خبرگزاری کار ایران

آغاز پیش فروش بلیت نمایش‌های جشنواره آیینی سنتی؛

مجلس «کین ایرج» برای نخستین بار شبیه‌خوانی می‌شود

شبیه‌خوانی مجلس «کین ایرج» برای نخستین بار در جشنواره آیینی و سنتی و آغاز پیش‌ فروش اینترنتی بلیت‌ نمایش‌های جشنواره، دو خبر امروز این رویداد هستند.

به گزارش ایلنا، مجلس شبیه خوانی «کین ایرج» کاری از علی عزیزی برای نخستین بار در هفدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی شبیه خوانی می شود.

مجلس شبیه خوانی « کین ایرج» کاری از گروه شبیه خوانی متوسلین به حضرت علی اکبر (ع) شهرستان گرمسار می باشد . این مجلس برای اولین بار و بر اساس برداشتی آزاد از شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی و با نگاهی به طومار های نقالی توسط علی عزیزی سروده شده است. این مجلس به داستان خونخواهی منوچهر از سلم وتور می پردازد.

فریدون سه فرزند به نامهای ایرج، سلم و تور داشت و مملکت خود را بین سه فرزند تقسیم نمود. ایرج که پادشاه ایران شده بود از سوی برادران خود مورد حسد قرار گرفت و به دست ایشان به قتل رسید. از ایرج نواده‌ای به نام منوچهر به یادگار ماند که توسط فریدون پرورش می‌یابد و جوانی برومند و جنگاور می‌شود. سلم و تور لشکری را برای نبرد با منوچهر وایرانیان مهیا می‌کنند. منوچهر در مقابل توطئه سلم و تور که به مرزهای ایران حمله ور شده‌اند عازم میدان نبرد می‌شود. تور بدست منوچهر کشته می‌شود و سلم که در مقابل منوچهر یارای ایستادگی ندارد از دیو سفید و لشکرش مدد می‌خواهد. لشکر دیوان عازم جنگ با ایرانیان می شوند. منوچهر توان مقابله با آنها را ندارد و از فریدون کمک می‌خواهد. فریدون نیز گرشاسب، (استاد منوچهر) را به میدان نبرد گسیل می‌دارد. دیو سفید در نبرد با گرشاسب مغلوب می‌شود و به سوی مازندران فرار می‌کند و سلم نیز بدست منوچهر کشته می‌شود. لشکر ایران پیروزمندانه به نزد فریدون باز می‌گردند و منوچهر پادشاه ایران می‌شود.

این مجلس برای نخستین بار توسط علی عزیزی سروده و شبیه گردانی شده است. علی عزیزی پیشتر مجلس شبیه خوانی «ضحاک ماردوش» را بر اساس داستان شاهنامه تالیف و شبیه گردانی کرده بود که به عنوان یکی از مجالس برگزیده شبیه خوانی در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایشهای آیینی سنتی به نمایش درآمد.

وی معتقد است شیوه اجرایی شبیه خوانی بستر و قالب اجرایی بسیار مناسبی برای به نمایش در آوردنداستان‌های کهن ایرانی است. همانطور که گفته شد این مجلس برداشتی آزاد از داستان شاهنامه است. آنچنان که نقالان نیز در روایت داستانهای شاهنامه تغییراتی متناسب با شیوه روایی خود اعمال می‌کردند به نظر می‌رسد برای اقتباس از داستانهای کهن ایرانی در شیوه اجرایی شبیه خوانی نیز می‌بایست تغییراتی متناسب با رسانه جدید اعمال گردد تا اثرحائز ارزش‌های روایی و نمایشی شود.

گروه شبیه‌خوانی متوسلین به حضرت علی اکبر (ع) شهرستان گرمسار از سال 1374 فعالیت خود را آغاز نموده و تاکنون در 5 دوره از جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی به عنوان گروه منتخب شرکت داشته است. علی عزیزی شبیه گردان و مسئول این گروه متولد 1358 (آبادان) و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد کارگردانی انیمیشن از دانشکده سینما تئاترِ دانشگاه هنر است که علاوه بر فعالیت اجرایی در حوزه شبیه خوانی مقالات متعددی در حوزه پژوهش هنرهای آیینی سنتی و به ویژه هنر شبیه خوانی تالیف کرده است.

پیش فروش بلیت های جشنواره نمایش های آیینی و سنتی آغاز شد

پیش فروش بلیت نمایش های شرکت کننده در بخش صحنه ای هفدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی از ساعت 12 ظهر امروز چهارشنبه 28 مرداد ماه از طریق سامانه فروش بلیت سایت «تیوال» آغاز شد.

لازم به ذکر است دانشجویان برای تهیه بلیت از تخفیف 30 درصدی برخوردار هستند.

نمایش‌های بخش صحنه‌ای هفدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی در سالن‌های چهارسو و سایه مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار حافظ،‌ تالار هنر، تالار محراب و خانه نمایش اداره تئاتر به روی صحنه می‌روند.

هفدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به ریاست علی نصیریان و دبیری داوود فتحعلی‌بیگی از 4 الی 10 شهریور ماه در تهران برگزار می‌شود.

کد خبر : ۲۹۸۵۲۹