خبرگزاری کار ایران

جواد لاریجانی در پاسخ به ایلنا:

سلامت افراد در حصر برعهده دستگاه‌های امنیتی است / با آنها کینه شخصی نداریم

asdasd
کد خبر : ۲۵۳۳۳۰

طبیعتا ما کینه شخصی با افراد نداریم خصوصا با کسانی که منبع خدماتی بودند، قاعدتا نظام با دید تسامحی به آنها نگاه می‌کند و خدمات این افراد همیشه ملحوظ است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه سلامت افرادی که در حصر هستند برعهده دستگاه‌های امنیتی است گفت: ما با افرادی که حصر هستند کینه شخصی نداریم خصوصا با کسانی که منبع خدماتی بودند، قاعدتا نظام با دید تسامحی به آن‌ها نگاه می‌کند و خدمات این افراد همیشه ملحوظ است.

به گزارش خبرنگار ایلنا محمدجواد لاریجانی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا٬ مبنی براینکه روز گذشته رییس قوه قضاییه در واکنش به بیانیه اخیر وزارت امور خارجه آمریکا در مورد وضعیت محصوران اعلام کرد که برخورد با این افراد مطابق قانون و شرع است. آیا اخیرا گزارشی در مورد این افراد تهیه کرده‌اید و با توجه به اینکه چندی پیش در مصاحبه‌ای با یکی از رسانه‌های غربی اعلام کردید پرونده این افراد در شرف رسیدگی است، این پرونده اکنون در چه وضعیتی قرار دارد؟، گفت: همانطور که رییس قوه قضاییه هم گفتند حصر هر فردی باید مبنای قانونی داشته باشد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه این مبنای قانونی چند مسیر دارد، ادامه داد: یک مسیر این است که در دادگاه پرونده‌ای تشکیل و قاضی حکم به حصر می‌دهد. یک مسیر دیگر که مخصوص موارد امنیتی است؛ طبق قانون، شورای عالی امنیت ملی اگر به هر دلیلی محدود کردن آزادی‌های فرد یا گروهی را برای امنیت کشور ضروری بداند می‌تواند آن را به قوای مختلف از جمله تشکیلات قوه قضاییه ابلاغ کند و آنها مبتنی بر تصمیم شورای عالی امنیت ملی اقدام می‌کنند.

وی با بیان اینکه در مورد حوادثسال ۸۸ مدارک زیادی وجود دارد، گفت: رسیدگی به موارد آن تابع این است که بخشی در دادگاه رسیدگی و تعدادی هم که در حصر است قانونی بوده و از مسیر شورای عالی امنیت ملی گذشته است.

لاریجانی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایلنا٬ مبنی بر اینکه آیا در مدت حصر با این کاندیداهای معترض به نتیجه انتخابات سال ۸۸ دیدار داشته‌اید، اظهار کرد: بعد این قضیه با آنها دیدار نکرده‌ام. طبیعتا ما کینه شخصی با افراد نداریم خصوصا با کسانی که منبع خدماتی بودند، قاعدتا نظام با دید تسامحی به آن‌ها نگاه می‌کند و خدمات این افراد همیشه ملحوظ است منتهی اگر جرائمی مرتکب می‌شوند٬ طبیعتا باید بار مسئولیت جرم را هم برعهده داشته باشند.

دبیرستاد حقوق بشر قوه قضاییه در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایلنا٬ در مورد ادعاهاییکه مبنی بر بیماری این افراد مطرح می‌شود٬ آیا دستگاه قضایی و ستاد حقوق بشر پیگیر سلامت این افراد است، گفت: دستگاه امنیتی مسئول این قضیه است. میزان محصور بودن این دوستان هیچ تداخلی با مسائل سلامت آنها ندارد. آنها فرجه‌های زیادی دارند٬ حتی برای اینکه به نقاط مختلف کشور سفر کنند، دسترسی‌های مدیکال آنها شاید بیشتر از دسترسی‌های معمولی است و دلیلش هم موجه است چراکه دستگاه‌های امنیتی ما مسئولیتی برعهده می‌گیرند و مسئولیت‌های تابعه را هم بر عهده دارند.

