، پوسیدگی واشر آن باشد. وقتی از دستگاه قهوه ساز زیاد استفاده شود، واشر کف مخزن این دستگاه دچار پوسیدگی می شود. این پوسیدگی به مرور زمان می تواند با نشتی آب از دستگاه قهوه ساز، عملکرد این دستگاه را مختل کند. برای مشاهده چکه کردن دستگاه، راه ساده ای وجود دارد. مخزن آب قهوه ساز را از آب پر کنید و منتظر بمانید و ببینید آیا آب از درون دستگاه و قسمت های مختلف آن چکه می کند یا خیر. اگر این اتفاق می افتاد، به احتمال بسیار زیاد واشرها فرسوده شده اند و باید تعویض شوند. هم چنین دقت داشته باشید که وقتی رسوبات آهکی بیش از حد ممکن تجمع کنند، واشرها و لوله های دستگاه را دچار فرسودگی می کنند.
ضد آب نبودن پرتا فیلتر قهوه ساز
برای فشرده کردن ذرات قهوه و تبدیل آن به عصاره قهوه، این ذرات باید فشرده شوند. برای این کار در پرتا فیلتر دستگیره ای مخصوص این کار تعبیه شده است. در این پرتا فیلترها واشری برای قرارگیری در آن طراحی شده است. بسیاری از این پرتا فیلترها ضدآب هستند؛ اما در برخی موارد واشر آن ها دچار پوسیدگی شده و پرتا فیلتر خاصیت ضد آب بودن خود را از دست می دهد. این اتفاق می تواند یکی از دلایل آب دادن قهوه ساز باشد. تنها راهکاری که در این زمان پیشنهاد می شود تغییر واشر پرتا فیلتر است.
در زمانی که دستگاه قهوه ساز آب می دهد، چه اقداماتی باید انجام داد؟
از جمله این راهکارها می توان به این موارد اشاره کرد:
- تعویض لاستیک دور هد گروپ در صورت پارگی یا خرابی
- بررسی مخازن آب و اورینگ و تعویض آن ها در صورت نیاز
- رسوب زدایی اطراف المنت با استفاده از رسوب زدای مخصوص دستگاه قهوه ساز
- بررسی نمودن تمام شلنگ های متصل به پمپ اسپرسوساز و تعویض آن ها در صورت لزوم
- بررسی نازل بخار و تعویض این قطعه در صورت هر گونه بروز مشکل
آب دادن دستگاه قهوه ساز؛ ایرادی که باید جدی گرفته شود
اگر قهوه ساز شما به هر دلیلی نشتی داشته باشد و این ایراد رفع نشود، آسیب های زیادی به این دستگاه وارد می شود. در هر بار استفاده از قهوه ساز باید توجه کرد که تمام قسمت های مختلف آن به خوبی تمیز شده و آسیب ندیده باشند. در صورتی که با مشکل آب دادن قهوه ساز مواجه هستید، باید نسبت به رفع این مشکل مهم به کمک تعمیرکاران ماهر از تعمیرگاه ها و نمایندگی های مجاز تعمیرات لوازم خانگی مانند همیار ریپیر hamyarrepair.com اقدام کنید.