خبرگزاری کار ایران

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم:

وزارت علوم از مطالعات دینی در دانشگاه‌ها حمایت می‌کند

asdasd
کد خبر : ۳۹۳۰۶۹

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به ایجاد مرکز مطالعات دینی برای احیای تمدن اسلامی در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: یکی از اهداف کلان وزارت علوم حمایت از مباحث احیای تمدن اسلامی و تقویت مطالعات دینی در دانشگاه‌ها است.

به گزارش ایلنا از روابط عمومی وزارت علوم، سید ضیاء هاشمی در جمع هیئت رئیسه و شورای مدیران دانشگاه محقق اردبیلی گفت: راه اندازی مرکز مطالعات دینی برای احیای تمدن اسلامی در دانشگاه محقق اردبیلی اقدام مبارکی است و یکی از اهداف کلان وزارتخانه ورود به مباحث دینی و اسلامی و احیای تمدن اسلامی است .

وی با بیان اینکه افزایش چند برابری فعالیت های فرهنگی دانشگاه محقق اردبیلی قابل تقدیر است، افزود: در سیاست های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برنامه های فرهنگی جزء برنامه های اصلی دانشگاه ها است و این فعالیت ها جزء فعالیت های جنبی محسوب نمی شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی با بیان اینکه همدلی و هم اندیشی موجب هم افزایی می شود، گفت: اندیشه و تفکرات مختلفی در دانشگاهها وجود دارد اما باید با وحدت رویه در مسیر و هدف مشترک گام برداشت.

وی با اشاره به اینکه حضور روزانه 420 نفر دانشجو در فعالیت های فرهنگی دانشگاه محقق اردبیلی ارزشمند است، ادامه داد: می توان با تلاش بیشتر این تعداد را افزایش داد و دانشگاه محقق اردبیلی ظرفیت افزایش آن را دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: دفاع از حریم دانشگاه، دانشجو و اساتید رسالت مهم مدیریت دانشگاه است و مدیریت باید سپر بلای آنها در اتفاقات باشد چرا که در این زمینه مسئولیت های خطیری دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در جامعه ای زندگی می کنیم که تنوع دیدگاه وجود دارد اما ما هراسی از این تنوع اندیشه نداشته بلکه از آن استقبال می کنیم و یکی از شعارهای دولت تدبیر و امید استقبال از تنوع دیدگاه ها و بهره گیری از آنها در پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران است.

وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید از نقد و دیدگاه های مختلف استقبال می کند، اضافه کرد: نقد باید راهگشا، سازنده و منصفانه باشد و دولت تدبیر و امید اعلام کرده است که فضا را برای منتقدان باز کرده و منتقدان در این دولت نباید لکنت زبان داشته باشند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه باید در شفاف سازی پیشگام شود و نقد و نظرات کارشناسی و علمی خود را مطرح کند.

هاشمی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید تشکل های دانشجویی را تهدید نمی بیند بلکه به دیده فرصت به آنها می نگرد، ادامه داد: مادامی که دانشگاه در جامعه ایفای نقش نکرده و به رسالت اجتماعی خود عمل نکند، جامعه نمی تواند به سمت توسعه پیش رود.

وی افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران ساختار غنی و مدیران توانمند و سالم دارد و سو استفاده عده ای از افراد نباید به پای نظام نوشته شود.

هاشمی با بیان اینکه مدیریت دانشگاه باید به نسل جوان خلاق و مطالبه گر اعتماد کند، تصریح کرد: رویکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعتماد و اتکا به استاد و دانشجو است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: دانشگاه کانون علم، دین و فرهنگ است و باید همگام  با سیاست های کلان نظام و منویات مقام معظم رهبری پیش رود.

در ادامه این نشست گودرز صادقی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: دانشگاه محقق اردبیلی در زمینه های فرهنگی اقدامات خوبی انجام داده است  به طوری که وقتی آمار رشد فعالیت های فرهنگی دانشگاه ارائه می شود، همه آن را مطلوب ارزیابی می کنند.

صادقی  به حوزه پژوهش اشاره کرد و با بیان اینکه تعداد مقالات منتشر شده در سال 94 نسبت به سال 93 رشد 45 درصدی دارد، اظهار کرد: مقالات isi در این مدت 66 درصد افزایش یافته است.

وی افزود: برای اولین بار فرصت های مطالعاتی در دانشگاه محقق اردبیلی  ایجاد و تیم های ورزشی دانشگاه نیز برای اولین بار به کشورهای دیگر اعزام شدند.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه تعداد انجمن ها، کانون ها، همایش های کوتاه مدت و دوره های مختلف در دانشگاه چند برابر شده است، ادامه داد: در این مسیر معاونت فرهنگی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با همگرایی حرکت کرده اند و ما دانشگاه و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری را دو بال برای توسعه دانشگاه در ابعاد مختلف می دانیم.

حجت الاسلام و المسلمین سیف اله مدبر مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: رویکرد دانشگاه محقق اردبیلی به فعالیت های فرهنگی توسعه محور است و سال گذشته بودجه فرهنگی دانشگاه یک میلیارد تومان بود که این بودجه برای دانشگاه مادراستان اردبیل، بودجه زیادی نیست.

وی با اشاره به برخی فعالیت های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: یکی از این اقدامات کتاب پیام بیداری و امید بود که در آن نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی به 58 زبان زنده دنیا ترجمه شده است.

مدبر با اشاره به اینکه مرکز مطالعات دینی در دانشگاه محقق اردبیلی راه اندازی شده است، اضافه کرد: این مرکز با حضور 150 نفر از اعضای هیات علمی راه اندازی شده و هدف آن احیای تمدن اسلامی در تمامی حوزه ها است.

عباس فنی اصل معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: همه مجموعه های دانشگاه محقق اردبیلی به سوی اهداف مشترکی گام بر می دارند و در این زمینه وحدت رویه خوبی دارند.

وی با اشاره به همگرایی موجود در بین حوزه های مختلف دانشگاه ادامه داد: این همگرایی سبب توسعه فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، دانشجویی، هنری و سیاسی شده است.

فرشاد کیوان بهجو مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این نشست تصریح کرد: هم اکنون در دانشگاه محقق اردبیلی پنج تشکل، 53 انجمن علمی، 23 کانون و 67 نشریه وجود دارد.

وی افزود: کل برنامه ها نسبت به سال 92 حدود 956 درصد افزایش نشان می دهد و میانگین تعداد برنامه ها از نیم برنامه در روز به 2.8 برنامه در روز افزایش یافته است.

کیوان بهجو با اشاره به اینکه در هر روز کاری 420 دانشجو در فعالیت های مختلف فرهنگی دانشگاه مشارکت می کنند، افزود: در سال 92 در سطح دانشگاه 19 نشریه وجود داشت که 9 نشریه فعال بود اما الان 67 نشریه وجود دارد و 45 نشریه فعال هست.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز