خبرگزاری کار ایران

به منظور بررسی حوزه سلامت در برنامه ششم توسعه؛

نشست مشترک مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون بهداشت برگزار شد

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: کارگروه مشترک تعیین اولویت‌های حوزه سلامت بین مرکز پژوهش‌ها، کمیسیون و وزارت بهداشت باید تشکیل شود.

به گزارش ایلنا، کاظم جلالی در نشست مشترک مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص بررسی حوزه سلامت در برنامه ششم توسعه با بیان اینکه به دنبال تقویت و ارتقای سطح تعامل نمایندگان و مرکز در مجلس دهم هستیم، گفت: کارگروه مشترک تعیین اولویت های حوزه سلامت بین مرکز پژوهش ها، کمیسیون و وزارت بهداشت تشکیل شود.

جلالی در این نشست با بیان اینکه در مجلس دهم باید به سمت لایحه محوری حرکت کنیم، گفت: در قانون اساسی، وظیفه قانونگذاری برعهده مجلس و قانون نویسی‌ برعهده دولت‌ها گذاشته شده است اما متاسفانه متولی مشخصی در بدنه دولت‌ها برای این امر مشخص نیست، عاملی که باعث می‌شود تا در مجلس به سمت نوشتن و ارائه طرح روی بیاوریم.

وی با اشاره به ساختار و روند فعالیت و عملکرد مرکز پژوهش‌های مجلس، تصریح کرد: این مرکز به عنوان بازوی مشورتی مجلس خدمات مختلفی را به نمایندگان محترم ارائه می‌کند که بخش‌ها و حوزه‌های مختلف کشور را شامل می‌شود.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه به دنبال تقویت و ارتقای سطح تعامل نمایندگان و مرکز در مجلس دهم هستیم، یادآور شد: این همکاری و تعامل به تقویت امر تقنین در حوزه‌های مختلف منجر خواهد شد.

وی با اشاره به نشست‌های مشترک مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون‎‌های تخصصی مجلس، یادآور شد: این نشست‌ها با همفکری و هم‌افزایی نمایندگان محترم و مرکز به تهیه استراتژی و راهبردهای تقنینی در حوزه‌های مختلف منجر خواهد شد که حرکت در مسیر این نقشه راه تهیه شده می‌تواند به تقویت تاثیر مثبت قوانین مصوب بر زندگی مردم منجر شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس در ادامه با اشاره به روند تقنینی کشور در بخش سلامت، گفت: قوانین مصوب مجلس در حوزه سلامت در ابتدا با تاکید بر ایجاد ساختار مناسب، گسترش خدمات و تربیت نیروی انسانی متخصص بود که به تدریج با برطرف شدن این نیازها، قوانین به سمت موضوعات دیگری همچون ارتقای کیفیت و همچنین اقتصاد سلامت معطوف شد که در سال‌های اخیر با عنایت به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد مقاومتی و حوزه سلامت بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: نگاهی به روند تصویب قوانین در بخش سلامت بیانگر آن است که در سال های اخیر مسائل مالی بخش سلامت دغدغه نخست این حوزه بوده است.

جلالی با بیان اینکه پس از ۱۰۰ سال قانونگذاری با حجم عمده‌ای از قوانین در بخش‌های مختلف روبرو هستیم، گفت: نگاهی به حوزه بهداشت و درمان نشان می‌دهد که نیاز به قانونگذاری در این حوزه به مانند گذشته نیست و این مسئله اهمیت مسائل نظارتی را بیش از پیش نشان می‌دهد.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی نظام در بخش سلامت و اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: با ابلاغ سیاست های کلی بخش سلامت و اقتصاد مقاومتی به نظر می‌رسد نیاز است تا کل قوانین بخش سلامت مورد بازبینی کامل قرار گیرد و ضمن تنقیح قوانین موجود، بسترهای اجرایی مورد نیاز این دو سیاست مهم و اساسی فراهم شود .

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به لزوم احصاء و بازنگری قوانین حوزه سلامت به دلیل ارتباط مستمر جامعه با این حوزه، خاطرنشان کرد: تشکیل کمیته مشترک میان مرکز پژوهش‌های مجلس، کمیسیون بهداشت و درمان و وزارت بهداشت می‌تواند به اصلاح قوانین مرتبط با بخش سلامت کمک کند، ضمن آنکه تشکیل این کمیته می‌تواند به تعیین اولویت‌های کاری و تقنینی کشور در حوزه بهداشت و سلامت و درمان و همچنین تامین اجتماعی در سال جاری و سال‌های آتی منجر شود.

وی با اشاره به همکاری‌های مشترک مرکز پژوهش‌های مجلس و سازمان تامین اجتماعی، گفت: این تعامل دوجانبه به بررسی و احصای قوانین در بخش تامین اجتماعی منتهی شد که امیدوارم گسترش این همکاری‌ها با سایر نهادها نیز بتواند به اصلاح قوانین در جهت رفع نیازهای مردم کمک نماید.

علی نوبخت نیز در این نشست با استقبال از همکاری مشترک کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و مرکز پژوهش‌ها، گفت: با همکاری مشترک بین مرکز و کمیسیون در بخش سلامت به ویژه درمورد بررسی برنامه ششم باید کار جدی در این زمینه صورت بگیرد.

وی با اشاره به نیازهای مردم به بخش بهداشت و سلامت، تصریح کرد: بخش سلامت در برنامه ششم توسعه باید به طور جدی مورد توجه قرار بگیرد.

همچنین در این نشست نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت و درمان نیز نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص بررسی بخش سلامت در برنامه ششم توسعه ارائه کردند.

کد خبر : ۳۹۹۴۷۳