خبرگزاری کار ایران

جلالی:

برای کاهش بیکاری نیازمند تدوین سند ملی اشتغال هستیم

asdasd
کد خبر : ۵۰۲۸۷۵

نشست هم‌اندیشی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درحوزه اشتغال با حضور کاظم جلالی و علی ربیعی و علیرضا محجوب و معاونان و کارشناسان دو طرف در مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد.

به گزارش ایلنا، کاظم جلالی با آرزوی قبولی طاعات در ماه مبارک رمضان و لیالی پرفیض قدر، با اشاره به مشکلات پیش‌روی اشتغال کشور و موضوع بیکاری در جامعه، ‌گفت: برای حل مشکل بیکاری در کشور بایدبه فهم مشترکی از آمار بیکاری و اشتغال و مشکلات ناشی از آن و راهکارها و سیاست‌های پیش‌رو برسیم. 

باید تلاش کنیم مشکل بیکاری مرتفع شود

او افزود: باید تلاش کنیم تا با تعامل و همکاری مشکل بیکاری که امروز بسیاری از خانواده‌ها به ویژه جوانان تحصیلکرده با آن روبرو هستند مرتفع شود.

نماینده مردم تهران، ری،‌ شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامگذاری سال ۹۶ به نام سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» از سوی رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد:‌ اینکه مقام معظم رهبری در امتداد نامگذاری‌ سال‌های اخیر و در ذیل اقتصاد مقاومتی به موضوع تولید و اشتغال اشاره می‌فرمایند بیانگر اهمیت موضوع اشتغالزایی در کشور و لزوم توجه به آن است.

برای رفع مشکل اشتغال باید جمع‌بندی کاملی از مسائل موجود داشته باشیم

او با اشاره به تعاملات گذشته مرکز پژوهش‌های مجلس و وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی، یادآور شد:‌ همکاری‌های خوبی میان مرکز و سازمان تامین اجتماعی در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه بازنگری قوانین این سازمان صورت گرفته است که می‌توان از مدل این همکاری در تعامل با وزارت تعاون نیز استفاده کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: مشکلات متعددی در حوزه اشتغال کشور داریم که برای رفع آنها باید ابتدا جمع‌بندی کاملی از مسئله‌های موجود داشته باشیم.

برای رفع مشکل بیکاری باید نگرش‌ها به این موضوع را اصلاح کنیم

او ادامه داد: یکی از مشکلات کشور عدم وجود برنامه جامع آمایش سرزمینی است که به طور مثال باعث می‌شود تا در منطقه‌ای که با کمبود آب مواجه است صنایع و کشاورزی آب‌بر داشته باشیم.

رییس مرکز پژوهش‌‍‌های مجلس با تاکید براینکه برای رفع مشکل بیکاری باید نگرش‌ها به این موضوع را اصلاح کنیم،‌ گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس از گذشته تاکید کرده است که هزینه‌کرد منابع و پول‌پاشی و کار درو کردن و انتظار ایجاد اشتغال داشتن امری اشتباه و نادرست است و امروز خوشحالیم که بسیاری از نهادها به این نتیجه واقف شده‌اند.

نظام آموزشی کشور را باید متناسب با افق توسعه کشور هماهنگ کنیم

او با اشاره به مشکلات عدم هماهنگی نظام آموزشی و بخش اشتغال کشور، تصریح کرد: باید بررسی کنیم که اگر نظام آموزشی کشور با همین وضعیت پیش برود چه میزان اشتغال می‌توان در کشور ایجاد کرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات،‌اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر نظام آموزشی کشور را متناسب با افق توسعه کشور هماهنگ نکنیم و به پیش نبریم در موارد بسیاری از جمله اشتغال کشور به مشکل برخواهیم خورد.

برای رفع مشکل بیکاری نباید شعاری برخورد کنیم

او افزود:‌ اگر نظام آموزشی کشور به سمت آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و اشتغال پایدار و ارتباط موفق و مستمر با صنعت پیش نرود مطمئنا بر مشکل بیکاری و سایر مسائل پیش‌رو خواهد افزود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید براینکه برای رفع مشکل بیکاری نباید شعاری برخورد کنیم،‌ خاطرنشان کرد: متاسفانه مشکلاتی در مسیر تولید و اشتغال و کسب و کار کشور وجود دارد که هر شخصی بخواهد کار تولیدی در کشور ایجاد کند با مسائل متعددی روبرو می‌شود.

مسئولیت ایجاد اشتغال در کشور تنها به یک دستگاه محدود نمی‌شود

او با بیان اینکه متاسفانه نظام آماری و اطلاعاتی کشور دچار خلاء‌است، تاکید کرد: باید سیاست‌های قبلی که در حوزه اشتغالزایی اتخاذ شده را آسیب‌شناسی کنیم و براساس آن سیاست‌های صحیحی را به کار بگیریم.

جلالی با بیان اینکه مسئولیت ایجاد اشتغال در کشور تنها به یک دستگاه محدود نمی‌شود،‌ خاطرنشان کرد: مسئول اشتغال کشور باید در سطح فرادستگاهی باشد تا بتواند تعامل بین دستگاه‌های متولی امر اشتغال را فراهم کند.

قوانین مرتبط با حوزه اشتغال کشور باید تنقیح شوند

او با تاکید براینکه نیازمند بررسی و تدوین سند ملی اشتغال هستیم، یادآور شد: باید به طور کامل و جامع روی سند ملی اشتغال کار شود تا تمامی جوانب و آثار احتمالی تصویب آن بررسی شود.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید کرد: قوانین مرتبط با حوزه اشتغال کشور باید تنقیح شوند تا قوانین بازدارنده در این بخش مشخص شوند.

سیاست‌های اشتغال باید مشخص باشد

او با اشاره به لزوم همکاری بین دستگاه‌ها جهت تدوین سند ملی اشتغال تصریح کرد:‌ بهتر است کارگروهی بین مرکز پژوهش‌های مجلس و وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی تشکیل شود تا جلساتی در خصوص وضعیت اشتغال و راهکارهای ارتقا آن در کشور برگزار کند تا ظرفیت‌های موجود را برای ایجاد اشتغال در کشور به کار گیرد.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان اتخاذ سیاست‌های مغایر با اشتغالزایی را ناصواب خواند و گفت:‌ مباحث و سیاست‌های اشتغال باید مشخص باشد و مدل و سیستم کارامد جهت ایجاد اشتغال پایدار کشور در نظر گرفته شود.

در پایان این نشست مقرر شد تا به منظور پیگیری موضوعات حوزه اشتغال، کارگروهی با حضور جمعی از نمایندگان مجلس و نمایندگان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شود.

 

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز