خبرگزاری کار ایران

تازه ترین حرفهای وزیر ارشاد درباره فیس بوک، یارانه مطبوعات و سینما

کد خبر : ۱۵۰۲۶۲

جنتی بودجه وزارت ارشاد را بسیار اندک دانست و عنوان کرد که ارشاد با این رقم اصلا نمی‌تواند پاسخگوی وظایفش باشد و این در حالی است که بودجه سال ۹۳ نسبت به ۹۲ تنها چهار درصد افزایش دارد که با در نظر گرفتن تورم در حقیقت ۲۰ درصد کاهش دارد.

وزیر ارشاد معتقد است که اقتصاد فرهنگ و هنر تا کنون مغفول بوده و سهم آن در کشور بسیار ناچیز و اندک می باشد و عمده فعالیت‌های فرهنگی و هنری از طریق حمایت دولت انجام شده است.

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز روابط‌ عمومی و اطلاع‌ رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشتی صبح یکشنبه و در محل اتاق بازرگانی تهران صورت گرفت، علی جنتی با بیان این مطلب افزود: بسیاری از افراد سرشناس حوزه های فرهنگی و هنری از نظر معیشتی با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند

وی ادامه داد: در ابتدای آمدن من به این وزارتخانه صندوق حمایت از هنرمندان ۲۱ میلیارد تومان بدهی داشت و ما در تلاش هستیم مشکلات را به تدریج مرتفع کنیم.

جنتی ادامه داد: من بر این باورم که اگر این حوزه را درست هدایت کنیم می‌تواند روی پای خود بایستد و سودآوری هم داشته باشد.

وی به حراج کریستی دوبی اشاره کرد و گفت: از ۴۰ اثر ایرانی، ۳۲ تابلو فروخته شد و از مجموع ۱۰ میلیون دلار فروش، سه میلیون دلار آن نصیب ایران شد.

وزیر ارشاد همچنین درباره مجوزهای صادره نیز عنوان داشت: در صدور مجوزها نهایت دقت صورت می گیرد و پس از صدور مجوز تا آخر از آن حمایت می‌کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به فضای امیدوارکننده‌ای که در بین اهالی فرهنگ و هنر به وجود آمده اشاره کرد و افزود: بسیاری از فیلمسازانی که تاکنون کار نمی‌کردند الان با امیدواری مشغول فعالیت هستند.

وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات حوزه سینما همچون فعالیت سینماها با ۳۰ درصد ظرفیت و فرسودگی سالن‌ها پرداخت و از تلاش برای رفع این مشکلات و مجهز و دیجیتالی کردن سینماها و نیز از تلاش برای افزایش اقبال مردم به سینما خبر داد و وعده داد که وزارتخانه متبوعش در سال جدید درصدد تهیه و آماده‌سازی ۲۰ تا ۳۰ سالن جدید است.

علی جنتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات حوزه نشر، عنوان داشت: می‌توان با همت و همدلی این حوزه را به سودآوری رساند چرا که جای کار در این بخش بسیار است.

به گفته وی کشورهای حوزه زبان پارسی دارای زمینه مناسب کاری برای این عرصه هستند و وزارت ارشاد برای بهبود و ایجاد جهش در این عرصه با وزارت صنعت و معدن و مدیران عامل بانک‌های خصوصی وارد مذاکره شده و تفاهم‌نامه ای نیز امضا کرده‌است.

عضو دولت یازدهم در بخش دیگری از اظهاراتش به مشکلات مربوط به حوزه مطبوعات پرداخت و با بیان اینکه بسیاری از مشکلات کشور ناشی از این است که اجازه نداده‌ایم مطبوعات و رسانه‌ها به طرح درست مشکلات بپردازند و با کوچک‌ترین انتقاد، با آنها برخورد شده است، مطبوعات را از جمله حوزه‌هایی دانست که اگر درست عمل شود می‌تواند سودآور باشد.

وی افزود: سیاست دولت در این زمینه و همچنین در دیگر بخش‌ها باز کردن فضا و ایجاد بستر مناسب برای فعالیت است به عنوان مثال کتاب‌هایی که گاه تا هفت یا هشت سال در وزارت ارشاد مانده بودند، الان مجوز گرفته‌اند.

وزیر فرهنگ ادامه داد: توسعه در همه بخش‌های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و… باید به صورت متوازن صورت گیرد، توسعه فرهنگی جز در فضای باز و تضارب آرا عملی نمی‌شود.

علی جنتی در پاسخ به پرسشی درباره استفاده از شبکه‌های اجتماعی گفت: فرهیختگان کشور بر این اعتقادند که ما نمی‌توانیم خود را در یک حصار محدود کنیم و به بهانه حفظ دستاوردهای اسلام، جلوی هر چیزی را بگیریم. ما در حالی فیس‌بوک را مسدود کرده‌ایم که الان چهار میلیون ایرانی از طریق آن با هم مرتبط هستند؛ اما در دولت این نگاه وجود ندارد و ما درصدد هستیم از این شبکه‌ها به نفع توسعه کشور بهره ببریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سئوالی درباره گردشگری اظهار داشت: سیاست کلی دولت، رونق بخشی به این حوزه است، هرچند که سیاست‌های غلط پیشین، گردشگری را به کلی متلاشی کرده و دولت درصدد اصلاح آن است.

وزیر ارشاد در پاسخ به مشکلات پیش‌ روی صدور مجوز نشریه عنوان داشت: هم‌اکنون هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد و مجوزها بویژه برای نشریات اختصاصی خیلی سریع صادر می‌شود.

عضو کابینه دولت دهم در پاسخ به سئوال دیگری درباره اعزام گروه‌های موسیقی افزود: ما تا آنجا که بتوانیم قصد کمک در این زمینه داریم چرا که این امر را در راستای توسعه فرهنگی کشورمان می‌دانیم. در مورد آقای شجریان هم سیاست دولت تا آنجایی که به وزارت فرهنگ مربوط می‌شود آن است که ایشان بتواند کار کند و دوستان و طرفدارانش بتوانند از وجود ایشان بهره ببرند.

کاغذ، موضوع پرسش دیگر از وزیر ارشاد بود که وی پاسخ داد: در مورد کاغذ ما برآنیم که بتوانیم تولید داخلی را افزایش دهیم و برای توسعه کارخانه‌ها در داخل، آماده تعامل با وزارت صنعت هستیم و از واردکننده‌های کاغذ هم حمایت می‌کنیم که بتوانیم کاغذ را با قیمت مناسب در اختیار ناشران قرار دهیم.

وزیر فرهنگ در پاسخ به پرسشی درخصوص یارانه مطبوعات افزود: یارانه مطبوعات کم و تنها در حد یک کمک است، از همین رو ما کار را واگذار کردیم به خود مطبوعات و از آنها خواستیم ضوابطی را تدوین کنند که بر اساس آن ضوابط و معیارها، یارانه به مطبوعات تعلق بگیرد و این موضوع کاملا شفاف و روشن است و در سایت معاونت مطبوعاتی هم قرار دارد.

جنتی در ادامه، بودجه وزارت ارشاد را بسیار اندک دانست و عنوان کرد که ارشاد با این رقم اصلا نمی‌تواند پاسخگوی وظایفش باشد و این در حالی است که بودجه سال ۹۳ نسبت به ۹۲ تنها چهار درصد افزایش دارد که با در نظر گرفتن تورم در حقیقت ۲۰ درصد کاهش دارد.

پرسش پایانی درخصوص فعالیت انجمن صنفی روزنامه‌نگاران بود که وزیر ارشاد اظهار داشت: تعطیلی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران بر اساس شکایت وزارت اطلاعات و اقدام دادگستری در پلمپ آن انجام شده است؛ اما هم‌اکنون وزارت اطلاعات شکایت خود را پس گرفته و بین وزارتخانه‌های فرهنگ، کار و اطلاعات تفاهم کامل در این زمینه وجود دارد و انجمن می تواند با تشکیل مجمع عمومی و انتخاب هیئت مدیره جدید کار خود را آغاز کند و از نظر این سه وزارتخانه مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز