خبرگزاری کار ایران

سیدعباس صالحی:

ایران فقط تهران نیست

asdasd
کد خبر : ۲۱۶۲۴۱

در ادوار مختلف نگاه غالب این بوده که مرکز نشینان تصمیماتی را اتخاذ و به استان‌ها برای اجرا ابلاغ می‌کردند. تسری این نگاه تقلیل‌هایی را ایجاد کرده. باید توجه داشته باشیم که کشور ما فقط تهران نیست.

نخستین روز از نشست تخصصی معاونت امور فرهنگی با مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها صبح امروز(۳۰ مهرماه) با حضور سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی، اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی، مدیران ستادی معاونت امور فرهنگی و مدیران کل ارشاد استان‌های کشور در تبریز برگزار شد.

به گزارش ایلنا؛ معاون امور فرهنگی در این نشست تخصصی ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت عالم ربانی آیت‌الله مهدوی‌کنی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد فعالیت‌های بسیاری را انجام می‌دهد و می‌تواند به حوزه‌های مختلفی ورود پیدا کند. وزارتخانه‌های دیگر هم در حوزه فرهنگ به فعالیت می‌پردازند اما وزارت فرهنگ و ارشاد از معدود نهادهایی است که به همه حوزه‌های فرهنگ اعم از زبان، نماد، محصولات فرهنگی و… می‌پردازد. همچنین این وزارتخانه دارای شبکه گسترده‌ای در سطح کشور است که از مرکز آغاز می‌شود و شهرها و روستاهای مرزی را در بر می‌گیرد.

وی ادامه داد: البته اگر چه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی همه مقولات فرهنگی نیست اما در مجموع بستر قابل اعتنایی در وزارت ارشاد و معاونت امور فرهنگی برای تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ وجود دارد.

صالحی با ضروری دانستن شناسایی توانایی‌های فرهنگی در استان‌ها گفت: واقعیت این است که اگر بخواهیم در حیطه فرهنگ آن گونه که شایسته است عمل کنیم، نیاز به شناسایی دارایی‌های خود داریم. در این نشست دو روزه به دنبال بازبینی فعالیت‌های خود هستیم تا بدانیم که در کجا قرار داریم و چه مسیری را باید طی کنیم. البته برای مشخص کردن مسیر نیازمند برنامه‌ریزی هستیم. نباید تمامی برنامه‌‌ریزی‌های خود را در مرکز متمرکز کنیم. در ادوار مختلف نگاه غالب این بوده که مرکز نشینان تصمیماتی را اتخاذ و به استان‌ها برای اجرا ابلاغ می‌کردند. تسری این نگاه تقلیل‌هایی را ایجاد کرده است و باید در برنامه‌ریزی‌های خود توجه داشته باشیم که کشور ما فقط تهران نیست و ایران کشور ماست.

معاون امور فرهنگی افزود: در این نشست هم‌اندیشی به دنبال این هستیم که برخی از مشی‌ها را اصلاح کنیم و با پیشنهادات ادارات کل فرهنگ و ارشاد استان‌ها به این موضوع می‌پردازیم. از همان روزهای نخست دغدغه حضور در کنار مدیران ارشاد استان‌ها در معاونت امور فرهنگی وجود داشت اما به دلیل تغییرات در برخی از استان‌ها، این امر به تعویق افتاد.

وی با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی در سه مرحله برای تثبیت و نهادینه شدن فعالیت‌های فرهنگی در سراسر استان‌ها عنوان کرد: به نظرم برای طی کردن این مسیر و هماهنگی میان معاونت امور فرهنگی و ادارات کل ارشاد استان‌ها این مسیر را باید در ۳ مرحله پیمود: در وهله اول باید به دنبال حل مسایل باشیم. در این مرحله باید راه حلی برای مسائل جاری پیدا کرد تا دیگر درگیر مشکلات اجرایی نباشیم. در وهله دوم باید در پی هم‌اندیشی ظرفیت‌ها باشیم. باید روی این موضوع تمرکز کنیم که چگونه می‌توانیم ظرفیت‌های مرکز را به استان‌ها هدایت کنیم و همچنین چگونه ظرفیت‌های استانی را به یکدیگر متصل کنیم.

معاون امور فرهنگی ادامه داد: تصحیح و تعمیم رویکردها سومین مرحله است و پس از بازنگری در رویکردها باید نسبت به تسری و تعمیم قوانین در سطح کشور اقدام کنیم.

صالحی درپایان با اشاره به فعالیت‌های دو روزه این نشست تخصصی در تبریز گفت: نشست روز نخست تبریز با تمرکز بر دو مرحله نخست کار خود را آغاز می‌کند. در روز نخست تلاش می‌کنیم تا پس از حل مشکلات به هم اندیشی درباره استفاده از ظرفیت‌های پایتخت و استان‌ها بپردازیم. در روز دوم نشست نیز تلاش خواهد شد به سوی تثبیت و نهایی کردن مصوبات کارگروه‌ها اقدام کنیم.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز