خبرگزاری کار ایران

به منظور حضور در سومین اجلاس سران جی یی سی اف؛

سران کشورهای صادرکننده گاز آمریکای جنوبی به تهران دعوت می شوند

معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت برای دعوت از سران کشورهای ترینیداد و توباگو، بولیوی و پرو به منظور شرکت در سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادر کننده گاز (GECF) عازم آمریکای جنوبی شد.

به گزارش ایلنا، امیرحسین زمانی نیا، معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی برای دعوت از سران کشورهای ترینیداد و توباگو و بولیوی به عنوان اعضای اصلی مجمع کشورهای صادر کننده گاز و پرو به عنوان عضو ناظر، برای حضور در سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) به آمریکای جنوبی رفت.

سومین اجلاس سران مجمع صادرکنندگان گاز قرار است در دهه سوم ماه نوامبر ٢٠١٥ در تهران برگزار شود؛ نخستین جلسه کاری کارشناسان اجلاس سران نیز در ماه مه در دبیرخانه این مجمع برگزار شد و دومین جلسه هم قرار است در ماه سپتامبر در تهران برگزار شود.

معاون وزیر نفت همچنین قرار است دعوتنامه هلند به عنوان دیگر عضو ناظر مجمع کشورهای صادرکننده گاز را تقدیم سران آن کند.

براساس این گزارش، تاکنون دعوتنامه ١٠ کشور از اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز تقدیم سران آن شده و ظرف یک هفته آینده دعوتنامه بقیه اعضا برای حضور در سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز تقدیم آنها خواهد شد.

محمدحسین عادلی، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز درباره مهمترین کارهای محتوایی مجمع کشورهای صادر کننده گاز معتقد است: مهمترین کار محتوایی این مجمع، ایجاد یک پایگاه برای مبادله اطلاعات، داده های مربوط به بازار گاز و تجربه های مربوط به کشورهاست و کار دیگر آن، رصد کردن تحولات بازارهای جهانی گاز از نظر تجارت و قراردادهای گازی، فناوری، عرضه و تقاضا و قیمت گاز در سراسر دنیا در کوتاه مدت است؛ نتایج این رصد در اختیار کشورهای عضو این مجمع  قرار می گیرد تا کشورها بتوانند از طریق این پیش بینی ها، سیاستگذاری مربوط به تولید و صادرات گاز را انجام دهند و تصمیم بگیرند گاز خود را در چه بازاری و با چه قیمتی عرضه کنند؛ بعضی از این کارها پایه اش از ٢٠١٢ و ٢٠١٣ آغاز شده و برخی از آنها هم به تازگی آغاز شده و از ٢٠١٤ به منصه ظهور رسیده است.

 ایران، روسیه، قطر، مصر، الجزایر، بولیوی، لیبی، گینه استوایی، نیجریه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات متحده عربی اعضای اصلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) هستند. هلند، قزاقستان، عراق، عمان، پرو، و نروژ نیز عضو ناظرند. این سازمان دوسوم ذخایر ثابت شده گاز جهان را در اختیار دارد. ٦٥ درصد بازار ال ان جی و ٤١ درصد تجارت گاز با خط لوله نیز در اختیار کشورهای عضو این سازمان است.

کد خبر : ۲۹۹۱۰۷