خبرگزاری کار ایران

اعتبار طرح‌های سرمایه‌ای انتقال نفت به حدود ۱۹ همت رسید

اعتبار طرح‌های سرمایه‌ای انتقال نفت به حدود ۱۹ همت رسید
کد خبر : ۱۶۳۶۷۲۶

مدیر برنامه‌ریزی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت از افزایش اعتبار طرح‌های سرمایه‌ای به حدود ۱۹ همت خبر داد و گفت: با توجه به افزایش قابل‌توجه مقدار حمل مواد نفتی، شاخص‌های کلان عملکرد انرژی در شبکه خطوط لوله انتقال مواد نفتی شرکت در ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ بهبود یافته که نشان‌دهنده تلاش صنعت انتقال نفت به موضوع مدیریت و بهینه‌سازی عملکرد انرژی است.

به گزارش ایلنا به نقل از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت، مصطفی سلطانی امروز ( یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت) در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۴۴ میلیارد لیتر مواد نفتی با خطوط لوله انتقال در کشور منتقل شده است، گفت: این رکوردزنی که رشد ۵.۶ درصدی را نسبت به پارسال نشان می‌دهد، سبب صرفه‌جویی کلان در مصرف سوخت و کاهش تردد حمل جاده‌ای در سطح کشور شده است.

وی با اشاره به انتقال ایمن، پایدار و بهینه انتقال مواد نفتی از شبکه خطوط لوله در مقایسه با حمل جاده‌ای تأکید کرد: هزینه انتقال از طریق خطوط لوله نسبت به دیگر روش‌های انتقال، یک‌چهارم است. ازسوی دیگر، باید اذعان کرد انتقال با شبکه خطوط لوله حدود ۶۱.۷ درصد از کل عملیات انتقال مواد نفتی در سطح کشور را شامل می‌شود که این موضوع نشان‌دهنده جایگاه، اهمیت و توجه ویژه به موضوع انتقال پایدار و ایمن از بستر خطوط لوله است.

مدیر برنامه‌ریزی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از افزایش اعتبار طرح‌های سرمایه‌ای شرکت در دولت چهاردهم به حدود ۱۹ همت خبر داد و گفت: با توجه به افزایش قابل‌ توجه مقدار حمل مواد نفتی، شاخص‌های کلان عملکرد انرژی در شبکه خطوط لوله انتقال مواد نفتی شرکت در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ بهبود یافته است که نشان‌دهنده تلاش و اهتمام شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت به موضوع مدیریت و بهینه‌سازی عملکرد انرژی است.

سلطانی یادآور شد: حجم بالای انتقال مواد نفتی با خطوط لوله و رشد قابل توجه آن، ضمن اینکه نشان‌دهنده عملکرد مناسب و قابل اطمینان شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت همسو با استفاده حداکثری از ظرفیت خطوط لوله است، بیانگر عمل به ماده ۵۸ قانون اصلاح الگوی مصرف با هدف استفاده حداکثری از ایمن‌ترین و کم‌مصرف‌ترین روش انتقال کلان مواد نفتی در سطح کشور نیز است.

وی ادامه داد: به‌طور میانگین، مصرف انرژی در فرایند انتقال مواد نفتی با خطوط لوله کمتر از یک‌سوم مصرف انرژی در حمل با نفتکش است و افزون بر آن، مزایای متعددی همچون ایمنی بالا، قابلیت اطمینان مناسب، هزینه به مراتب کمتر و کاهش فشار به شبکه حمل تانکری و ترافیک جاده‌های کشور دارد.

وضع اعتبار ۴ طرح سرمایه‌ای

مدیر برنامه‌ریزی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: مجوزهای اصلاحیه طرح‌های سرمایه‌ای شرکت و افزایش اعتبار طرح‌های سرمایه‌ای در حدود ۱۹ همت از سازمان برنامه و بودجه و شورای اقتصاد اخذ شده است که شامل طرح نگهداشت و پشتیبانی خطوط لوله، مخابرات و تجهیزات جنبی صنعتی و غیر صنعتی، طرح توسعه خطوط لوله، مخابرات و تجهیزات جنبی صنعتی و غیرصنعتی، طرح تعویض خطوط و تعویض پوشش خطوط لوله نفت‌خام و فرآورده و طرح اتصال نیروگاه‌ها به خطوط انتقال فرآورده می‌شود، همچنین، در دولت چهاردهم بررسی و تأمین اعتبار حدود ۱.۵ همت پروانه کار و تقاضاهای جدید انجام شده تا پروژه‌های جدید در سال آینده بتوانند با سرعت بیشتری عملیاتی شوند.

سلطانی با اشاره به اقدام‌های محیط زیستی و مدیریتی، تصریح کرد: صرفه‌جویی انرژی معادل ۷۰ هزار بشکه نفت خام، کاهش مصرف آب به میزان بیش از ۵۰۰ هزار مترمکعب، استقرار استاندارد ISO ۵۰۰۰۱ و استقرار نظام مدیریت سبز ازجمله اقدام‌های راهبردی شرکت در این حوزه است. همچنین، پایش مستمر مصرف حامل‌های انرژی و آب نیز در بیش از ۲ هزار انشعاب در سطح کشور انجام می‌شود.

مدیر برنامه‌ریزی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در پایان، اظهار کرد: تمرکز ما برای سال‌های آینده بر توسعه توانمندی در اجرای پروژه‌های زیرساخت‌های هوشمند، ساخت تجهیزات تولید داخل و تأمین نیازمندی‌های صنعت انتقال، تسریع در اجرای پروژه‌های توسعه‌ای شرکت، ارتقای بهره‌وری انرژی، کاهش تلفات و حرکت مطابق با استانداردهای بین‌المللی در ایمنی و پایداری خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز