خبرگزاری کار ایران

صالحی‌امیری در مشهد:

امام رضا(ع) پایه‌گذار گفت‌وگوی ادیان بود

asdasd
کد خبر : ۴۵۱۴۸۲

وزیر ارشاد گفت: امام رضا(ع) پایه‌گذار گفت‌وگوی ادیان بود و در همین شهر با رهبران ادیان مختلف گفت‌وگو داشت.

به گزارش ایلنا، سیدرضا صالحی امیری عصر امروز در همایش بین‌المللی گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در مشهد اظهارکرد:  مرزبندی‌های ایدئولوژیک گذشته امروز رنگ باخته و گفت‌وگو در سطح جهانی به عنوان ضرورت انکارناپذیر برای رفع مشکلات و تشریک‌مساعی جمعی و همزیستی مسالمت آمیز انسانی رخ نموده است.

وی اظهار کرد: نقش بی بدیل گفت‌وگو در ساحت های مختلف زندگی انسان امروز بر کسی پوشیده نیست و با ورود به ساحت گفت و گو، دستاوردها و نتایج آن یکی پس از دیگری آشکار می شود. برخی مذاکرات و گفت و گوهایی که در سطح جهانی انجام شد، در تاریخ سیاسی جهان کم سابقه بود و دستاوردهای نیکویی برای ایران و جامعه جهانی در بر داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: دولت روحانی گفت و گوی ملی و جهانی را در راس فعالیت های سیاسی خود قرار داده و امروز مفتخریم که از مشهد صدای وحدت را در سراسر جهان اسلام طنین انداز کنیم. حوزه فرهنگ شرایط متفاوتی دارد. مسائل در این حوزه، چندلایه، دیرپا و بسیار فراگیرتر است و پرداختن به آنها باید در فضایی متفاوت صورت گیرد تا منشا اثر باشد و زمینه را برای همکاری و همدلی افزون‌تر فراهم کند.

وی ادامه داد: آنچه به عنوان تمدن و فرهنگ جهان اسلام و مشرق زمین شناخته می‌شود، محصول تعامل فکری مردمی است که با حفظ همه تنوع‌های قومی، نژادی و زبانی، فرهنگ مشترک خلق کرده اند و میراث معنوی همه ما محسوب شده و نمی‌توان آن را به قومی خاص منتسب کرد. این تمدن، ترکیبی هوشمندانه و هماهنگ از مساعی مشترک همه کسانی است که در قلمرو وسیعی زندگی می‌‌کنند و نمی توان آن را در حصارهای تنگ قومی، زبانی و جغرافیایی محدود کرد و اگر دوره ای طلایی و شکوهمند در تاریخ داشته ایم برآمده ازهمین سنت حسنه است.

وزیر ارشاد با اشاره به مشهد به عنوان محل برگزاری این همایش بین‌المللی و شهری که امسال از سوی آیسسکو به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده، افزود: اهمیت این شهر به خاطر حضور معنوی سلاله پیامبر بزرگ اسلام، امام‌رضا (ع) است که رهبر گفت و گو گران بوده است. قرن‌ها قبل از ادراک و فهم این امر که گفت‌وگو ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای تفاهم انسانی است، امام رضا(ع) پایه‌گذار گفت‌وگوی ادیان بود و در همین شهر با رهبران ادیان مختلف گفت‌وگو داشت.

وی با بیان اینکه این همایش و نشست به نوعی بازتاب دهنده و پژواک امروزین صدایی است که دوازده قرن پیش در همین دیار طنین افکن بود، ابراز امیدواری کرد، این مجلس از فیض معنوی آن سنت نیکو و انفاس آسمانی حضرت بهره‌مند باشد.

وی با تاکید بر اینکه اصل مهم در هر گفت‌وگو پذیرش تنوع و تکثر است و بدون آن گفت‌وگو بی معنا است، افزود: ثمره گفت و گو، تعامل سازنده و موثر و حرکت و اقدام مشترک برای نتیجه مطلوب طرفین است.

صالحی‌امیری با اشاره به اینکه مسائل مشترکی داشته و در جغرافیای فرهنگی به هم پیوسته‌ زندگی می‌کنیم، اظهار کرد: علاوه بر این امروز چالش‌های مشترک در جامعه جهانی وجود دارد که باید برای آنها چاره‌اندیشی کرد و این مباحث خارج از اینکه ایرانی یا عرب، سیاه یا سفید، آسیایی یا آفریقایی، اروپایی یا آمریکایی باشیم برای همه غم انگیز است که باید در باره آنها با یکدیگر سخن گفته و چاره اندیشی کنیم.

وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه برای جمع حاضر این ضرورت دو چندان است، گفت: بحران‌هایی که حوزه مشترک ما را در برگرفته به هیچ‌وجه در محدوده مرزهای سیاسی محدود نمی‌‌شود و تروریسم و جریان‌های تکفیری و افراطی مرز نمی‌شناسد.

وی با بیان اینکه امروز ارائه تصویری خشن از اسلام بزرگترین خطر برای این دین الهی محسوب می‌شود، افزود: به گفته رهبر فرزانه انقلاب امروز دنیای اسلام دچار محنت‌های بزرگی است که راه حل آن اتحاد اسلامی است لذا باید با وحدت، هم‌افزایی، کمک به یکدیگر و عبور از اختلافات مذهبی در مسیر این اتحاد گام برداریم.

وی فراهم کردن فرصت برای تعامل و به اشتراک گذاشتن اندیشه‌ها به منظور گسترش درک متقابل و رفع سوء تفاهم ها، تبیین رویکردهای منطقی و عقلانی برای مواجهه با مشکلات را حاصل این اجتماع ها دانست و اظهار کرد: ما منطقه، مسائل و سرنوشتی مشترک داریم و پل زدن بین اجزای این قلمرو وسیع، می تواند چون گذشته قلمرو فرهنگی و تمدنی ما را به هم پیوند بزند.

وزیر ارشاد ادامه داد: با چاره اندیشی نخبگان و اندیشمندان، اقلیم فرهنگی که در آن واقع هستیم می تواند از نظر جغرافیا وسیعتر، پایه ها و بنیادهای آن استوارتر و سهم آن در تمدن و فرهنگ جامعه امروز جهانی بیشتر باشد.

صالحی امیری افزود: در پایتخت معنوی ایران و جهان اسلام، سخن گفتن از گفت‌وگو های فرهنگی را بازگشت به سنت معنوی جهان اسلام و نشانه روشن از خردمندی و زمان‌شناسی و دردمندی دانشورانی می‌دانم که در این فضا گرد هم آمده‌اند تا باب تعارف و همدلی را در زمانه سوء‌تفاهم‌ها و اختلافات بگشایند و تصویری روشنتر و امیدبخش‌تر از آینده فرهنگی منطقه ترسیم کنند. حاصل این برنامه برای همه و جامعه جهانی سودمند باشد و در فضای پر تنش کنونی منطقه و جهان، پنجره‌ای به سوی روشنی و همدلی فرهنگی گشوده شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز