خبرگزاری کار ایران

وزیر کشور آلمان:

جاسوسی‌های ترکیه را تحمل نمی‌کنیم

asdasd
کد خبر : ۴۷۳۰۳۰

وزیر کشور آلمان گفت جاسوسی ترکیه علیه ترک‌های مقیم آلمان خلاف قانون است و تحمل نخواهد شد.

به گزارش ایلنا به نقل از بی‌بی‌سی، رسانه‌های آلمان گزارش داده‌اند که سازمان جاسوسی ترکیه (میت) در آلمان از صدها نفر از ترکیه‌ای‌های مظنون به حمایت از «فتح الله گولن» روحانی مننتقد دولت ترکیه که در آمریکا به سر می‌برد، جاسوسی کرده است.

به نوشته این رسانه‌ها، ابعاد جاسوسی از این شهروندان پس از آن مشخص شده که میت، فهرستی از اسامی آنها را به سازمان جاسوسی آلمان داده است.

گفته می‌شود در این فهرست، علاوه بر اسامی شهروندان مورد نظر سازمان جاسوسی ترکیه، شماره‌های تلفن و عکس‌هایی از آنها نیز وجود داشته که به طور مخفیانه گرفته شده است.

فتح الله گولن یک روحانی بانفوذ اهل ترکیه و مخالف رئیس‌جمهوری این کشور است که در آمریکا زندگی می‌کند. دولت ترکیه، فتح الله گولن را به ارتباط با کودتای نافرجام عده‌ای از نظامیان ترکیه علیه دولت در ماه جولای گذشته متهم می‌کند.

به دنبال تلاش نافرجام برای کودتا در ترکیه، ۴۱ هزار نفر در این کشور به ظن ارتباط با جریان فتح الله گولن دستگیر شدند.

افشای اقدام‌های ترکیه برای جاسوسی از شهروندان مقیم آلمان، واکنش تند برخی از سیاستمداران آلمانی را به دنبال داشته است.

در همین ارتباط «هانس گئورگ ماسن» رئیس سرویس امنیت داخلی آلمان، گفته است: «تصور نمی‌کنم در خارج از ترکیه هیچ کس معتقد باشد که جنبش گولن پشت تلاش برای کودتا در این کشور قرار داشته است.»

«بوریس پیستوریوس» وزیر امور داخلی ایالت ساسکونی سفلی نیز، با رد ادعای وجود منشا خارجی در کودتای نافرجام ترکیه تاکید کرد: «به صراحت باید گفت که این میزان هراس از توطئه نوعی پارانویا [بیماری همه‌دشمن‌بینی] است.»

هفته پیش، مقام های سوئیسی هم اعلام کرده بودند که در حال بررسی اتهام‌ها حاکی از جاسوسی ترکیه علیه اتباع خود در شهر زوریخ هستند.

ماجرای جاسوسی ترکیه در خاک آلمان در حالی خبرساز شده که روابط دو کشور، بر سر موضوعات مرتبط با همه پرسی تغییر قانون اساسی ترکیه برای افزایش اختیارات رئیس‌جمهوری متشنج بوده است.

دولت آلمان مانع شرکت وزرای ترکیه در گردهم آیی‌های برگزار شده در آلمان از سوی حامیان رای مثبت در این همه‌‍‌پرسی شده و این اقدام، با واکنش شدید ترکیه مواجه شده است.

ترکیه‌ای‌های ساکن آلمان و پنج کشور اروپایی دیگر، از روز دوشنبه ۲۷ مارس رای دادن در همه پرسی تغییر قانون اساسی را شروع کرده‌اند.

 

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز