خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت آب استان خبرداد:

سیستان و بلوچستان دومین استان کم آب کشور/ کاهش 13 درصدی آب سدهای استان

asdasd
کد خبر : ۵۸۱۳۶۸

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: آب ذخیره شده در پشت سدهای سیستان و بلوچستان نسبت به مدت مشابه سال قبل 13 درصد کاهش یافته است.

به گزارش ایلنا، اتابک جعفری با اعلام این خبر اظهار داشت: از ابتدای مهرماه امسال و شروع سال آبی جدید، 817 میلیون متر مکعب آب در پشت هفت سد مخزنی استان ذخیره شده است، در حالی که سال گذشته حجم آب پشت سدها در 9 ماهه اول سال 938 میلیون متر مکعب بود.
 
وی افزود: ظرفیت ذخیره سازی این سدها، هزار و 967 میلیون متر مکعب است که تنها 42 درصد ظرفیت آنها ذخیره سازی و حدود 58 درصد آن خالی است.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان افزود: تکمیل سد ماشکید در بخش بم پشت سراوان نیاز به 150 میلیارد تومان اعتبار دارد که در صورت تامین اعتبار در سال 97 به بهره‌برداری خواهد رسید.
 
این مسئول یادآور شد: بیش از 8 هزار و 224 حلقه چاه غیرمجاز در استان شناسایی شده که حجم تخلیه آب از این چاه‌ها 380 میلیون مترمکعب در سال است.
 
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: آنچه که در سیستان و بلوچستان دیده می‌شود این است که سفره آب زیرزمینی در حال از بین رفتن است و بارندگی‌های عادی در سال‌های ترسالی، سبب نشست سفره آب زیرزمینی می‌شود، این نشست دیگر هیچ گاه ترمیم نمی‌شود و سفره‌‌ای وجود نخواهد داشت تا آبی جمع شود که مردم بتوانند از آن استفاده کنند.
 
وی با بیان این که عده‌ای برای اهداف سودجویانه چاه غیر مجاز حفر کرده‌اند و سفره‌های آب زیرزمینی را تخلیه می‌کنند، گفت: کمیته صیانت از آب نیز به همین منظور تشکیل شده است تا حق مردمی را که به صورت کاملاً قانونی از آب استفاده می‌کنند، در قبال آن‌هایی که بر خلاف قانون و به صورت کاملاً منفعت طلبانه و اهداف شخصی از آن استفاده می‌کنند، بگیرند.
 
وی در ادامه افزود: تعادل‌بخشی ، مدیریت و فرهنگ سازی استفاده از منابع آبی در اولویت اول شرکت آب منطقه‌ای استان قرار دارد.
 
رئیس مرکز هواشناسی کاربردی استان نیز یکی از دلایل کاهش ذخیره آب پشت سدها را کاهش باران در 9 ماهه اول سال جاری در سیستان و بلوچستان عنوان کرد و گفت: امسال میانگین بارش باران در استان 16 و 8 دهم میلیمتر بوده که با میانگین بارش در الگوی بارش دراز مدت استان، بیش از 31 میلیمتر اختلاف دارد.
 
ریگی افزود: استان سیستان و بلوچستان پس از خراسان جنوبی در رتبه دوم کم بارش‌ترین استان‌‌های کشور در سال آبی جاری قرار دارد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز