کد خبر: 1509 A

رئیس مرکز علمی کاربردی عتیق:

ایلنا: برای حفظ این صنعت بومی که برای دهها هزار نفر در بخشهای گوناگون تامین مواد اولیه، تولید و توزیع گز، شغل ایجاد کرده است، باید با شرایط جدید بازار همگام شویم.

ایلنا: چالش اصلی صنعت گز اصفهان که برای ده‌ها هزار نفر، شغل ایجاد کرده، سنتی بودن آن است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، دبیر همایش «گز، شیرینی اصیل ایرانی، فرصت‌ها و چالش‌ها» در نشست خبری این همایش با اعلام این مطلب گفت: صنعت گز، برآمده از ویژگی‌های بومی شهر و کشور ماست و از آنجا که در طول تاریخ تمام نیازهای خود را تامین کرده در سالهای گذشته، ارتباط ضعیفی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی داشته است.

محمد گوهریان، رویکردهای جدیدی که در صنعت و تجارت دنیا حاکم است را تهدیدی برای ادامه این نوع تولید سنتی در بیش از ۱۵ کارخانه صنعتی و ۱۰۰ واحد سنتی دانست و خاطرنشان کرد: برای حفظ این صنعت بومی که برای ده‌ها هزار نفر در بخش‌های گوناگون تامین مواد اولیه، تولید و توزیع گز، شغل ایجاد کرده همچنین به قسمتی از فرهنگ و هویت اصفهان و حتی ایران تبدیل شده باید با شرایط جدید بازار همگام شویم.

او ادامه داد: برخلاف دیگر صنایع غذایی، همه بخش‌ها و مراحل تولید در کارخانه‌های گزسازی بومی و اصیل است و از فرایندهای نانوشته و تجربی فراوانی در آن استفاده می‌شود.

دبیر این همایش با اشاره به نگرانی فعالان صنعت گز از جذب نخبگان و جوانان به دانشگاه‌ها اظهار داشت: اگر برای جذب جوانان علاقمند و مبتکر به این بخش، تدبیری اندیشیده نشود، به زودی شاهد از بین رفتن قدیمی‌ها و تبدیل این صنعت به یک طبل توخالی خواهیم بود.

رئیس مرکز علمی کاربردی عتیق با اشاره به تبدیل بومی و ملیترین صنعت اصفهان و ایران به یک رشته دانشگاهی از سال ۸۳ گفت: یکی از راههای ورود دانش به صنعت و کسب و کارهای موجود، برگزاری همایش‌های علمی و کاربردی است که با قرار دادن فعالان این صنعت در کنار دانشگاهیان، انگیزه‌های تحقیق و پژوهش در این زمینه را ایجاد می‌کند.

وی از دریافت ۵۰ مقاله از دانشگاههای سراسر کشور به دبیرخانه این همایش خبر داد و افزود: همانگونه که پیش بینی می‌شد، کارخانه‌های گزسازی با ارسال ۳۰ مقاله، بیشترین استقبال را از این همایش کردند در کنار آن مقالاتی از دانشگاههای کاشان و قم برگزیده شده که در همایش «گز، شیرینی اصیل ایرانی» ارائه می‌شود.

گوهریان تجلیل از پیشکسوتان صنعت ۵۰ ساله گز، رونمایی از تمبر پستی، ارائه کتاب درباره گز و برگزاری نشست‌های تخصصی را از جمله برنامه‌های این همایش عنوان کرد و گفت: آنچه گز را از شیرینی‌های دیگر متمایز می‌کند نداشتن آرد، نشاسته و روغن در ترکیبات آن است به ویژه آنکه آمار‌ها نشان می‌دهد ۴۰ درصد ایرانی‌ها مشکل اضافه وزن دارند.

وی با تایید این موضوع که برگزاری یک همایش نمی‌تواند تمام مشکلات موجود در واحدهای تولید گز را برطرف کند، اظهار امیدواری کرد: این گام، شروع خوبی برای آن است که دست صنعتگران را در دست دانشگاهیان بگذاریم.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر