خبرگزاری کار ایران

۱۰۰ میلیارد دلار خانه خالی در کشور وجود دارد/ به بهانه توسعه اطراف شهر ثروت ملت را بر باد دادند

asdasd
کد خبر : ۴۵۱۷۴۷

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بحران‌های موجود در زندگی مدرن گفت:‌ با اتخاذ سیاست‌های غلط در طول پنج سال آمار واحدهای مسکونی خالی از سکنه را تا یک میلیون افزایش دادند و امروز 100 میلیارد دلار خانه خالی در کشور وجود دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، وزیر راه و شهرسازی در دومین همایش شهرسازی ریل‌پایه با بیان اینکه ما در مرحله بازنگری و بازاندیشی زندگی مدرن در ایران هستیم اظهار داشت: بیش از 60 سال از ورود مدرنیته به ایران گذشته و امروز زندگی ما با تنگناهای پیچیده مواجه شده است. که شهرسازی ریل‌پایه پاسخی است به سوال‌هایی که در زندگی بر پایه مدرنیته ایجاد می‌شود.

آخوندی با اشاره به پنج آستانه بحران در زندگی مدرن، اظهار داشت: از هم‌گسیختگی اجتماعی چه در قالب فروپاشی زندگی اجتماعی و چه در رابطه فقر و غنا و بحث‌ ناهنجار‌ی‌های مختلف قابل مشاهده است.

وی با اشاره به قابلیت فروپاشی زندگی در ایران ادامه داد: در حال حاضر 56 میلیون نفر شهرنشین داریم که از این رقم حدود 19 میلیون نفر یعنی یک سوم آن در بدمسکنی مطلق زندگی می‌کنند.

وی  تاکید کرد: این نشان می دهد قابلیت زندگی در شهرها با مشکلات جدی مواجه است.

جابجایی با سرعت 7 کیلومتر ساعت در تهران

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به یکی از بحران‌های مهم در شهر تهران اظهار داشت: یکی از بحران‌های زندگی شهری در تهران مفهوم حرکت و حمل و نقل درون شهری است.

وی ادامه داد: سرعت حرکت و جابجایی در تهران 60 کیلومتر در ساعت است که این نشان می‌دهد با بحران جدی در کلانشهرها مواجه هستیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بحران دیگر زندگی در کلانشهرها اظهار داشت: یکی دیگر از این بحران‌ها منابع زیستی است که با کمبود منابع طبیعی در کلانشهرها مواجه هستیم.

وی تاکید کرد: امروز مردم تهران با آلودگی هوا مواجه هستند و یکی دیگر از بحران‌ها کمبود منابع آبی در اکثریت شهرهای ایران است.

تشنگی مطلق در اصفهان و مشهد

آخوندی با تاکید بر اینکه امروز شهرهایی مانند اصفهان در تشنگی مطلق به سر می‌برند، گفت: مشهدی که زمانی یکی از باغشهرهای ایرانی بود امروز با وضعیت تشنگی مطلق مواجه است.

آخوندی تاکید کرد: باید برای پاسخ به این بحران در اندیشه مدرن بازنگری کنیم و امروز راهکارهای پروژه محوری که جیب عده‌ای را پر می کند در صدر قرار گرفته است.

وی با اشاره به طرح‌های ناکارآمد برای تامین آب شهرها گفت: امروز انتقال آب از دریاچه عمان به مشهد مطرح می‌شود که این پروژه‌ها در جمع فرهیخته‌ها شبیه به لطیفه است اما توسط بسیاری‌ها پیگیری می‌شود.

آخوندی ادامه داد: که از دیگر بحران‌های منطقه استفاده از زمین بدون توجه به ظرفیت‌های زیستی است.

آخوندی ادامه داد: عده‌ای متصور هستند به دلیل اینکه به فناوری‌ها دسترسی دارند می‌توانند هر دخل و تصرفی در زمین طبیعت داشته باشند اما افسوس که این قدرت در اختیار ما نیست و این اندیشه‌ها مردم را در چنبره ناکارآمدی گرفتار می‌کند.

