خبرگزاری کار ایران

نماینده کارگران کارخانه موکت ترمه کرمان:

کارگران نگران امنیت شغلی خود هستند/ طرح طبقه‌بندی مشاغل اجرا نشده‌است

asdasd
کد خبر : ۵۱۲۱۸۶

نماینده کارگران کارخانه موکت ترمه کرمان می‌گوید؛ حدود ۸۰ کارگر این کارخانه نگرانی‌هایی درخصوص امنیت شغلی، بازنشستگی و عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در این کارخانه تولید موکت دارند.

«رضا شمس‌الدینی» نماینده کارگران کارخانه موکت ترمه کرمان در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: در حدود ۸۰ کارگر این کارخانه نگرانی‌های در خصوص امنیت شغلی خود و عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در این کارخانه تولید موکت دارند.

وی به اخراج مقطعی همگی کارگران این کارخانه در ابتدای سال جاری اشاره کرد و افزود: فرودین ماه امسال کارفرما با این استدلال  که کارگران غیربومی را جایگزین کارگران فعلی می‌کند عذر همگی کارگران کارخانه را به صورت شفاهی خواست اما چند روز بعد از تصمیم خود برگشت و کارگران بر سر کار خود بازگشتند.

شمس‌الدینی با بیان اینکه بیشتر کارگران کارخانه موکت‌سازی دارای قراردادهای موقت کوتاه‌مدت و گاها سفید امضا هستند، افزود: این در حالی است که بیشتر از ۸۰ کارگر این کارخانه کمی بیشتر یا کمتر از دو دهه سابقه کار دارند و این برخورد کارفرما موجب شده نگرانی‌های آنان از این بایت تشدید شود.

وی افزود: در عین حال دستمزدهای کارگران غالبا بیستم هر ماه پرداخت می‌شود و گاها حق بیمه‌های آنان دیر به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می‌شود البته این یک مشکل همیشگی نیست اما از کارفرما خواسته‌ایم در این خصوص دقت بیشتری به خرج دهد.

شمس‌الدینی در ادامه با بیان اینکه ماه رمضان امسال برخلاف سال‌های گذشته به کارگران افطاری و سحری رایگان داده نشد، افزود: طیق عرف هر ساله افطاری و سحری رایگان به کارگران داده می‌شد اما امسال این اتفاق رخ نداد. این در حالی است که  عرف بالاتر از قانون است اما کارفرما به تعهد خود عمل نکرده است.

مسئول نهاد صنفی کارگران کارخانه موکت ترمه کرمان در ادامه با بیان اینکه عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در این کارخانه مانع از افزایش سطح دستمزدهای آنان شده است، افزود: در برخی از سالن‌های این کارخانه کارگران سه شیفت در روز و در تماس مستقیم با مواد شیمیایی کار می‌کنند با این حال عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل موجب شده کارگران متناسب با شرایط کاری که دارند، دستمزدهایشان افزایش نیابد.

شمس‌الدینی در ادامه با بیان اینکه تعدادی از کارگران این کارخانه معطل بازنشستگی زودتر از موعد خود براساس قانون مشاغل سخت و زیان‌آور هستند، افزود: وقتی از اداره تامین اجتماعی استان کرمان استعلام کردیم متوجه شدیم که کار با مواد شیمیایی در این کارخانه ماهیتا سخت است و قاعدتا باید کارگرانی که در این شرایط کار می‌کنند با ۲۰ سال سابقه کار بازنشست شوند. اما مشکل اینجاست که کارفرما از کارگرانی که در این شرایط کار می‌کنند سفته دریافت کرده تا دست آنها برای شکایت به اداره کار باز نباشد.

وی در پایان افزود: تعدادی از دستگاه‌های این کارخانه نیاز به تجهیز و به‌روزرسانی دارند چراکه ممکن است کارگران بر اثر کار با این دستگاه‌ها دچار آسیب شوند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز