خبرگزاری کار ایران

مقام ارشد طالبان:

فهرست سیاه مانع بزرگی برای مصالحه است

asdasd

وزیر امور مالی پیشین طالبان تاکید کرد که حذف نام رهبران این گروه از لیست سیاه و رهایی زندانیان آنها از گوانتانامو برای طالبان اهمیت زیادی دارد و این لیست سیاه مانع بزرگ در برابر مصالحه است.

ایلنا: «آغاجان معتصم» وزیر امور مالی پیشین طالبان گفت كه حذف نام‌های اعضای ارشد طالبان از لیست سیاه می‌تواند گام مهمی در تقویت روند مذاکره و صلح با طالبان باشد.

به گزارش ایلنا به نقل از بی‌بی‌سی، معتصم می‌گوید كه نام وی اخیرا ازلیست سیاه شورای امنیت سازمان ملل حذف شده و از سازمان ملل خواسته تا نام دیگر اعضای رهبری طالبان را نیز از این فهرست حذف کند.

وی از اقدام شورای امنیت برای حذف نامش از لیست سیاه تقدیر کرد و گفت كه برای موفق شدن روند مصالحه و دست یافتن به صلح دایمی، دیگر اعضای ارشد طالبان نیز باید شامل این روند شوند.

شورای عالی صلح افغانستان نیز حذف نام آغاجان معتصم از لیست سیاه شورای امنیت را تائید کرده است.

معتصم که در گذشته، به عنوان مسئول سیاسی «شورای کویته» انجام وظیفه می‌كرد، در ماه آگوست سال گذشته در شهر کراچی هدف حمله سوء قصد قرار گرفت و برای درمان به ترکیه سفر کرد.

وی از آن زمان تا کنون درهمین کشور زندگی كرده و بسیار کم و محتاطانه با رسانه‌ها صحبت می‌‌کند.

معتصم در گذشته به عنوان یکی از افراد نزدیک به «ملا عمر» رهبر طالبان نیز شناخته می‌شد.

ملا آغا جان معتصم، تنها مقام ارشد پیشین طالبان است که نام وی در حالی از لیست سیاه شورای امنیت حذف می‌شود که هنوز عضو این گروه است.

معتصم تاکید کرده که حذف نام رهبران طالبان از لیست سیاه و رهایی زندانیان آنها از گوانتانامو برای طالبان اهمیت زیادی دارد و این لیست سیاه مانع بزرگ در برابر مصالحه است.

وی می‌گوید: «آمریکایی‌ها و جامعه جهانی در عوض تشدید تحریم‌ها علیه طالبان، اگر نرمی به کار بگیرند، اعضای ارشد طالبان را از لیست سیاه حذف کنند، دوستان زندانی ما را که مدت‌ها است بدون سرنوشت در گوانتانامو به سر می‌برند آزاد کنند و همچنین افراد بیگناهی که در بگرام زندانی هستند، آزاد شوند؛ فکر می‌کنم که این اقدام‌ها می تواند در ایجاد وحدت ملی در افغانستان و ایجاد تفاهم میان افغان‌ها و خارجی‌ها سازنده باشد.»

آغاجان معتصم همچنین از تاکید جامعه بین‌المللی برای در پیش گرفتن راه حل سیاسی در افغانستان به جای جنگ تقدیر کرده و می‌گوید كه این امر نتایج خوبی از جمله ایجاد انعطاف‌پذیری در رهبری طالبان را به همراه داشته است.

هر چند وی درباره چگونگی و نتایج این «انعطاف پذیری» توضیحات بیشتری نداد، اما شماری از تحلیل‌گران سخنان وی را با اهمیت می‌دانند.

مساله مصالحه و مذاکره با طالبان در اوایل سال جاری پس از آن جان تازه گرفت که طالبان تائید کردند که در حال مذاکره با آمریکایی‌ها هستند و توافق کردند تا در قطر دفتر سیاسی افتتاح کنند.

طالبان تائید کرده بودند که این گفت‌وگوها در سوم ماه ژانویه سال جاری میلادی شروع شد و یکی از محورهای اصلی آن تبادل اسرا بود.

طالبان طی بیانیه‌ای اعلام كرده بودند که با ایجاد دفتری در قطر می‌خواستند این «بهانه تبلیغاتی آمریکا را که می‌گفت طالبان برای گفت‌وگو آدرس مشخصی ندارند، برطرف کنند.»

اما این گروه در ماه مارس سال جاری میلادی اعلام کردند که مذاکرات با آمریکایی‌ها را قطع کرده‌اند.

آنها «موضع مبهم آمریکا» را دلیل قطع مذاکرات خوانده و این كشور را در این ارتباط مقصر دانستند.

با این وجود، آمریکایی‌ها گفتند که طالبان به این دلیل از مذاکرات کنار کشیدند که واشنگتن بر نقش دولت افغانستان در این مذاکرات تاکید داشت؛ چیزی که طالبان مخالف آن بودند.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز