خبرگزاری کار ایران

توسعه همکاری‌های صنعتی و تجاری ایران-تاجیکستان آغاز شد

توسعه همکاری‌های صنعتی و تجاری ایران-تاجیکستان آغاز شد
کد خبر : ۱۶۳۴۳۹۵

وزیر نیرو با بیان اینکه روابط اقتصادی و فرهنگی ایران و تاجیکستان در مسیر شکوفایی قرار دارد، افزود: نخستین و مهم‌ترین هدف ما، گسترش همکاری‌های فرهنگی است و به همین دلیل این کمیسیون را از شهر فرهنگی شیراز آغاز کردیم

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، "عباس علی‌آبادی"، در حاشیه اختتامیه هفدهمین اجلاس کمیسیون همکاری‌های مشترک ایران و تاجیکستان در گفت‌وگو با خبرنگاران، بر اهمیت گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی میان دو کشور تأکید کرد و گفت: ایران و تاجیکستان، در واقع دو پاره از یک ملت هستند که از هم جدا افتاده‌اند. نخستین و مهم‌ترین هدف ما، گسترش همکاری‌های فرهنگی است و به همین دلیل، این کمیسیون را از شهر فرهنگی شیراز آغاز کردیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده دو کشور در حوزه‌های مختلف اظهار داشت: ظرفیت‌های فنی و تجاری خوبی میان ایران و تاجیکستان وجود دارد و روند بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها آغاز شده است. ایران در حوزه‌های سدسازی و تونل‌سازی توانمندی‌های قابل توجهی دارد و تاجیکستان نیز از توسعه همکاری‌ها در این بخش‌ها استقبال کرده است.

علی‌آبادی افزود: آینده روابط دو کشور روشن و امیدبخش است و هر دو طرف آمادگی کامل برای استفاده از ظرفیت‌ها و ارتقای سطح تعاملات دارند. شیراز، به عنوان میزبان این دوره از کمیسیون، و خجند، میزبان دوره بعدی، هر دو از شهرهای فرهنگی و تاریخی هستند و این انتخاب‌ها گویای تمایل عمیق دو کشور برای توسعه روابط فرهنگی است.

وزیر نیرو همچنین به بعد اقتصادی اجلاس اشاره کرد و گفت: توسعه روابط صنعتی و تجاری میان ایران و تاجیکستان کلید خورده و در حاشیه این کمیسیون، شرکت‌های پیمانکاری ایرانی تفاهم‌نامه‌های مهمی را با طرف‌های تاجیکی امضا کردند.

به گفته علی‌آبادی، تاکنون بیش از ۲۵۰ تفاهم‌نامه میان دو کشور امضا شده است که در قالب این کمیسیون، مسیر اجرایی شدن آن‌ها هموار می‌شود.

وی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه جدید همکاری بین ایران و تاجیکستان تصریح کرد: این تفاهم‌نامه نقطه عطفی در روابط دوجانبه است. ایران و تاجیکستان در حوزه ساخت و توسعه نیروگاه‌های برق‌آبی تجربه مشترک دارند و تاجیکستان مشتاق بهره‌مندی از تجربیات ایران در توسعه نیروگاه‌ها و مدیریت بازار برق است.

علی‌آبادی در پایان تأکید کرد: با وجود ارتباطات مؤثر، سطح مبادلات اقتصادی باید افزایش یابد و در کنار آن، توسعه گردشگری و اشتراکات فرهنگی، روابط دو ملت را مستحکم‌تر خواهد کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز