دولت گوشت دام عشایر را تضمینی میخَرد / ساخت ۷۰ هزار سرپناه برای عشایر تا سه سال آینده
رئیس سازمان عشایر کشور تاکید کرد که براساس دستور رئیس جمهور، دولت سیزدهم گوشت دام عشایر را به زودی به صورت تضمینی و با قیمت مناسب از عشایر خریداری میکند.

سیاوش احمدی میرقائد در گفت و گو با خبرنگار ایلنا از یاسوج با اشاره به اینکه به دلیل پیدا نشدن بازار فروش، عشایر دغدغه فروش محصولات گوشتی خود را داشتند، گفت: به دستور رئیس جمهور، خرید تضمینی گوشت تولیدی عشایر در آینده نزدیک وارد فاز اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه مشکل تأمین مالی برای خرید نهادههای دامی عشایر وجود داشت، خاطرنشان کرد: خوشبختانه یکی از مصوبات سفر در خصوص تأمین نهادههای دامی دستور داده شده که به صورت خرید قراردادی با در اختیار گذاشتن نهادههای دامی به عشایر و خرید محصولات دامی و گوشتی آنها توسط شرکت پشتیبانی امور دام بتوان از عشایر حمایت شده و نهاده های مورد نیاز خود را تأمین کنند.
احمدی میرقائد با بیان اینکه جامعه عشایری کشور با جمعیت ۱.۲ میلیون نفر جمعیت ۲۵ درصد گوشت قرمز، ۳۵ درصد صنایع دستی کشور را تأمین می کنند، اظهار داشت: عشایر به جهت تولید گوشت قرمز یکی از عاملان مهم تأمین امنیت اقتصادی و غذایی کشور هستند و از این جهت بسیار اهمیت دارد.
رئیس سازمان عشایر کشور با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر بهداشت جامعه عشایر افزود: قرار است ظرف دو سال آینده ۳۸۰ پنل خورشیدی خریداری و در اختیار عشایر قرار داده شود و همچنین با افزایش تعداد خانه های بهداشت سطح رفاه و بهداشت و شاخص های بهداشتی رشد قابل ملاحضهای پیدا خواهد کرد.
احمدی میرقائد به ارتقای زیست عشایر هم پرداخت و یادآورشد: ۲۲۰ هزار پنل خورشیدی ظرف سه سال آینده در اختیار عشایر قرار می گیرد که گام بسیار بزرگی در جهت ارتقای رفاه جامعه عشایر است.
وی افزود: یکی از اقدامات در راستای ارتقای زیست عشایر ساخت سرپناه ایمن است.
احمدی میرقائد گفت: وضعیت خاص معیشتی عشایر و قرار گرفتن در چادرها در شرایط مختلف جوی، موجب افزایش مخاطرات میشود و خسارات قابل ملاحظهای میبینند، با ساخت سرپناه ایمن از جهت کاهش مخاطرات، کاهش خطر حیوانات، افزایش شرایط بهداشتی و رفاه عشایر اهمیت زیادی دارد.
رئیس سازمان عشایر کشور افزود: ظرف سه سال آینده ۷۰ هزار سرپناه در مناطق عشایری با مشارکت عشایر و گروه های جهادی و مردم ساخته میشود.
احمدی میرقائد با اشاره به لزوم ایجاد درآمد پایدار برای عشایر، تصریح کرد: درآمد عشایری متکی به دام است، و از این منظر درآمد پایداری ندارد، به همین خاطر طرح های جدید و اقتصادی مثل توجه به صنایع دستی، گردشگری، گیاهان دارویی برای اجرا شدن در جامعه عشایری وارد فاز اجرایی می شوند.
وی گفت: پیش بینی شده که با اجرای این طرح ها سالانه بیش از ۱۴۰ میلیون تومان ارتقای درآمد عشایر را شاهد خواهیم بود و در نتیجه حضور عشایر در مناطق عشایری بصورت نسبی تضمین میشود.