لاریجانی در مورد موضع وزارت امور خارجه ایران مبنی براینکه دخالت وزارت امور خارجه امریکا در مورد وضعیت محصوران خلاف معاهده الجزایر است و طرف غربی آن را تنها یک بیانیه حقوق بشری می داند گفت: حقوق بشر یک عنوان است اما اینکه آنها حق صدور بیانیه حقوق بشری را داشته باشند یا خیر بحثدیگری است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تاکید کرد: به نظرم این بیانیه مصداق بارز دخالت آشکار در امور داخلی یک کشور و خلاف معاهده الجزایر و حتی خلاف تعهدات بین المللی است چون به نحوی به آشوب دامن می زند و یا تحریک به آشوب می کند.
وی به دولتمردان آمریکایی توصیه کرد که به فکر آبروداری باشند و گفت: زمانی که ایالت متحده آمریکا در ۳۰۰ سال پیش تاسیس شد امید زیادی بود که مدل بزرگی برای لیبرال دمکراسی باشد اما اکنون نژادپرستی در حد اعلاء و تبعیض های بسیاری در این کشور وجود دارد. اگر آنها نگران وضعیت جریان اجتماعی ۹۹درصد باشند و بتوانند تبعیض ها و بی عدالتی ها کم کنند شاید بتوانند آبروی بهتری کسب کنند.
لاریجانی با بیان اینکه حمایت آمریکا از تروریسیم یک موضوع قابل پیگیرد است، افزود: آنها از تروریسم برای پیشبرد مقاصد خود استفاده و از تروریست ها حمایت می کنند.
وی از خشونت های داعش به عنوان یکی از ویژگی های تروریسم غربی یاد کرد و گفت: این گونه خشونت های زائیده تفکر غرب است. اگر به تاریخ بنگریم در جنگ هایی که غرب به راه انداخته میزان کشته ها بیش از یک میلیون نفر است.

وی در پاسخ به این پرسش آیا اجازه می دهید احمد شهید به ایران بیاید؟، اظهار کرد: سیاست جمهوری اسلامی در مورد گزاشگری‌های سازمان ملل و مکانیزهای گزارشگری سیاست حمایت و همکاری است. ما گزارشگری را اهرم بسیار خوبی برای روشن شدن اتهامات و حتی انحرافات دولت ها می دانیم منتهی گزاشگری دارای چارچوب های خاص خود است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با تاکید براینکه به دلایل مختلف به روش کار احمد شهید اشکال داریم گفت: این اشکالات ما کاملا اصولی مبنایی و مستدل است. اشکال اول ما این است که نصب گزارش ویژه باید موجه باشد یعنی باید یک اتفاق خاص رخ داده باشد که نسبت به محیط کاملا غیر طبیعی باشد مثلا رفتاری در ایران نسبت به زنان اتفاق افتاده باشد که نسبت به محیط ما نه جهان غیر طبیعی باشد که طبیعتا چنین چیزی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه گزارشگر نباید موضع گیری کند، ادامه داد: از زمانی که مرکب حکم آقای احمد شهید خشک نشده بود ایشان مانند یک هنر پیشه از یک رسانه به رسانه دیگر می رفت و علیه جمهوری اسلامی موضع گیری می‌کرد. احمد شهید باید متولوژی مصوب سازمان ملل را مبنا قرار دهد نه اینکه از روی سایت ها سرچ کند و هرچه اتهام در این سایت ها ذکر شده را دسته بندی و فهرست کند.

لاریجانی ادامه داد: نکته بعدی این است که احمد شهید با کسانی که آلوده به خطاهای ترویستی هستند روابط بسیار وسیعی دارد. او در مجالس کسانی که در ایران بیش از هفده هزار نفر را شهید کرده اند شرکت و سخنرانی می کند. این برای یک گزارشگر نه تنها بسیار بد است بلکه قابل پیگیری است چراکه هرگونه کمک به تروریست در سطح بین الملل قابل پیگیرد است. البته کارشناسان ما با احمد شهید ملاقات های بسیار زیادی داشته و این مسائل را گفته اند. ما مشکلی با گزارشگری نداریم چراکه هفت گزارشگر موضوعی به ایران آمده اند بلکه مشکل ما با متد و رفتار این گزارشگر است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز