خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر جهادکشاورزی:

مشکلات موجود در حوزه آب نتیجه کم کاری بخش دولتی و کشاورزان است

asdasd
کد خبر : ۲۵۳۷۴۲

تنها با ایجاد یک مدیریت واحد، تعامل بین دستگاهی و بهره گیری از ظرفیت احاد مردم می توانیم بحثکمبود آب را مدیریت کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت گفت: مشکلات موجود در حوزه آب نتیجه کم کاری بخش دولتی و همچنین کشاورزان است و همه به یک اندازه در این زمینه مقصر هستیم.

به گزارش ایلنا، عباس کشاورز روز پنجشنبه در همایش «آب و کشاورزی پایدار» در روستای کروندان شهرستان دهگلان افزود: دولت چاره ای جز اصلاح سیستم مدیریت آب با همکاری کشاورزان ندارد.

او با اشاره به مشکلات ناشی از کم ابی در دشت های قروه و دهگلان گفت: باید راه حلی برای وضعیت کنونی ترسیم کرد تا کشاورزی پایدار منطقه و کشور به خطر نیفتد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: وضعیت دشت های دهگلان و قروه نیز همانند دریاچه ارومیه است و اگر مدیریت صحیحی اعمال نشود لطمات جبران ناپذیری را هم در این منطقه شاهد خواهیم بود.

او با اشاره به اینکه ۶۰۰ سفره زیرزمینی مانند دریاچه ارومیه در حال خشک شدن است گفت: همه به کمبود آب و همچنین به اینکه از آب های زیرزمینی زیاد از حد برداشت کرده ایم اذعان داریم.

وی به ارزش ذاتی آب اشاره کرد و گفت: بخش کشاورزی تحمل این همه اشتغالزایی را نداشته و باید در این خصوص منطقی برنامه ریزی کرد.

کشاورز راه حل این مشکلات را مدیریت صحیح، همفکری دستگاه های متولی و کشاورزان و تفاهم و تعامل آنها دانست و بیان داشت: تنها با ایجاد یک مدیریت واحد، تعامل بین دستگاهی و بهره گیری از ظرفیت احاد مردم می توانیم بحثکمبود آب را مدیریت کنیم.

قائم مقام خانه کشاورز کشور نیز این گردهمایی را نشان از نزدیکی مسئولین و مردم دانست و برگزاری آن را برای بخش کشاورزی کشور به فال نیک گرفت.

عنایت الله بیابانی استفاده از تعقل در برنامه ریزی بخش کشاورزی را به جای احساسات کارگشا دانست و گفت: برخی ها معتقدند کشاورزان مقصر اصلی کاهش آب های زیرزمینی هستند در حالی که کشاورزان آب را برای تولید مواد غذایی مورد نیاز مردم مصرف می کنند.

به گفته وی ذات کشاورزی آب بر است و نباید کشاورزان را مقصر در مباحثکم آبی و خشکسالی دانست.

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی نیز در این گردهمایی بر اصلاح پروانه های بهره برداری، ترویج الگوی کشت مناسب و پهنه بندی کشت از جانب وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد و گفت: تا زمانی که پهنه بندی کشت صورت نگیرد مشکلی حل نخواهد شد.

حامد قادرمرزی گفت: دولت باید این وضعیت را مدیریت کند و میزان کشت هرنوع محصولی در کل کشور مشخص باشد.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز