خبرگزاری کار ایران

معاون سازمان ملی استاندارد ایران‌خبر داد:

توقف واردات برنج‌های آلوده / پنج نوع برنج داخلی ناسالم تشخیص داده شد

asdasd
کد خبر : ۱۲۳۱۸۵

تمام محصولات و مواد غذایی وارداتی را علاوه بر سازمان استاندارد، وزارت بهداشت هم بررسی می کند و درصورت اطمینان از سالم بودن و بی زیان بودن آن مجوز واردات آن صادر می شود.

بهادر کاظمی گفت: بازرسان نمونه هایی از کالاها و محصولات موجود در بازار را برای بررسی کیفیت به آزمایشگاه ارائه می کنند که برنج نیز ازجمله آنهاست.

به گزارش ایلنا، معاون سازمان ملی استاندارد ایران افزود: در بررسی نمونه‌های زیاد برنج‌های موجود در بازار هفت برند یا نشان شامل پنج محصول داخلی و دو محصول خارجی با نشان یا نام " پاپانور " محصول هند و برنج " زیتون " محصول پاکستان ناسالم تشخیص داده و دستور جمع آوری آن صادر شد.

وی با خودداری از بیان نام برنج های داخلی ناسالم گفت: پنج نوع برنج داخلی نیز با نشان‌های مختلف ناسالم تشخیص داده شده است.

کاظمی در پاسخ به این پرسش که آیا برنج‌های وارداتی از فیلترهای سازمان استاندارد و وزارت بهداشت عبور نمی کند، که اکنون در سطح عرضه دستور جمع آوری آن صادر شده است، اظهارداشت: تمام محصولات و مواد غذایی وارداتی را علاوه بر سازمان استاندارد، وزارت بهداشت هم بررسی می کند و درصورت اطمینان از سالم بودن و بی زیان بودن آن مجوز واردات آن صادر می شود.

کاظمی تاکید کرد: برخی از محصولات از مبادی همچون بازارچه‌های مرزی که دستگاه‌های نظارتی در آن حضور ندارند و نیز به عنوان ته لنجی وارد می شود.

کاظمی با بیان اینکه به همین دلیل نمونه ها از سطح عرضه انتخاب می شود، اظهارداشت: در سطح عرضه نیز هر گاه مشکل دار بودن کالا یا محصولی محرز شود، دستور جمع آوری ان صادر می شود.

معاون سازمان ملی استاندارد درباره چگونگی شناسایی و برخورد با برنج های داخلی ناسالم گفت: به علت اینکه این محصولات به صورت فله عرضه می شود و محل تولید آنها نیز نامشخص است، متاسفانه در این زمینه با مشکل مواجه هستیم.

معاون سازمان ملی استاندارد، شناسنامه دار کردن مزارع و محصولات آنها را ضروری دانست وگفت: تنها در این صورت است که می‌توانیم جلو عرضه محصولات آلوده از مبدا را بگیریم و تولید را اصلاح کنیم تا با حداقل آلاینده‌ها عرضه شود، ‌ علاوه بر شناسنامه‌دار شدن زمین‌های کشاروزی محصولات نیز باید در بسته‌بندی و با کدهای ویژه عرضه شود و قابل رهگیری باشد.

وی گفت: در این باره برنامه جامعی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی طراحی شده و اکنون نیز با همکاری این وزارتخانه برای شناسنامه دار کردن مزارع و محصولات کدهای ۱۶ رقمی برای برخی مزارع و محصولات انها تعیین شده است و انها ملزم به بسته بندی کالاهای خود با درج این کدها هستند.

کاظمی افزود: با شناسنامه دار شدن مزارع و محصولات آنها به راحتی می توان وضع انطباق محصولات با موازین استاندارد را مشخص و از تولید و عرضه موارد غیرمنطبق جلوگیری کرد.

وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با وزارت جهاد کشاورزی برای تولید محصولات باکیفیت و منطبق با استانداردهای غذایی گفت: تاکنون ۱۲۰۰ کلینیک گیاه پزشکی تشکیل شده است تا استانداردهای ملی در ان تدوین و شیوه های استفاده از آنها نیز ترویج شود و به مزارعی که این استانداردهای را رعایت کند، گواهی نامه های ویژه اعطا و مشخص شود که محصولات انها با کیفیتو دارای استانداردهای تعریف شده است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز