خبرگزاری کار ایران

بررسی پرونده ناگشوده در شورای شهر؛

خط مترو گلبهار مشهد به الهیه متصل می‌شود؟

خط مترو گلبهار مشهد به الهیه متصل می‌شود؟
کد خبر : ۵۶۶۵۴

ارائه در خواست شورای شهر مشهد به استانداری در مورد اتصال خط مترو گلبهار مشهد به ابتدای خط دو قطار شهری در الهیه مهم‌ترین مبحث مطرح شده در دویست و چهل و چهارمین کمیسیون فنی و عمران شورا بود.

ارائه در خواست شورای شهر مشهد به استانداری در مورد اتصال خط مترو گلبهار مشهد به ابتدای خط دو قطار شهری در الهیه مهم‌ترین مبحث مطرح شده در دویست و چهل و چهارمین کمیسیون فنی و عمران شورا بود.
به گزارش ایلنا از مشهد جواد داووآبادی در این باره به ابعاد گوناگون پروژه خط سوم قطار شهری اشاره کرد و گفت: موضوع از جنبه‌های مختلفی از قبیل ترافیکی، مالی و فنی قابل توضیح می‌باشد.
وی با اشاره به شروع خط سوم قطار شهری از بزرگراه میثاق و گذشتن این خط میدان شهدا و ضلع غربی حرم مطهر امام رضا (ع)، بخشی از آنرا به موازات خط یک و بخش دیگر آنرا در راستای خط دوم قطار شهری خو‌اند و افزود: استفاده از مشاورین خط دوم قطار شهری در پروژه مذکور و از نقاط قوت مطالعات صورت گرفته برای خط سوم می‌باشد که امید است با توجه به تائید مسائل فنی موضوع در شورای عالی هماهنگی ترافیکی کشور مطرح و به زودی شاهد واگذاری این پروژه به پیمانکار واجد شرایط باشیم.
وی همچنین در ادامه با بیان این مطلب که انتظار شورا برای شروع این پروژه در سال ۹۱ بود ولی به واسطه برخی مشکلات این اقدام به تعویق افتاد که به همین دلیل انتظار می‌رود تا در سال آینده این عقب افتادگی جبران شود.
در این رابطه کمیسیون مقرر کرد، با توجه به اینکه خط مترو گلبهار به مشهد در دست احداث بوده و برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای می‌باشد که این خط به انتهای خط اول در وکیل آباد متصل می‌شود به دلیل عدم گنجایش بار ترافیکی در آن نقطه از مشهد، شرکت قطار شهری مکاتباتی را با استانداری انجام دهد و در خواست نماید، تا خط مترو گلبهار مشهد به ابتدای خط دو در الهیه متصل شود تا از هم اکنون تمهیدات لازم در جهت برنامه ریزی برای بار سنگین مسافر دیده شود.
در ادامه بررسی لایحه شهرداری در ارتباط با قرارداد مشارکت پروژه تجاری مسکونی صدف دیگر دستور کار کمیسیون بود که داوودآبادی در این باره نیز با اشاره به برخی ایرادات این پروژه آنرا فاقد رعایت بعضی از مسائل فنی و همچنین ضوابط شهرسازی دانست و اعلام کرد: در طرح تفصیلی کاربری زمین دارای کاربری کم مسکونی بوده و در جرم گذاری صورت گرفته با تراکم بالا و در کاربری بعضا تجاری پاسخگویی شده است.
وی عدم اخذ مصوبه کمیسیون ماده ۵ و به واسطه آن تغییر نحوه محاسبات درآمدی را دیگر مورد مغفول مانده در این پروژه ذکر کرد و افزود: پارکینگ دیده شده در مجتمع نیز به واسطه محله محوری بودن طرح و مراجعات مردمی پاسخگوی نیاز نبوده و مطالعات ترافیکی پروژه نیز پیوست آن نشده است.
در پایان کمیسیون مقررشد، سرمایه گذار به هیچ وجه حق تغییر کار بری پارکینگ، در همکف و منفی یک را به تجاری و یا هر کاربری دیگری نداشته و در غیر این صورت شهرداری موظف است نسبت به قلع و تغییر کاربری آن بر اساس توافق اولیه در قرارداد اقدام نماید. دیگر پروژه مشارکتی مورد بررسی روز گذشته کمیسیون فنی عمران پروژه مربوط مشارکت در بازار ملل بودکه طی آن کمیسیون با کلیات لایحه مذکور با توجه به ابهامات مطرح شده موافقت کرد.
همچنین مقرر شد، مصوبه کمیسیون ماده ۵ برای زمین که تا کنون اخذ نگردیده مورد پیگیری کمیسیون مشارکت‌ها واقع شده و هشت هزار مترمربع به تجاری‌های پروژه اضافه شده که به میزان ۱۴۰۰ متر از پارکینگ پروژه کسر شده است که دلایل موضوع شفاف نمی‌باشدو با توجه به عدم اخذ مصوبه کمیسیون ماده ۵ افزایش‌های تراکم باید بر اساس p «محاسبه شود. ساخت بیمارستان رضا در محور قوچان در سال ۹۲ این ساختمان که از ابتدای انقلاب در ورودی مشهد بلاتکلیف‌‌ رها شده است و منظر بدی را در سه راه فردوسی به نمایش گذاشته است برای دومین بار و در کمیسیون مطرح شد که نماینده تامین اجتماعی با حضور در جلسه تغییر سیاست‌های سازمان تامین اجتماعی مبنی بر از سر گیری ساخت این بیمارستان و جابجایی آن با بیمارستان ۱۷ شهریور را جزء جدید‌ترین اتفاقات رخ داده پیرامون این بنای تاریخی دانست و ادامه داد: با توجه به تغییر نیازهای شهر و همچنین نیاز به ساخت بیمارستان‌هایی در سطوح بین المللی در مشهد جزء اصلیترین دلایل نیاز به ساخت و توجیه این پروژه با متراژ ده هکتار و زیر بنایی به مساحت ۶۱ هزارو ۷۹۰متربع می‌باشد.
در ادامه این موضوع جواد داوودآبادی قرار گرفتن این بنا در ورودی شهر و همچنین تلاقی آن با طرح ساماندهی مبادی ورودی شهر را از نکات مهم و از دغدغه‌های اصلی کمیسیون برای تغییر وضعیت موجود عنوان کرد و شورا و شهرداری را آماده هرگونه همکاری برای این مهم دانست.
رئیس کمیسیون فنی عمران شورا در پاسخ به موارد مطرح از سوی تامین اجتماعی در خصوص رای کمیسیون ماده ۱۰۰ و دیگر مسائل شهرداری منطقه ۱۰ را موظف به پیگیری موضوع بررسی اسناد نمود تا موضوع به شکلی مطلوب و در حداقل ۶ ماه آینده به جریان بیافتد و در این باره تصمیم گرفته شدکه طی مکاتبه‌ای با نهاد مطالعات، به مشاورین طرح تفصیلی اعلام شود تا کابری زمین مذکور از بهداشتی به اداری تغییر نکند و به صورت بهداشتی باقی بماند.

در ادامه شاخص‌های مختلف مبلمان شهری که قبلا به لحاظ مسائل فنی در کارگروه‌های تخصصی مورد بحث قرار گرفته بودند برای تائید نهایی به کمیسیون فنی عمران شورا آمد که بر همین اساس استاندارد سازی کیوسک‌های تلفن عمومی، دکه‌های مطبوعات و پایه چراغ‌های سطح شهر مورد بررسی قرار گرفت. در همین باره شیر محمدی رئیس شورا و عضو کمیسیون فنی و عمران ارائه طرح‌های واحد برای تمامی نقاط شهر را جالب ندانست وافزود: ایجاد المان‌های متفاوت و منحصر به فرد لازمهٔ هر نقطه از شهرو با توجه به شرایط اقلیمی و هویتی آن می‌باشد.
داوودآبادی اما کندی روند انجام کار را به عنوان مهم‌ترین ایراد توصیف کرد وگفت: ایده اولیه استاندارد سازی مبلمان شهری و ارائه کتابچه راهنمای مرجع از مشهد برخواست و با توجه به گذشت بیش از ۲ سال از موضوع شاهد این هستیم که شهر‌های دیگر از مشهد پیشی گرفته و در حال ارائه این مطالعات در قالبی مجلد می‌باشند. جواد داوودآبادی در بخشی دیگر از سخنان خود ضمن تاکید بر تکمیل سریع این موضوع گفت: با ارائه طرح کتابچه مرجع شاهد مبلمان شهری استاندارد و هویت بخش برای شهر امام رضا (ع) خواهیم بود.

گفتنی است، گزارش کیوسک مطبوعات و کیوسک تلفن ارائه شده در کمیسیون برای مناطق پر تراکم مانند اطراف حرم مطهر که محدودیت مکانی برای احداث چندین شاخص در کنار هم وجود دارد مورد تائید کمیسیون قرار نگرفت و مقرر شد، یک طرح ترکیبی (با جه تلفن، دکه روزنامه، فروش بلیط و....) در یک قالب ارائه شود.
 ارائه گزارش ساماندهی بازار سرشور نیز از دیگر موارد مطرح در جلسه کمیسیون بود و با توجه به اهمیت حفظ بافت تاریخی بازار سرشور مقرر شد استفاده از مشاورین تراز اول و بین المللی در دستور کار شهرداری قرار گیرد و انجام مطالعات ساماندهی و بهسازی بازار سر شور مورد تاکید شورا قرار گرفت. در ادامه آخرین موضوع مطرح شده در این جلسه از کمیسیون کمیسیون به پیگیری احداث رواق در خیابان‌های حرم مطهر اختصاص داشت که یک ماه از مهلت قانونی آن گذشته بود و هنوز شهرداری گزارش خود را به شورا ارائه نشده بود که بر این اساس مقرر شد، شهرداری (معاونت شهرسازی و منطقه ثامن) ظرف مدت ۱۵ روز گزارش مکتوب خود را به کمیسیون فنی عمرانی و طرح ریزی شهری ارائه نمایند و در اولین جلسه در سال۹۲ موضوع مجددا در کمیسیون مطرح شود.

خط مترو گلبهار مشهد به الهیه متصل می شود

ارائه در خواست شورای شهر مشهد به استانداری در مورد اتصال خط مترو گلبهار مشهد به ابتدای خط دو قطار شهری در الهیه مهم ترین مبحث مطرح شده در دویست و چهل و چهارمین کمیسیون فنی و عمران شورا بود.

به گزارش ایلنا از مشهد جواد داووآبادی در این باره به ابعاد گوناگون پروژه خط سوم قطار شهری اشاره کرد و گفت: موضوع از جنبه های مختلفی از قبیل ترافیکی، مالی و فنی قابل توضیح می باشد.

وی با اشاره به شروع خط سوم قطار شهری از بزرگراه میثاق و گذشتن این خط میدان شهدا و ضلع غربی حرم مطهر امام رضا (ع)، بخشی از آنرا به موازات خط یک و بخش دیگر آنرا در راستای خط دوم قطار شهری خو اند و افزود: استفاده از مشاورین خط دوم قطار شهری در پروژه مذکور و از نقاط قوت مطالعات صورت گرفته برای خط سوم می باشد که امید است با توجه به تائید مسائل فنی موضوع در شورای عالی هماهنگی ترافیکی کشور مطرح و به زودی شاهد واگذاری این پروژه به پیمانکار واجد شرایط باشیم.
وی همچنین در ادامه با بیان این مطلب که انتظار شورا برای شروع این پروژه در سال 91 بود ولی به واسطه برخی مشکلات این اقدام به تعویق افتاد که به همین دلیل انتظار می رود تا در سال آینده این عقب افتادگی جبران شود.
در این رابطه کمیسیون مقرر کرد، با توجه به اینکه خط مترو گلبهار به مشهد در دست احداث بوده و برنامه ریزی ها به گونه ای می باشد که این خط به انتهای خط اول در وکیل آباد متصل می شود به دلیل عدم گنجایش بار ترافیکی در آن نقطه از مشهد، شرکت قطار شهری مکاتباتی را با استانداری انجام دهد و در خواست نماید، تا خط مترو گلبهار مشهد به ابتدای خط دو در الهیه متصل شود تا از هم اکنون تمهیدات لازم در جهت برنامه ریزی برای بار سنگین مسافر دیده شود.
در ادامه بررسی لایحه شهرداری در ارتباط با قرارداد مشارکت پروژه تجاری مسکونی صدف دیگر دستور کار کمیسیون بود که داوودآبادی در این باره نیز با اشاره به برخی ایرادات این پروژه آنرا فاقد رعایت بعضی از مسائل فنی و همچنین ضوابط شهرسازی دانست و اعلام کرد:در طرح تفصیلی کاربری زمین دارای کاربری کم مسکونی بوده و در جرم گذاری صورت گرفته با تراکم بالا و در کاربری بعضا تجاری پاسخگویی شده است.
وی عدم اخذ مصوبه کمیسیون ماده 5 و به واسطه آن تغییر نحوه محاسبات درآمدی را دیگر مورد مغفول مانده در این پروژه ذکر کرد و افزود:پارکینگ دیده شده در مجتمع نیز به واسطه محله محوری بودن طرح و مراجعات مردمی پاسخگوی نیاز نبوده و مطالعات ترافیکی پروژه نیز پیوست آن نشده است.
در پایان کمیسیون مقررشد،سرمایه گذار به هیچ وجه حق تغییر کار بری پارکینگ، در همکف و منفی یک را به تجاری و یا هر کاربری دیگری نداشته و در غیر این صورت شهرداری موظف است نسبت به قلع و تغییر کاربری آن بر اساس توافق اولیه در قرارداد اقدام نماید. دیگر پروژه مشارکتی مورد بررسی روز گذشته کمیسیون فنی عمران پروژه مربوط مشارکت در بازار ملل بودکه طی آن کمیسیون با کلیات لایحه مذکور با توجه به ابهامات مطرح شده موافقت کرد.
همچنین مقرر شد، مصوبه کمیسیون ماده 5 برای زمین که تا کنون اخذ نگردیده مورد پیگیری کمیسیون مشارکت ها واقع شده و هشت هزار مترمربع به تجاری های پروژه اضافه شده که به میزان 1400 متر از پارکینگ پروژه کسر شده است که دلایل موضوع شفاف نمی باشدو با توجه به عدم اخذ مصوبه کمیسیون ماده 5 افزایش های تراکم باید بر اساس
p' محاسبه شود. ساخت بیمارستان رضا در محور قوچان در سال 92 این ساختمان که از ابتدای انقلاب در ورودی مشهد بلاتکلیف رها شده است و منظر بدی را در سه راه فردوسی به نمایش گذاشته است برای دومین بار و در کمیسیون مطرح شد که نماینده تامین اجتماعی با حضور در جلسه تغییر سیاست های سازمان تامین اجتماعی مبنی بر از سر گیری ساخت این بیمارستان و جابجایی آن با بیمارستان 17 شهریور را جزء جدید ترین اتفاقات رخ داده پیرامون این بنای تاریخی دانست و ادامه داد:با توجه به تغییر نیازهای شهر و همچنین نیاز به ساخت بیمارستان هایی در سطوح بین المللی در مشهد جزء اصلی ترین دلایل نیاز به ساخت و توجیه این پروژه با متراژ ده هکتار و زیر بنایی به مساحت 61 هزارو 790متربع می باشد.
در ادامه این موضوع جواد داوودآبادی قرار گرفتن این بنا در ورودی شهر و همچنین تلاقی آن با طرح ساماندهی مبادی ورودی شهر را از نکات مهم و از دغدغه های اصلی کمیسیون برای تغییر وضعیت موجود عنوان کرد و شورا و شهرداری را آماده هرگونه همکاری برای این مهم دانست.
رئیس کمیسیون فنی عمران شورا در پاسخ به موارد مطرح از سوی تامین اجتماعی در خصوص رای کمیسیون ماده 100 و دیگر مسائل شهرداری منطقه 10 را موظف به پیگیری موضوع بررسی اسناد نمود تا موضوع به شکلی مطلوب و در حداقل 6 ماه آینده به جریان بیافتد و در این باره تصمیم گرفته شدکه طی مکاتبه ای با نهاد مطالعات، به مشاورین طرح تفصیلی اعلام شود تا کابری زمین مذکور از بهداشتی به اداری تغییر نکند و به صورت بهداشتی باقی بماند.

 

در ادامه شاخص های مختلف مبلمان شهری که قبلا به لحاظ مسائل فنی در کارگروه های تخصصی مورد بحث قرار گرفته بودند برای تائید نهایی به کمیسیون فنی عمران شورا آمد که بر همین اساس استاندارد سازی کیوسک های تلفن عمومی، دکه های مطبوعات و پایه چراغ های سطح شهر مورد بررسی قرار گرفت. در همین باره شیر محمدی رئیس شورا و عضو کمیسیون فنی و عمران ارائه طرح های واحد برای تمامی نقاط شهر را جالب ندانست وافزود: ایجاد المان های متفاوت و منحصر به فرد لازمه ی هر نقطه از شهرو با توجه به شرایط اقلیمی و هویتی آن می باشد.
داوودآبادی اما کندی روند انجام کار را به عنوان مهم ترین ایراد توصیف کرد وگفت: ایده اولیه استاندارد سازی مبلمان شهری و ارائه کتابچه راهنمای مرجع از مشهد برخواست و با توجه به گذشت بیش از 2 سال از موضوع شاهد این هستیم که شهر های دیگر از مشهد پیشی گرفته و در حال ارائه این مطالعات در قالبی مجلد می باشند. جواد داوودآبادی در بخشی دیگر از سخنان خود ضمن تاکید بر تکمیل سریع این موضوع گفت:با ارائه طرح کتابچه مرجع شاهد مبلمان شهری استاندارد و هویت بخش برای شهر امام رضا (ع) خواهیم بود.

 

گفتنی است، گزارش کیوسک مطبوعات و کیوسک تلفن ارائه شده در کمیسیون برای مناطق پر تراکم مانند اطراف حرم مطهر که محدودیت مکانی برای احداث چندین شاخص در کنار هم وجود دارد مورد تائید کمیسیون قرار نگرفت و مقرر شد، یک طرح ترکیبی (با جه تلفن، دکه روزنامه، فروش بلیط و....) در یک قالب ارائه شود.
 ارائه گزارش ساماندهی بازار سرشور نیز از دیگر موارد مطرح در جلسه کمیسیون بود و با توجه به اهمیت حفظ بافت تاریخی بازار سرشور مقرر شد استفاده از مشاورین تراز اول و بین المللی در دستور کار شهرداری قرار گیرد و انجام مطالعات ساماندهی و بهسازی بازار سر شور مورد تاکید شورا قرار گرفت. در ادامه آخرین موضوع مطرح شده در این جلسه از کمیسیون کمیسیون به پیگیری احداث رواق در خیابان های حرم مطهر اختصاص داشت که یک ماه از مهلت قانونی آن گذشته بود و هنوز شهرداری گزارش خود را به شورا ارائه نشده بود که بر این اساس مقرر شد، شهرداری (معاونت شهرسازی و منطقه ثامن) ظرف مدت 15 روز گزارش مکتوب خود را به کمیسیون فنی عمرانی و طرح ریزی شهری ارائه نمایند و در اولین جلسه در سال92 موضوع مجددا در کمیسیون مطرح شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز