خبرگزاری کار ایران

میرزاده در مالزی:

دیپلماسی علمی بهترین نقش را حتی زمان تیرگی روابط سیاسی بین کشورها ایفا می‌کند

رئیس دانشگاه آزاد گفت: دیپلماسی علمی بهترین نقش را حتی زمان تیرگی روابط سیاسی بین کشورها ایفا کند.

به گزارش ایلنا، حمید میرزاده عصر امروز در اجلاس آسایهل در مالزی، با مطالعه موردی این دانشگاه، بازنگری نقش دانشگاه‌ها در جهانی‌سازی آموزش عالی و ایجاد شبکه‌های دانشگاهی و آموزش بدون مرز را تشریح کرد.

شصتمین اجلاس اتحادیه موسسات آموزش عالی و دانشگاه های جنوب شرق آسیا (آسایهل) به میزبانی دانشگاه پوترا مالزی در هتل 'لمریدی' شهر 'پوتراجایا' پایتخت ستادی مالزی در حال برگزاری است و در آن حدود 300 نماینده از دانشگاه های حدود 35 کشور جهان و 'عباس قنبری باغستان' رایزن علمی ایران در شرق آسیا حضور دارند.

میرزاده گفت: یکی از موضوعات مهم در کشورهای در حال توسعه، نقش و مولفه‌های نظام آموزش عالی کشورها و ویژگی در دسترس بودن آن است.

وی تصریح کرد: جهان در هزاره سوم میلادی، با افزایش سریع جمعیت و تقاضا برای آموزش و فراهم آوردن فرصت‌های برابر آموزشی رو به رو است که با استفاده از راهبردها و روش‌های علمی، مدیریت صحیح و بهره گیری بهینه از ظرفیت‌های نظام آموزشی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی می‌توان پاسخگوی این نیازهای اجتماعی بود.

رییس دانشگاه‌آزاد همچنین به ارائه آمار و ارقام مرتبط با دانشجویان، اعضای هیات‌علمی، تعداد کل مقاله‌های نمایه شده در 'ای.اس.ای' و 'اسکوپوس' (Scopus)، تعداد کل کتاب‌های تالیف شده و تعداد کل اختراعات ثبت شده پرداخت و گفت: این دانشگاه 6 هزار و 120 آزمایشگاه و 3 هزار و 319 کارگاه را تجمیع و طرح 'ساها' را اجرا کرده که به‌سبب آن همه پژوهشگران کشور می‌توانند برای انجام آزمایش‌های خود از این شبکه استفاده کنند.

وی متذکر شد: دانشگاه آزاد از استانداردهای علمی در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی برخوردار است تا حدی که این امر دانشگاه‌آزاد را به یکی از بزرگترین دانشگاه‌های معتبر در منطقه و شاید جهان تبدیل کرده است.

رئیس دانشگاه آزاد در ادامه گفت: گسترش ارتباطات علمی بین‌المللی میان دانشگاه‌ها می‌تواند در راس فعالیت‌های بین‌المللی هر کشور قرار گرفته و دیپلماسی علمی بهترین نقش را حتی در زمان تیرگی روابط سیاسی بین کشورها ایفا کند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد طبق سند راهبردی بین‌الملل خود، تحول کیفی در همکاری‌های علمی بین المللی را در یک دوره پنج‌ساله مدنظر قرار داده به تشریح عوامل موثر در حیات بین‌المللی این دانشگاه پرداخت.

همکاری با دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و تحقیقاتی خارجی به منظور ارتقاء رتبه دانشگاه، جذب و تبادل دانشجویان بین‌المللی و نظارت بر عملکرد واحدهای بین‌المللی و برون‌مرزی دانشگاه از جمله این عوامل موثر معرفی شد.

میرزاده درباره آموزش الکترونیک و بدون مرز در دانشگاه آزاد نیز گفت: در حال حاضر در زمینه بومی‌کردن نرم‌افزار آموزش مجازی و همچنین تاسیس واحد الکترونیکی موفقیت‌های خوبی کسب شده است. با شروع فعالیت این واحد دانشگاهی، امکان تحصیل برای همه ایرانیان و فارسی‌زبانان سراسر جهان فراهم شده است.

رئیس دانشگاه آزاد در پایان تصریح کرد: این دانشگاه براساس گزارش منتشر شده نوامبر سال‌جاری، پایگاه جهانی 'ای.اس.ای'، تاثیر گسترده‌ای در مسائل آموزشی، تحقیقاتی و فناوری ایران داشته و به جهت تولید علم در جایگاه 161 قرار گرفته که براساس همین منبع توانسته جایگاه 16 تولید دانش را از آن خود کند.

کد خبر : ۴۳۵۰۲۸