بیاحتیاطی راننده موجب آسیب به یک قلاده کفتار شد

متاسفانه در روزی که به عنوان روز جهانی تنوع زیستی نامگذاری شده بود، یک قلاده کفتار راه راه ماده که از گونه های حمایت شده و حفاظت شده می باشد بر اثر بی احتیاطی یک راننده در یکی از جاده های استان خراسان جنوبی دچار آسیب شد.
به گزارش ایلنا، خانی سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: پس از دریافت گزارش مردمی مبنی بر تصادف یک قلاده کفتار با خودرویی در یکی از جاده های استان ، بلا فاصله دامپزشک اداره کل با همراهی ماموران اجرایی به محل مورد نظر اعزام شدند.
خانی خاطرنشان کرد: این حیوان که به شدت مجروح و آسیب دیده بود،پس از زنده گیری ومهار با تجهیزات لازم، تحت اقدامات اولیه دامپزشکی قرار گرفته و به این اداره کل انتقال یافت.
وی با بیان اینکه کفتار آسیب دیده به سرعت توسط دامپزشک اداره کل مورد معاینه قرار گرفت، اظهار کرد: در بررسی اولیه عدم توانایی حیوان در وزن گیری روی اندام های حرکتی خلفی مشهود بود که احتمال آسیب به ستون مهره ها و نخاع محتمل بود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان بیان داشت:حیوان برای بررسی دقیق تر به کلینیک تخصصی جراحی دامپزشکی منتقل شد و طبق معاینه ی متخصص جراحی نیز احتمال آسیب به ستون مهره ها و نخاع بیان شد.
خانی با اشار ه به این که روند درمان این گونه ی ارزشمند در حال انجام می باشد اظهار داشت: سالانه تعداد زیادی از گونههای جانوری بهواسطه تصادف در جادهها جان خود را از دست میدهند.
خانی ادامهداد: حیوانات به منظور دستیابی به غذا، جفت و پناهگاه از جادههای ساخت بشر عبور میکنند و در حین عبور از این مسیرها توسط اتومبیلها از بین می روند.
وی تغییر اقلیم ،تخریب زیستگاه، تعدد راهها، نبود غذا، خشکسالی و عدم منابع آب کافی برای استفاده و… را باعث مهاجرت اجباری گونههای جانوری از ارتفاعات بالادست به سمت مناطق پایین دست، دشتها، باغها وزارع دانست و افزود: میتوان از این موارد به عنوان مهمترین عوامل بروز حوادث جادهای برای گونههای جانوری اشاره کرد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی اظهار کرد: این موضوع همچنین ایمنی انسانها و مسافران را نیز به خطر میاندازد و آسیبهای روانی بر انسان باقی میگذارند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی یکی از راههای جلوگیری از اینگونه اتفاقات را تغییر رفتار رانندگان عنوان کرد و گفت: روشهای گوناگونی برای تغییر رفتار رانندگان وجود دارد که از آن جمله میتوان به اطلاعرسانی و افزایش آگاهی درباره پیامدهای منفی مرگ حیوانات در جادهها، نصب تابلوهای هشدار، خطکشی، افزایش روشنایی جادهها و کاهش سرعت رفت و آمد اشاره کردتا بتوان به کاهش مرگ حیوانات بر اثر تصادفات جاده ای کمک کرد.
خانی در پایان بیان داشت: فراموش نکنیم حیوانات به عنوان یکی از شگفتیهای آفرینش چون ما انسانها حق حیات و زندگی دارند و هیچ چیز نباید این حق را از آنان سلب کند.