تمرکز جمعیت 10 میلیونی در کوهپایه البرز بدون توجه به منابع زیستی

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه باید به دنبال این پاسخ باشیم که آیا تمرکز جمعیت 10 میلیونی در کوهپایه‌های البرز امکان دارد؟ اینکه قدرت داریم تمام آب‌های رودخانه‌های کرج و لار را به تهران بیاوریم کفایت می‌کند؟ گفت: نقد جدی و تمرکز صنایع مختلف در شهرهایی که با کمبود آب مواجه است وارد می‌شود و باید دید بر چه اساسی این حجم از صنایع در شهر بی‌آبی مانند اصفهان متمرکز شده‌اند.

وی افزود: سوءاستفاده از قدرت و تکنولوژی یک اندیشه باطلی است که نتیجه آن این شده که امکان حرکت و جابجایی برای مردم در کلانشهرها وجود ندارد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بحث فرونشست‌ها در تهران از مهم‌ترین خطراتی است که شهر را تهدید می‌کند اما چون یک مخاطره خفته‌ای است افراد آن را به راحتی نمی‌بینند.

افزایش یک میلیونی واحدهای خالی در کلانشهر تهران در 5 سال

وزیر راه و شهرساز ی با اشاره به ناکارآمدی اقتصادی در کشور اظهار داشت: در سال 85 تعداد خانه‌های خالی در کشورمان 650 هزار واحد بود که این رقم در سال 90 به یک میلیون و 630 واحد رسید.

وی با بیان اینکه اکثر خانه‌های خالی از خانه‌های لوکس هستند، ادامه داد: اگر هر واحد خانه خالی را صد هزار دلار قیمت‌گذاری کنیم رقم این تعداد خانه خالی چیزی حدود 100 میلیارد دلار است که این نوع توسعه شهری بر مبنای سودا‌گری و بر مبنای عدم توجه به حمل و نقل عمومی و سوءاستفاده از فناوری در ایران است.

وفور شاخص‌ها برای توزیع اعانه به مردم در سال‌های گذشته

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به از هم گسیختگی اجتماعی در شهرهای ایران گفت: کالبدها جای انسان را گرفته‌اند و پروژه‌ها جایگزین شهروندان شده‌اند.

وی افزود: مسئولان کشور هیچ شاخصی را برای ارتقاء کیفیت زندگی مردم در اختیار نداشتند اما به صورت مرتب از افتتاح پروژه‌ها حرف می‌زدند.

وی ادامه داد: در حالی که شاخص همبستگی در کشورمان وجود ندارد اما در گذشته شاخص‌های زیادی برای توزیع اعانه به مردم پدید آمد.

شهر موضوع یکبار مصرف نیست

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بحث بازآفرینی شهری اظهار داشت: شهر موضوع یک بار مصرف نیست و نمی‌توان بافت فرسوده را رها کرد و نباید نگاه کالایی به شهر داشت.

آخوندی با بیان اینکه شهر حاصل زندگی و سازمان اجتماعی است گفت: حضرات در گذشته فکر می‌کردند می‌توان مرکز شهر را رها کرد و در بیابان‌ها به توسعه شهری پرداخت.

وی تاکید کرد: ده‌ها هزار میلیارد تومان در توسعه اطراف شهر سرمایه‌گذاری شد و تمام ثروت ملت ایران را بر باد دادند.

آخوندی با بیان اینکه بدون آنکه قابلیت تاب‌آوری شهر را بررسی کنند در شهر پرند صد هزار واحد مسکونی را ساختند که جمعیت آن را از 150 هزار نفر به 650 هزار رساندند.

وی با اشاره به تدوین ضوابط شهرسازی ریل‌پایه ادامه داد: امیدواریم در جلسه شورای شهر ضوابط شهرسازی ریل‌پایه تصویب شود .

آخوندی با اشاره به تعریف ناآشنا بودن جامعه تخصصی با مفهوم شهرسازی ریل پایه گفت: متاسفانه مهندسان مشاور و جامعه حرفه‌ای کمتر با مفهوم شهرسازی ریل‌پایه آشنا هستند که این موضوع باید مورد توجه آنها قرار بگیرد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز