عضو کمیسون آموزش مجلس در گفتوگو با ایلنا:
مجازات مدیرانی که از دستورِ «ممنوعیت اخراج به علت نمره» سرپیچی میکنند، باید اعلام شود/ برندسازی برخی مدارس غیردولتی فقط با جذب معدلهای بالا

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از وزارت آموزش و پرورش درخواست کرد مجازات مدیران مدارسی که از دستورِ «ممنوعیت اخراج دانشآموزان به علت نمره» سرپیچی میکنند را اعلام کند.
«رمضان رحیمی» عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در تشریح اصلاحیه تبصره ۲ بند ۸ دستورالعمل اجرایی ثبت نام دانش آموزان سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ که توسط وزیر آموزش و پروش ابلاغ شد، گفت: بعضی از دانشآموزان به دلایلی با کاهش نمره معدل و نمرات برخی از دروس مواجه میشوند، که بر اساس آئیننامههای داخلی آموزش و پرورش و تصمیمگیری وزیر آموزش و پرورش، مدارس به بهانهی تنزل نمره، دیگر نمیتوانند اقدام به اخراج این گروه از دانشآموزان کنند که این آییننامه برای مدیران مدارس لازم الاجرا است. البته اینها مربوط به مدارس دولتی و عادی و هیات امنایی هستند.
وی در مورد گسترهی اجرایی اصلاحیهی مذکور افزود: مدارس مستقل از جمله مدارس خاص مثل مدارس شاهد و نمونه دولتی دستورالعملهای جداگانه دارند و از قبل هم از دانشآموز و اولیای آنها تعهد گرفتند که اگر معدل دانشآموز تنزل پیدا کرد، باید دانشآموز را به مدرسهای عادی ببرند تا آنجا ادامه تحصیل دهد. مدارس خاص میتوانند عذر دانشآموز را بخواهند، اما مدارس دولتی و عادی و حتی مدارس غیر انتفاعی نمیتوانند این کار را انجام دهند به جز مواردی استثنایی که در کلانشهرها هستند. بقیه مدارسی که در شهرستانها هستند، در صورت تنزل نمره دانشآموز، عذر او را دیگر نمیخواهند.
رحیمی در خصوص برندسازی برخی مدارس غیردولتی از طریق تعیین حداقل معدل برای ثبتنام به منظور اخذ شهریهی بیشتر از والدین توضیح داد: بعضی از مدارس غیردولتی خاص در بعضی از استانها این کار را انجام میدهند. از جمله مدارسی که در تهران یا در اصفهان وجود دارند. در بعضی از مدارس خاص این موضوع درست است، اما به صورت عمومی نیست که در کل مدارس غیردولتی کشور این اتفاق بیافتد.
عضو کمیسیون مجلس در خصوص قابلیت و مدتزمان اجرایی شدن اصلاحیه توضیح داد: وقتی که وزارتخانه به عنوان یک دستگاه نظارتی که بخشنامه و آئیننامه را اجرا میکند و به صورت متمرکز قانون را در کل آموزش و پرورش کشور اعمال کند، به مرور فراگیر میشود و کل مدارس را در بر میگیرد. اگر پیگیری کنند. یعنی پشت سر این بخشنامه و آئیننامه که صادرکردند، اگر از طرف خود وزارت آموزش و پرورش نظارت و پیگیری باشد، مدارس را پوشش میدهد. یعنی آن چیزی را که برنامه و هدف است، پیگیری کند تا محقق شود. به شرطی که پیگیری کرده و با متخلفین و کسانی که از بخشنامه عدول کردند، برخورد کند.
نمایندهی مجلس در واکنش به گذشت زمان پیشثبتنام و ثبتنام بسیاری از مدارس بیان کرد: یک مقدار دیر شده است، ولی هنوز معدل و نمرات دانشآموز مشخص نشده بود تا برای پیشثبتنام، از اولیای دانشآموزان ضمانتنامه بگیرند تا اگر معدلش کاهش پیدا کرد، عذرش را بخواهند. این را اگر زودتر اعلام میکردند، اثرش بیشتر بود تا اینکه بعد از آن اعلام کنند.
وی با تاکید بر نظارت جدی بر اجرای اصلاحیه وزیر آموزش و پرورش پیشنهاد کرد: این که جزئیات بخشنامه مشخص نشده است، یک عیب است. بخشنامه باید از اول به جزئیات کلی مدرسه مدنظر وزارت آموزش و پرورش اشاره کند. دوم باید مجازاتهایی برای افراد متخلف و کسانی که به این بخشنامه عمل نمیکنند در نظر گرفته شده باشد تا در صورتی که مدیری این بخشنامه را رعایت نکرد، مجازات او مشخص شود؛ آیا توبیخ، عزل یا برکنار میشود؟ آیا عذرش را میخواهند؟ و در کل به چه شکلی با خاطی برخورد میکنند؟
رمضان رحیمی اضافه کرد: بعد از این که بخشنامه ارسال شد باید دستگاهها و کارشناسان نظارتی آموزش و پرورش مثل بازرسان و حراست آموزش و پرورش و سایر کارشناسان، نظارتی دقیق به صورت بازدیدهای میدانی داشته باشند تا با مدیران یا عواملی که در مدارس برخلاف این بخشنامه عمل میکنند، برخورد کنند. اگر این کار را کنند این بخشنامه در ادارات اجرایی میشود.