خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك:

كشف داروی MS توسط یك دانش آموز ادعای غیر علمی است

رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك هرگونه ادعای غیر علمی در رابطه با كشف داروی MSرا كاری غیر قانونی اعلام كرد.

اراك - ایلنا: رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك هرگونه ادعای غیر علمی در رابطه با كشف داروی MSرا كاری غیر قانونی اعلام كرد.

دكتر رمضانی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به شایعاتی كه در ماه های اخیر در سطح استان در رابطه با كشف یك داروی گیاهی برای درمان MS توسط یك دانش آموز گستره رسانه ای یافته است گفت: ادعای این فرد یك ادعای غیر علمی است و به هیچ وجه مورد تایید وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشكی نیست.

وی ضمن تاكید بر لزوم بررسی علمی هر دارویی كه برای بیماران تجویز می شود تصریح كرد: معاون دارو و درمان و معاونت غذا و داروی این دانشگاه نیز در مصاحبه هایی این كار را كاملا غیر قانونی اعلام كرده اند و فرد مزبور باید خود مسئولیت عواقب این ادعای كذب را عهده دار باشد.

دكتر رمضانی ضمن اظهار تاسف از حمایت هایی كه از این دانش آموز صورت گرفته گفت: معلوم نیست چه مرجع و چه دستگاهی هماهنگ كننده این حمایت هاست كه رسانه ملی برای تبلیغ دارویی كه به هیچ عنوان در آزمایشگاه های علمی كشور تایید وارد عمل شده و هزینه می كند. این در حالی است كه من به عنوان رئیس دانشگاه برای استفاده از میكروفن صدا و سیما باید از مدت ها قبل وقت گرفته باشم اما از این فرد در صدا و سیما دعوت شده و با معجزه قلمداد كردن داروی گیاهی وی موجبات بی اطمینانی نسبت به مراجع شناخته شده علمی و تهییج بیماران را فراهم می سازند.

رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك افزود: دانشگاه علوم پزشكی اراك از طریق تذكر به این فرد، اطلاع رسانی به مردم در خصوص غیر علمی بودن استفاده از آنچه این فرد به عنوان دارو در اختیار بیماران قرار می دهد و مراجعه به مبادی قانون پیگیر موضوع است.

وی تصریح كرد: متاسفانه در بیماری های صعب العلاج همواره چنین ادعاهایی برای سوء استفاده از بیماران دیده شده است.

وی با اشاره به اینكه تجویز هر دارو نیاز به تایید و بررسی دارد گفت: هر دارو قبل از ورود به چرخه مصرف باید پروسه كار علمی بر روی دارو برای بررسی، آ‌زمایش روی حیوان و آزمایش روی افراد داوطلب را طی كرده و پس از تایید همه مراحل وارد چرخه مصرف شود این طور نیست كه یك نفر شب بخوابد و صبح مدعی آن شود كه دارویی كشف كرده و فورا روی بیماران مورد استفاده قرار دهد.

دكتر رمضانی ضمن اظهار تاسف از اقدام این نوجوان كه در زیر زمین منزل مسكونی یكی از بیماران با اخذ وجه اقدام به تجویز دارو با ادعای درمان بیماران نموده است اظهار داشت: این فرد مدعی است كه چون دارویش گیاهی است عوارضی ندارد در حالی كه حتی در گیاهان دارویی چنان چه دز مصرف خارج از حد متعارف باشد خطرات بسیار دارو و حتی در برخی موارد مرگ بیمار را تهدید می كند.

وی تصریح كرد: من به عنوان یك پزشك چون دانش آن را ندارم كه در مورد بیماری صعب العلاج MS وارد شوم حتی به خود اجازه كم یا زیاد كردن میزان دارویی را كه پزشك متخصص تجویز كرده نمی دهم تا چه رسد به اینكه یك شیوه غیرعلمی را بر روی یك انسان آزمایش كنم.

رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك ضمن درخواست از بیماران برای پیگیری درمان خود به شیوه علمی و نزد پزشكان متخصص گفت: وظیفه ما اطلاع رسانی است اما متاسفانه دخالت رادیو و تلویزیون و برخی نهادهای رسمی باعث شده كه مردم فكر كنند این ادعا ثابت شده است و چون تبلیغ از طریق صدا و سیما پخش شده وحی منزل است كه این دخالت های بی جا نتیجه آن شده كه می بینید.

لازم به ذكر است كه ادعای كشف داروی MS توسط یك دانش آموز با پخش یك گزارش خبری در اخبار شبكه آفتاب و پخش سراسری خبر در تیر ماه پس از همایش در سالن هلال احمر اراك با هدف معرفی داروی MS كشف یك نوجوان 17 ساله و انتخاب افراد داوطلب برای استفاده از دارویی كه فاقد هرگونه مجوز رسمی از وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشكی اراك است برای اولین بار صورت گرفت.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز