خبرگزاری کار ایران

تجربه متفاوت یک هنرمند؛

نقاشی‌های یک موتور شبیه‌ساز از احساسات انسان

ریفکتور گونه‌ای از حجم ـ تصویر ـ صدای درهم تنیده است که از طریق چیدمانی از تصاویر و صداهای تکرار شونده می‌کوشد فضا را بازتعریف کند.

 به گزارش خبرنگار ایلنا، زبان تازه‌ای که در پیوند خوردن فضا، تصویر و صدا شکل می‌گیرد، امروزه تبدیل به رسانه‌ای برای امکان بروز شکلی تازه از گفت‌وگو شده است. ریفکتور عنوان نمایشگاهی است از تجربه جدید نیکزاد عربشاهی وداد فامورزاده که با همین زبان گفت‌وگو می‌کند این اثر تصویر و صدا را درهم می‌آمیزد و در این آمیزش هر یک دیگری را به بازی می‌گیرد. بخش تصویری این پروژه امتداد تجربه نقاشانه پیشین نقاش است که اکنون در ذهن او نقش جدیدی رقم زده‌اند.

نیکزاد عربشاهی درباره نمایشگاه ریفکتور گفت: عنوانی که برای این نمایشگاه انتخاب کردیم چیدمان صدا و تصویر بود چراکه در این نمایشگاه صدا و تصویر دائما در حال تغییر هستند. اتفاقاتی که در این گالری در حال شکل گرفتن است در حقیقت یک تجربه نقاشی برای من و یک تجربه موسیقیایی برای وداد فامورزاده است.

3

او ادامه داد: این اتفاقات، تجربه‌های پیش ساخته‌ای نیستند و برای اولین بار است که شکل می‌گیرد و بجای اینکه آثار نقاشی‌ام را در گالری نمایش دهم موتور شبیه‌سازی طراحی کردم که تا ابد می‌تواند حالات من را طراحی کند و از آنجا که صوت با تصویر ارتباط مستقیم دارد هر آن چیزی که در این جا تولید می‌شود صوت آن نیز ساخته می‌شود و همانطور که تکراری در تصویر نداریم در موسیقی هم تکرار و ملودی از پیش ساخته شده‌ای وجود ندارد.

1

این هنرمند افزود: تمام این تصاویر مجموع الگوریتم‌هایی است که از فلسفه کاری که انجام می‌دهم و هم به لحاظ فیزیکال و ذهنی‌نولوژیک درآمده است آثاری که در حال حاضر توسط این شبیه‌ساز تولید می‌شود را در گذشته به تصویر کشیدم اما در هیچ نمایشگاهی به نمایش نگذاشتم، تصمیم گرفتم که یک موتور شبیه‌ساز بسازم که عین به عین این آثار را به نمایش بگذارد از همین‌رو باید تمام آن چیزی که در من وجود داشت را به صورت فرمول ریاضی درمی‌آوردم و تمام آن‌چیزی که چه به لحاظ نورولوژیک در مغزم بود و چه در اکتسابات رفتاری عضلاتم در هنگام کار بود تبدیل به الگوریتم ریاضی شدند و مجموعه‌ای از سه میلیون و ۵۰۰ الگوریتم ریاضی تولید شد که در حال حاضر در این موتور شبیه‌ساز فعالیت می‌کند.

عربشاهی با اشاره به فعالیت‌های گذشته‌اش گفت: رشته تحصیلی دانشگاهی‌ام معماری بود اما سال‌های سال نقاشی می‌کردم همچنین درگیر کارهای دیجیتال و کدنویسی بودم و با این مقوله آشنایی داشتم و در این پروژه هر آنچه که در زندگی انجام دادم و تجربه داشتم را در کنار هم قرار دادم.

او با بیان اینکه بدون شک مشابه این نمایشگاه در دنیا نیز برگزار شده، گفت: طبیعتا هزاران موتور شبیه‌ساز وجود دارد و تمام بازی‌های گیم از این قاعده مستثنی نیستند اما در ایران این اولین نمایشگاهی است که برای کشیدن نقاشی از الگوریتم استفاده کند.

5

این هنرمند درباره مشکلات این کار گفت: یکی از مشکلات جدی ما در این نمایشگاه این بود که آیا امکان دارد احساسات را شبیه‌سازی کرد و به این نتیجه رسیدم که می‌توان تا حدود زیادی احساسات را شبیه‌سازی کرد و با استفاده از سنسوری که به لحاظ نورولوژیک مغز را اسکن می‌کند و هنگام نقاشی از این سنسور استفاده می‌کردم و با استفاده از این احساسات به این موتور شبیه‌ساز خط دادم تا تحت تاثیر قرار بگیرد واکنش‌های آن در نوع خط‌گذاری و رنگ‌گذاری تغییر می‌کند.

2

عربشاهی در پاسخ به این سوال که آیا امروز شما بازهم نقشی در ایجاد این تصاویر دارید یا نه؟ گفت: این تصاویر متفاوت و هر روز درحال تغییر است و من هیچ نقشی در آن ندارم و حتی نمی‌دانم به چه صورتی پیش خواهد رفت. محدوده ذهنی، فکری و احوالات من در این موتور وجود دارد و تمام امکانات را در آن فضا استفاده می‌کند.

 نمایشگاه ریفکتور تا بیست و ششم آذرماه در گالری ایرانشهر میزبان علاقه‌مندان است.

کد خبر : ۴۳۶۷۲۳