خبرگزاری کار ایران

نایب رئیس اتاق ایران:

فرهنگ اقتصادی کشور باید اصلاح شود

asdasd
کد خبر : ۱۵۵۱۱

نایب رئیس اتاق ایران، ریشه بسیاری از مشکلات فعلی اقتصاد کشور را وجود «باورهای غلط اقتصادی» نسبت به سرمایه داری در اذهان عمومی جامعه دانست.

نایب رئیس اتاق ایران، ریشه بسیاری از مشکلات فعلی اقتصاد کشور را وجود «باورهای غلط اقتصادی» نسبت به سرمایه داری در اذهان عمومی جامعه دانست.

به گزارش ایلنا، پدرام سلطانی که در جمع اعضای کمیسیون آموزش و فرهنگ اقتصادی اتاق ایران حضور یافت، برخی قوانین اقتصادی، دولتی شدن اقتصاد و... را از جمله مصادیق ضعف فرهنگ اقتصادی در ایران برشمرد.

سلطانی گفت: سرمایه داران همواره از این باور و فرهنگ غلط لطمه خورده اند، چراکه بسیاری از افراد جامعه نسبت به قشر سرمایه گذار، نگاه سوسیالیستی دارند و اعضای اتاق نیز با این نگاه سوسیالیستی که نسبت به آنها در کشور وجود دارد، چالش جدی دارند.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران ادامه داد: موانع زیادی در مسیر رشد و توسعه بخش خصوصی و عبور از اقتصاد دولت سالار به سمت اقتصاد آزاد و متکی بر مکانیسم بازار وجود دارد.

وی همچنین به ضرورت توسعه و ترویج آموزش در اتاق بازرگانی اشاره و خاطرنشان کرد: اتاق های بازرگانی به دلیل اینکه ابزارهای محدود حاکمیتی و اجرایی را در اختیار دارند، باید از ابزار آموزش بیش از سایر ابزارها استفاده کنند زیرا خروجی این مهم، توانمندسازی اعضای اتاق است.

وی تصریح کرد: هنوز این باور در اتاق نهادینه نشده است که آموزش و اصلاح فرهنگ می تواندخود اتکایی اعضای اتاقها و فعالان اقتصادی را بالا ببرد و لذا از حجم مراجعات ایشان به اتاق بکاهد و موجب شود تا اعضا خود قادر به حل بسیاری از مشکلاتشان باشند.

سلطانی با تاکید بر اهمیت آگاهی و اطلاع رسانی خاطرنشان کرد: فقدان آگاهی و اطلاع از کارکردها و عملکردها، بعضا موجب بروز نارضایتی در اعضا می شود و لذا اتاق ها با وجود مشکلات متعدد باید به این مساله نیز توجه کنند.

عدم احساس نیاز به مشاوره حقوقی، پاشنه آشیل بنگاه های اقتصادی

پدرام سلطانی همچنین در جمع اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی اتاق ایران تصریح کرد: بسیاری از موضوعاتی که در اتاق مطرح می شود عموما با یک وجه حقوقی نیز توام هستند و پاشنه آشیل بنگاه های اقتصادی این است که کمتر به مشاوره حقوقی احساس نیاز می کنند و تا زمانیکه به مشکل حقوقی برنخورند اهمیت این مشاوره ها را درک نمی کنند.

او به بنگاه های اقتصادی توصیه کرد که از مشاوره حقوقی به صورت مداوم استفاده کنند تا در دست اندازهای حقوقی و قانونی که با آن مواجه می شوند، سهل تر حرکت کنند.

سلطانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالش هایی که محیط کسب و کار با آن مواجه است، افزود: اکنون در فضای اقتصادی کشور به مقطعی رسیده ایم که بسیاری از موضوعات حقوقی بنگاهها وارد فضای قضایی شده و اتاق از طریق ارتباط با مسوولان قضایی مترصد است تا مشکلات را حل کند، این در حالی است که در ماه های آینده چالش های بخش خصوصی بیشتر هم خواهد شد و باید آمادگی لازم برای مواجهه با این مسائل را داشته باشیم.

وی تاکید کرد که فعالان اقتصادی نباید در تله پرداختن به کارهایی که در شرایط متعارف و فضای عادی به آن می پردازند بیافتند و چنانچه رویکرد کنش گرایانه نسبت به فضای پرچالش بخش خصوصی نداشته باشند، همیشه یک گام عقب خواهند بود.

سلطانی به ظرفیت های حقوقی خوبی که در برخی از استان ها برای مشاوره های حقوقی به اعضا و رفع و رجوع مشکلات حقوقی و قانونی وجود دارد اشاره کرد و گفت: در اتاق ایران این ظرفیت به میزان مورد نیاز وجود ندارد و بخشی از این مشکل را باید با اتکا به کمیسیون های تخصصی مربوطه در اتاق ایران رفع کنیم.

وی این نکته را خاطر نشان ساخت که تفاوت اتاق با یک سازمان دولتی باید در این باشد که رویکرد یک سازمان دولتی پرداختن به مشکلات دیروز و تلاش برای رفع آنها در امروز است اما رویکرد اتاق باید نگاه به مشکلات و مسائل فردا و آماده شدن برای مواجهه با آنها و عبور از آنها در امروز باشد و اگر رویکرد غیر از این باشد اتاق همواره در حل مشکلات بخش خصوصی از بنگاهها عقبتر است و مجبور خواهد بود تا مانند سازمانهای دولتی رویکردی واکنشی داشته باشد در حالیکه جنس بخش خصوصی توانمند از نوع کنشگری اقتصادی است و این خصیصه باید در اتاق بخش خصوصی نیز بروز و ثبوت پیدا کند.

حاصل بی توجهی به نظرات اتاق

نایب رئیس اتاق ایران همچنین در سخنانی در نشست کارگروه صنایع غذایی اتاق ایران «صنعت غذا» را از صنایع مهم و استراتژیک کشور دانست که باید در اتاق به آن توجه ویژه شود.

پدرام سلطانی با اشاره به توفیقاتی که اتاق ایران در پرداختن به صنایع غذایی داشته است، گفت: اتاق ایران هم در حوزه کشاورزی و هم در حوزه غذا از افراد باتدبیر و متخصصی برخوردار است که با درایت و دانش کافی موضوعات را دنبال می کنند.

وی با اشاره به موضع اتاق در قبال مسائل ارزی کشور افزود: نظر اتاق هیچگاه این نبوده که کشور وارد بحران ارزی شود بلکه نظر اتاق همواره این است که نرخ ارز در جایی بایستد که صنعت، رقابت پذیر باشد؛ صادرات امکان پذیر باشد و به قوانین توجه شود.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران، وضعیت فعلی بازار ارز را عاری از هرگونه تدبیر و مدیریتی دانست و اذعان کرد: برخی فعالان اقتصادی خواستار نرخ ارز کمتر از نرخ فعلی و برخی خواستار نرخ بیشتر شده اند، ولی موضع اتاق این است که در رابطه با نرخ ارز به قوانین برنامه چهارم و پنجم توسعه توجه شود.

وی فضای ارزی امروز کشور را حاصل بی توجهی به نظرات اتاق دانست و ادامه داد: اگر دلارهای نفتی آنگونه خرج نمی شد و در بودجه دولت قرار نمی گرفت، اکنون دولت خیلی راحت تر می توانست بازار ارز را مدیریت کند.

نایب رئیس اتاق ایران تاکید کرد که اتاق قرار نیست کار سیاسی بکند، بلکه باید در حوزه اقتصاد با منطق حرف بزند و در موضوعات اقتصادی بیانیه بدهد، زیرا این نظرات در تاریخ ثبت می شود و آیندگان می دانند که وضعیت کشور چگونه بوده و بخش خصوصی چه نظراتی را در این برهه داده است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز