خبرگزاری کار ایران

غلامحسین محسنی اژه‌ای:

آماده‌ام به عنوان شاهد در دادگاه کهریزک حاضر شوم

کد خبر : ۶۹۶۷۳

علت برگشت پرونده مهدی هاشمی به دادسرا نواقص پرونده نبود بلکه متهم و وکلای وی اعلام کرده‌اند که ما فرصت نکرده‌ایم از زمان ابلاغ رسمی تاکنون به شکل کامل پرونده را مطالعه کنیم.

محسنی اژه‌ای در جریان برگزاری نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص اینکه برخی افراد هستند که دارای پرونده قضایی بوده اما تاکنون محاکمه نشده‌اند و آیا این افراد ممنوع الخروج شده‌اند گفت: اصل این مطلب درست است برخی از افراد پرونده قضایی دارند اما تاکنون دستگیر نشده‌اند لحظه رسیدگی بستگی به دستگاهی دارد که پرونده در آن مطرح است برخی افراد پرونده اقتصادی داشته‌اند و ممنوع الخروج شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا وی افزود: در همین مورد برخی پرونده‌ها بستگی به نظر قاضی دارد قاضی وقتی فردی را ممنوع الخروج می‌کند که قانون او را ملزم کرده باشد در موارد دیگر نیز بسته به تشخیص قاضی است که احتمال فرار فرد وجود دارد یا خیر بنابراین نمی‌توان در این مورد اظهارنظر کلی کرد. امسال بیش از ۱۰ هزار نفر ممنوع الخروج و بدهکار بانکی و مالیاتی داریم که همگی این موارد به تشخیص قاضی بوده است.

اژه‌ای همچنین در خصوص بازگشت پرونده مهدی هاشمی به دادسرا نیز گفت: ‌ قاضی سراج زمان نسبتاً خوبی را برای مطالعه پرونده صرف کرد و روز ۱۵ اردیبهشت را به عنوان نوبت دادگاه وی معین نمود اما علت اصلی بازگشت پرونده متهم به دادسرا نواقص پرونده نبود بلکه متهم و وکلای وی اعلام کرده‌اند که ما فرصت نکرده‌ایم از زمان ابلاغ رسمی تاکنون به شکل کامل پرونده را مطالعه کنیم.

وی افزود: البته این پرونده نواقصی نیز داشت اما امکان رفع آن در جریان رسیدگی پرونده بود که قاضی سراج درصدد بود تا ضمن برگزاری جلسات دادگاه نواقص را تکمیل کند اما وقتی دید متهم و وکلای او چنین درخواستی را دارند با آن موافقت کرد و قاضی نیز در این مدت به رفع نواقص خواهد پرداخت اگر درخواست استمهال از سوی متهم نمی‌شد دادگاه روند طبیعی خود را طی می‌کرد.

دادستان کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه روح الامینی شما را به عنوان یکی از شهود پرونده کهریزک معرفی کرده است شما اطلاعی از این مساله دارید،گفت: من از این موضوع اطلاعی ندارم و از طریق رسانه‌ها متوجه این مساله شدم اما هر زمانی و تحت هر عنوانی دادگاه مرا بخواهد برای حضور در دادگاه آماده‌ام اما تاکنون هیچ اعلام رسمی به من نشده است.

خبرنگار بار دیگر از اژه‌ای پرسید که آیا شما اظهاراتی برای بیان در دادگاه دارید که وی پاسخ داد: جلسات دادگاه غیرعلنی بوده و من نمی‌دانم چه مسائلی در آن مطرح شده است.

در ادامه خبرنگار دیگری با طرح این مطلب که ستاد پیشگیری از وقوع تخلفات انتخاباتی در سراسر کشور فعال شده است گفت: ‌ آیا در رابطه استفاده از امکانات دولتی تاکنون این پیشگیری‌ها صورت گرفته است که وی پاسخ داد: پیشگیری دو نوع است اگر شائبه تخلف دیده شود تذکر داده خواهد شد و اگر واقعا تخلفی صورت گیرد به مرجع قضایی گزارش می‌شود طی این مدت تذکراتی داده شده و از برخی توضیح خواسته شده که عمدتا شفاهی بوده است.

سخنگوی قوه قضاییه همچنین در مورد اقدامات دستگاه قضا در رابطه با زندانیان خارج از کشور گفت: من اطلاع دقیقی از آمار مربوط به تبعه ایرانی بازداشت شده در خارج از کشور ندارم اما یکی از جرم‌های شایع در این میان مربوط به مواد مخدر است.

وی با اشاره به سفر هفته گذشته خود به ارمنستان یادآور شد: حدود ۱۲ محکوم ایرانی در این کشور بودند که با همه آن‌ها ملاقات کردم و موافقت شد تا عده‌ای از آن‌ها برای گذراندن مابقی دوران محکویت خود به ایران منتقل شوند.

اژه‌ای ادامه داد: قوه قضاییه وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه به شکل موردی و مصداقی وضعیت بازداشت شدگان خارج از کشور را دنبال می‌کنند طی سنوات گذشته موافقت نامه‌های مختلفی در این مورد منعقد شده است خوب است تذکر بدهم که خانواده‌ها باید در این مورد بیشتر توجه کنند تا حیثیت جمهوری اسلامی مخدوش نشود چراکه هزینه‌های مادی و معنوی مربوط به مواد مخدر بسیار سنگین است.

در ادامه خبرنگار دیگری از اژه‌ای پرسید آیا صدور کیفرخواست جدید خلاف قانون نیست که وی گفت: فرض کنید که فردی اتهام داشته و به دادگاه رفته است اما در جریان رسیدگی به اتهامات او مورد دیگری کشف شود بنابراین اگر در صلاحیت‌‌ همان دادگاه باشد که امکان صدور کیفرخواست اصلاحی و یا کیفرخواست جدید بدهد، وجود دارد.

دادستان کل کشور همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص نامه منتشر شده دادستان کل کشور خطاب به گمرک در خصوص اسناد فساد بانکی در یکی از خبرگزاری‌ها گفت: اگر این نامه خطاب به من باشد سوال این است که این نامه چگونه در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته است من پیگیری می‌کنم و اگر فردی در این ماجرا مقصر بود تحت تعقیب قرار خواهد گرفت اما من به یاد ندارم از طرف دادستان کل نامه‌ای به گمرک نوشته باشم اما تکذیب هم نمی‌کنم.

دادستان کل کشور همچنین در مورد پیگیری پرونده فساد بزرگ بانکی و زمان اجرای احکام متهمان آن گفت: من قبلا گفتم ممکن است عنوان اتهامی افراد در جریان بررسی‌های جدید فرق نکند اما جزای نقدی آن‌ها قدری با تغییر مواجه می‌شود اما هم اکنون از قاضی سراج پرسیدم و وی گفت اگر آنچه گمرک برای ما فرستاده اثبات شود نیاز به محاکمه مجدد است.

وی افزود: پرونده فساد بزرگ مالی همچنان در خصوص مسائل مالی مورد بررسی قرار می‌گیرد اختلافاتی در رد مال و برخی کار‌شناسی‌ها ایجاد شده است چراکه کار‌شناس‌ها ظرف شش ماه باید تغییر کنند و از سوی دیگر طی این مدت نرخ ملک نیز با افزایش روبرو شده است اگر شکات بتوانند با محکومین زبان مشترک پیدا کنند کار آسان‌تر می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه ضمن تایید دستگیری دیپلمات ارشد کشورمان عنوان کرد: از بیان جزئیات این امر معذور هستم چراکه این مساله همچنان در حال پیگیری مقدماتی است.

اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه آیا اقدامات انتخاباتی پورمحمدی تخلف انتخاباتی محسوب می‌شود گفت: اگر اثبات شود که در این میان از امکانات دولتی استفاده شده است قابل تعقیب خواهد بود اما در مورد تبلیغات انتخابات ابهام وجود دارد به گونه‌ای که وقتی گفته می‌شود تبلیغات پیش از موعد ممنوع است آیا منظور قبل از ثبت نام است یا پس از آن چراکه در حال حاضر هیچ یک از این افراد نامزد انتخابات نیستند اگر قانون گذار بگوید که منظور تبلیغات قبل از ثبت نام است باید فکری برای همه این افراد بکنیم اما استفاده از امکانات دولتی زمان خاصی ندارد برای من تاکنون روشن نشده است که کدامیک از این افراد از امکانات دولتی استفاده کرده‌اند.

وی افزود: آقای پورمحمدی به عنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در مرخصی به سر می‌برند و انتخاب فرد جدید به جای وی بستگی به این دارد که در انتخابات ثبت نام کنند یا خیر که تا چند روز دیگر این مساله مشخص خواهد شد.

در ادامه خبرنگار دیگری با اشاره به دستگیری زمین خواری از منطقه دارآباد که معاون دادستان خبر آن را داده بود گفت: من در جریان نیستم باید دراین مورد سوال کنم.

اژه‌ای همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی براینکه چرا دیدارهای مردمی مقامات قضایی در مدیریت جدید عملا حذف شده است گفت: حجت الاسلام رئیسی معاون اول قوه قضاییه تقریبا هفته‌ای یک بار دیدار مردمی دارد و معاون اول عمدتا کارهای رئیس قوه را انجام می‌دهد من هم زمان مشخصی برای ملاقات عمومی ندارم اما به طور متوسط روزی ۴ الی ۵ مورد به من مراجعه می‌کنند.

وی افزود: ریاست قوه قضاییه به عنوان دیدار مردمی روز مشخصی ندارد اما این به معنای این نیست که ماده ۱۸ قانون بسته شده است قانون تعطیل بردار نیست اما رویه پذیرش‌ها تغییر کرده است پیش از این هر کس نامه می‌نوشت ثبت می‌شد و در مسیر قرار می‌گرفت در شروع مدیریت جدید ما ۵۰ هزار نامه داشتیم که مورد رسیدگی قرار نگرفته بود و افرادی پیدا شده بودند که از متراکم شدن این پرونده‌ها سوءاستفاده می‌کردند.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز