خبرگزاری کار ایران

سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران:

تمام آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران سند دارد

asdasd
کد خبر : ۵۰۲۳۳۱

زارع می‌گوید: تمام آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران سند دارد و همه این اسناد نشان می‌دهد آثار متعلق به موزه هنرهای معاصر تهران است.

 به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدعلی زارع (سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران) در نشست خبری صبح امروز (دوشنبه 29 خرداد ماه) گفت: تمام آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران سند به نام موزه دارد و همه آثار گنجینه به مخرن نگهداری آثار برگشته است.

وی  ادامه داد: حضور ایران در موزه‌ها و فضاهای فرهنگی و هنری دنیا یک رسالت ملی است. بسیاری از کشورها علاقمند نیستند نام ایران با اتفاقات فرهنگی گره بخورد و مثلا با یک حرکت فرهنگی که فرهنگ ایران را با قدمتی هفت هزار ساله مطرح می‌کند یا ایران را صاحب گنجینه بداند مخالف هستند چون برپایی هرکدام از این نمایشگاه‌ها، میزگردها و سخنرانی‌هایی به همراه خواهد داشت.

زارع ادامه داد:  زبان موزه زبان تبادل فرهنگ‌هاست. اگر آثار یک موزه به دیگر موزه‌ها نرود اعتبار آن موزه از دست می‌رود. در سال ۹۱ قرار بود این آثار به اتریش برود که به دلیل تحریم‌ها این اتفاق نیفتاد و در دولت جدید و بعد از رفع تحریم‌ها قراردادی با برلین و رم بسته شد و قرار شد ما برای هر کدام از نمایشگاه‌ها ۲ میلیون یورو و نصف بلیت‌فروشی را دریافت کنیم. آقای جنتی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم از آن حمایت کردند اما مناقشاتی صورت گرفت که با آمدن آقای صالحی‌امیری این موضوع مسکوت ماند.

زارع ادامه داد: ما نمایشگاه آثاری از گنجینه موزه را اسفندماه در خود موزه برگزار کردیم. البته ۲ روز مانده به برپایی نمایشگاه گنجینه، در صفحات مجازی پخش شد که می‌خواهند شبانه این آثار را از کشور خارج کنند. مگر ممکن است اصلا چنین اتفاقی در کشور بیفتد؟

زارع افزود: در بیانیه اخیر انجمن نقاشان سه درخواست مشخص برای ارسال آثار گنجینه وجود داشت که منطقی بود. اول اینکه قرارداد در دفتر حقوقی نهاد ریاست جمهوری تایید شود. دوم اینکه بیمه معتبر داشته باشد و سوم اینکه دولت‌های آلمان و ایتالیا بازگشت آثار را تضمین کنند. همه اینها امکان‌پذیر است. ما امانت‌دار مردم هستیم. هرچند با صحبت‌های اخیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این موضوع دیگر مسکوت مانده است.

 وی ادامه داد: تمام آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران سند دارد و همه این اسناد نشان می‌دهد آثار متعلق به موزه هنرهای معاصر تهران است و هیچ فرد حقیقی نمی‌تواند ادعایی درباره آنها داشته باشد.

وی در ادامه با نشان دادن نمونه چک‌هایی که در سال‌های خرید آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران که نشان از این داشت که به نام موزه هنرهای معاصر تهران و نه افراد حقیقی صادر شده است، گفت: تمام آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران سند دارد و همه این اسناد نشان می‌دهد آثار متعلق به موزه هنرهای معاصر تهران است و هیچ فرد حقیقی نمی‌تواند ادعایی درباره آنها داشته باشد و تمام آثار مهم گنجینه تا ۶ ماه آینده روی سایت موزه هنرهای معاصر تهران و دو زبانه شدن سایت خبر داد.

همچنین محمدرضا کارگر (مدیرکل امور موزه‌ها و اموال منقول) طی سخنانی گفت: همه آثاری که تا به حال از کشور ما خارج شده است براساس تفاهمنامه خارج شده است و اگر اثری بوده که رفته و برنگشته است در جمهوری اسلامی اتفاق نیفتاده است. یکسری لوح هخامنشی در سال ۱۳۱۲ از کشور به شیکاگو رفته بود که برایش دادگاه تشکیل شد. موزه هنرهای معاصر تهران باید برای ارسال آثارش یک پروسه حقوقی را طی کند. اگر مثلا اسامی آثار ارسالی یا زمان دقیقش اطلاع‌رسانی نمی‌شود برای این است که باید یک پروسه طولانی طی شود تا با آثار موافق شود و اگر در این میان اسامی اعلام شود و ۵ اثر حذف شود خود شما می‌گویید چرا اطلاعات غلط دادید. زمان خروج را هم اعلام نمی‌کنند تا جلوی سرقت و...گرفته شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز