خبرگزاری کار ایران

رییس اداره اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خبر داد:

روشن کردن ذغال در منزل، عامل مسمومیت مادر و دختر در اصفهان

asdasd
کد خبر : ۱۳۰۱۸۳

شامگاه ۲۶ آذرماه جاری، مادر و دختری از ساکنان خیابان خواجوی اصفهان، بر اثر روشن کردن ذغال داخل ساختمان منزل، دچار مسمومیت با گاز منوکسیدکربن شدند.

ایلنا: رییس اداره اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: حدود ساعت ۲۰:۵۵ سه‌شنبه ۲۶ آذرماه ۹۲ در تماسی با اتاق فرمان ۱۱۵ اعلام شد که دو نفر در منزلی واقع در خیابان چهارباغ خواجوی اصفهان دچار کاهش سطح هوشیاری شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا از اصفهان، مهرزاد آرتنگ افزود: پس از اعلام گزارش این حادثه، دو واحد امداد اورژانس پیش‌بیمارستانی بر بالین مصدومان حاضر شدند و پس از کنترل وضعیت آنان دریافتند که این زن ۵۵ ساله و خانم ۲۷ ساله بر اثر روشن کردن ذغال در ساختمان منزل مسکونی خود و استنشاق گاز سمی منوکسید کربن دچار مسمومیت شده‌اند.

وی تصریح کرد: هر دو مصدوم حادثه توسط آمبولانس به بیمارستان شهید صدوقی اصفهان منتقل شدند.

وی از جمله علت‌های حوادثناشی از مسمومیت با CO در سال جاری را استفاده از ذغال برای گرم کردن محیط، روشن کردن گاز پیک‌نیک در داخل چادر و استفاده از بخاری و آبگرمکن معیوب عنوان کرد و افزود: در سال گذشته، تعداد ۴۰۳ نفر در استان اصفهان با گاز منوکسیدکربن مسموم شدند و ۲۷ نفر نیز در دم جان خود را از دست دادند.

آرتنگ، با اشاره به اینکه گاز منوکسیدکربن یکی از خطرناکترین گازهایی است که می‌تواند باعثمسمومیت تنفسی و مرگ شود، بیان داشت: این گاز بی رنگ و بی بو است و در اثر احتراق ناقص مواد سوختنی تولید می شود؛ منوکسیدکربن به‌خصوص در فصل‌های سرد سال به علت استفاده از بخاری، آب گرمکن، اجاق گازهای غیر استاندارد یا به علت سیستم تهویه نامناسب(دودکش) و همچنین عدم نصب صحیح آنها و سهل انگاری مصرف کننده، جان بسیاری از انسان‌ها را می گیرد.

رئیس اداره اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه، به برخی اصول پیشگیری از وقوع این اتفاق غم‌انگیز در میان افراد جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد، عدم استفاده از وسایل گازسوز و گرمایشی بدون دودکش، کنترل دودکش قبل از استفاده وسایل گرمایشی و اطمینان از باز بودن مسیر آن، روشن نکردن اتومبیل در پارکینگ در بسته به مدت طولانی، اجتناب از قرار دادن منقل یا شعله باز در زیر کرسی، عدم نصب آبگرمکن در حمام از جمله مواردی است که جهت جلوگیری از گازگرفتگی باید رعایت شوند.

وی تاکید کرد: سردرد، سرگیجه، تهوع و بیقراری، تنگی نفس، خمیازه کشیدن بیش از حد و کاهش دید، کبودی دست و پا و دور لب‌ها که در نهایت منجر به تشنج، بیهوشی و مرگ می شود از علائم و نشانه‌های هشدار دهنده‌ی مسمومیت با گاز CO است.

آرتنگ، به اقدامات اولیه در برخورد با فرد مصدوم گازگرفته اشاره کرد و گفت: جلوی دهان و بینی خود را با ماسک یا پارچه مرطوب بپوشانید، وسیله‌ی گرمازا را خاموش و درب و پنجره را باز کنید، فورا مصدوم را از منطقه آلوده وارد هوای آزاد کرده و سریعاً با اورژانس(۱۱۵) تماس بگیرید؛ کمربند و یقه مصدوم را باز کنید، در صورت کاهش هوشیاری مصدوم اقدام به باز کردن راه هوایی وی نموده و در صورت لزوم اقدام به احیاء قلبی ریوی نمائید.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز