خبرگزاری کار ایران

بقعه تاریخی ناصرالحق آمل ساماندهی می شود

سازمان اوقاف و امور خیریه استان مازندران بقعه تاریخی نصرالحق آمل بنیانگذار حكوت علویان را ساماندهی می‌كند.

آمل - ایلنا: با ارائه نامه ای از سوی مقام معظم رهبری به سازمان اوقاف و امور خیریه استان مازندران بقعه تاریخی نصرالحق آمل بنیانگذار حكوت علویان ساماندهی می شود.

به گزارش ایلنا از آمل، فرماندار آمل در جلسه ای كه در جوار بقعه ناصرالحق در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آمل با حضور مدیركل سامان های اوقاف و امورخیریه، میراث فرهنگی و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد، یادآور شد: حسن بن علی ناصر كبیر معروف به اطروش‌ و ملقب به ناصرالحق یكی از بزرگان دینی است كه برای نخستین بار حكومت علویان را در این استان به وجود آورد.

یدالله اكبرزاده با اشاره به اینكه هم اكنون بقعه این عالم دینی در یكی از محلات شهر قدیم آمل واقع شده، افزود: این شهرستان با قدمت 7هزار ساله اش دارای آثارهای بسیار تاریخی است كه باید به این بناها اهمیت زیادی داد.

وی با بیان اینكه در جهت ساماندهی این بقعه با توجه به نامه و پیگیری مقام معظم رهبری به این بنا باید به این امر رسیدگی كرد، اظهار داشت: با وجود مدعی به حریم این مكان مدیران استانی جهت ساماندهی این مكان اعلام آمادگی كردند.

اكبرزاده با اعلام اینكه شهر قدیم آمل در این زیر این بقعه واقع شده، اذعان داشت: با اعلام آمادگی یكی از خیرین در جهت ساخت فاطمیه می توان در حریم این بنا به ساخت این مكان مقدس پرداخت.

فرماندار آمل با تاكید بر اینكه جهت ترویج اشاعه فرهنگی می توان در این مكان به ساخت كتابخانه پرداخت، تصریح كرد: در این مورد باید كار كارشناسانه با زمانبندی مشخص به انجام پروژه ها اقدام كرد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مازندران نیز در این جلسه مرمت و بازسازی این بقعه را با توجه به تاكید مقام معظم رهبری سال‌های 84 و 85 اعلام كرد و گفت: پس از مدتی از تعمیر این بقعه به دلیل اینکه نداشتن متولی خاصی به حالت متروكه درآمد.

مهدی ایزدی با اشاره به اینكه ناصرالحق از فقها، علما و شعرای توانمند قرن سوم هجری بوده، بیان داشت: وی در25 شوال سال 304 ه‌.ق مدرسه‌ای كه در این مكان بوده به تدریس می‌پرداخته و پس از وفاتش وی را در این محل دفن كردند.

وی با بیان اینكه بقعه و اماکن اطراف آن در طول سال‌ها به دلیل شرایط اقلیمی و نشست های زمین های اطراف تخریب و به حالت كج درآمده، اظهار داشت: با تاكید رهبری در جهت ساماندهی این مكان در سال 1310 با شماره 60 به ثبت میراث فرهنگی كشور درآمد.

ایزدی با اعلام اینكه محوطه این مجموعه با توافق میراث فرهنگی گمانه‌زنی شده، خاطرنشان كرد: با بررسی و كنكاش در حریم این مكان آثار تاریخی از شهر قدیم آمل به دست آمد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مازندران با بیان اینکه آثار به دست آمده از این محوطه متعلق به صدر اسلام است، ادامه داد: با كشف و استخراج سکه‌هایی متعلق به دوره‌های اسلامی از این محدوده از ساخت و ساز در پیرامون آن جلوگیری شد.

شهردار آمل نیز اعلام كرد: در صورت تامین هزینه های تاسیساتی 45 هزار متر از محدوده این بقعه از سوی سازمان گردشگری شهرداری آمل می‌تواند این مقدار از محدوده زمین را تملک کند.

احمد امیرسلیمانی با اشاره به اینكه این سازمان با كمك استانداری مازندران می توان این مجموعه را به پارك تاریخی استفاده كرد، یادآور شد: در این راستا به تامین 50 درصدی هزینه تملک زمین از سوی استانداری نیاز است.

در پایان این جلسه و با نشست صاحبان زمین بقعه ناصرالحق و محدوده آن مقرر شد تصمیم نهایی از سوی استاندار مازندران اعلام رای نهایی صادر شود در حالی كه صاحبان امر حتی به معاوضه زمین با زمین های دیگر نیز رضایت دادند.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز