خبرگزاری کار ایران

در نشست نقد و بررسی کتاب «مدیریت توحش» مطرح شد؛

استراتژی داعش، تمرکز روی افراد عادی جامعه است

asdasd
کد خبر : ۵۰۲۶۳۷

یک عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی گفت که استراتژی داعش و ایدئولوژی این گروه، براساس تمرکز روی انسان‌های عادی است ولی در خصوص القاعده چنین حالتی متصور نیست؛ به گونه‌ای که اعضای القاعده اکثرا با سواد و نخبه هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، قدیر نصری با اشاره به این‌که استراتژی داعش، تمرکز روی افراد عادی است و به این لحاظ با القاعده تفاوت دارد، گفت: از این جهت باید گفت که مدل نگاه داعش حتی در کشتن انسان‌ها هم متفاوت است. چراکه کسانی که به «ایمن الظواهری» رهبر القاعده نزدیک هستند، همگی می‌گویند که نباید زنان و کودکان را هدف قرار داد اما داعش حتی به کودک هفت ساله هم رحم نمی‌کند.

وی ادامه داد: دلیل این امر کاملا مشخص است. زمانی که خبر کشته شدن یک جوان یا مرد بالغ منتشر می‌شود، این موضوع چندان نمی‌تواند توجهات جهانی را به سمت خود بکشد اما زمانی که یک دختر یا پسربچه کشته می‌شود، برد رسانه‌ای داعش بیشتر خواهد بود.

به گفته قدیری، نقطه امتیاز داعش تلفیق اصل تدین خودساخته با خوشه مترود جامعه‌ است. به عبارت دیگر، سرمایه‌گذاری روی مغضوبین صورت می‌گیرد و از این منظر آنها غیر خود را مرتد می‌دانند.

مانیفست داعش که ابوبکر ناجی به آن اشاره کرده، تناقض‌هایی را دربردارد. چون کتاب ناجی یک کتاب فنی نیست و تنها یک بیانیه به حساب می‌آید؛ مشکلات زیادی دارد. به عنوان مثال زمانی که بحث بر سر عدم کشتن زنان و بچه‌ها و تاسیسات کشورها می‌شود، یکجا می‌گوید که همه را بکشید و در جایی دیگر می‌گوید همگی در امان هستند. در جایی دیگر به ورود شوروی در افغانستان اشاره می‌شود و در آنجا شاهد هستیم که ابوبکر ناجی درک و شناختی از شوروی ندارد. او فکر می‌کند که با حمله‌های نقطه‌ای و گاه و بیگاه می‌تواند دولت یک کشور را از پای دربیاورد و حتی در بیانات خود به مصر اشاره می‌کند. از این جهت توریسم و بانک‌ها اهداف اصلی وی قلمداد می‌شوند. اما به هر جهت ابوبکر ناجی نتوانسته آنچه را که امروز در عملکرد داعش می‌بینیم را توجیه کند یا حداقل نمی‌توانیم سخنان ناجی را با عملکرد داعش یکی بدانیم.

«جلیل بهرامی‌نیا» عضو شورای مرکزی جماعت دعوت و اصلاح نیز با اشاره به «ابوبکر ناجی» نویسنده کتاب «مدیریت توحش» گفت که وی به عنوان متفکر اصلی و ایدئولوژیست اصلی داعش بر این عقیده است که باید کاری بکنیم که با حملات خود به پروژه‌های عمرانی و اقتصادی ضربه بزنیم و همچنین به پیکره نیروهای نظامی کشور هدف هجمه وارد کنیم. از سوی دیگر، ناجی معتقد است که نباید به وعاظ و سخنران دینی توجه شود و باید تمام فعالیت‌ها بدون نگاه به آنها صورت گیرد.

 وی ادامه داد: «ابن عقیل بغدادی» از عالمان قرن ۶ عراق بوده که کتابی به اسم الفنون دارد که چیزی حدود ۲۰۰ جلد است. در این سلسله کتب وی رسما اعلام می‌کند که سیاست درهم ریخته شدن تفکرات است و نباید  انتظار داشته باشیم که امیر شما و رهبر یک جامعه هرچه که می‌گوید براساس آیه‌های قرآن باشد.

بهرامی‌نیا افزود: در جایی دیگر ابوبکر ناجی اعلام می‌کند که باید مردم را در تمامی امور دخالت داد. از این جهت است که می‌بینیم که داعش برای تمامی فعالیت‌های خود از مردم بومی منطقه استفاده می‌کند چراکه این سیاست از دید داعش نوعی مشارکت محسوب می‌شود. او همچنین اعلام می‌کند که باید رفتارهای نوگرایان سلفی را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم رفتار بعدی آنها را مورد نقد و پیش‌بینی قرار دهیم. چراکه فشار بر دولت‌ها باید افزایش پیدا کند تا آنها وارد گفت‌وگو و گفتمان شوند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز