کد خبر: 20371 A

هم اکنون 166 هکتار از اراضی زراعی استان، زیر کشت زیره سبز قرار داشته و در سال آتی نیز10 درصد به این سطوح افزوده خواهد شد/ شهرستان های اسکو، شبسترو تبریز به ترتیب با 150، 11 و 5 هکتار اراضی زیر کشت، تولید این محصول را در آذربایجان شرقی تداوم می بخشند

ایلنا- تبریز: مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: 166 هکتار از اراضی زراعی استان، زیر کشت زیره سبز قرار داشته و در سال آتی نیز10 درصد به این سطوح افزوده خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، سعداله اسکندری، امروز در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به توسعه سطوح زیر کشت زیره درآذربایجان شرقی گفت: زیره سبز ادویه‌ای، با کاربردهای مختلف‌ می‌تواند از جایگاه ویژه‌ای در صادرات‌ محصولات کشاورزی کشور برخوردار باشد.

وی با بیان اینکه زیره سبز در طبقه‌بندی ها، جزو گیاهان داروئی محسوب شده و هدف از تولید آن تامین نیاز مصارف داخلی و صدور به سایر کشورها بوده است افزود: مهمترین‌ استفاده آن مصارف خوراکی و صنعتی‌ و دارویی بوده که این‌ ویژگیها عبارتند از: فصل رشد نسبتا کوتاه، نیاز آبی کم، همزمان نبودن فصل‌ کار آن با دیگر محصولات زراعی، اشتغال زایی، ارزش افزوده قابل توجه‌ و درآمد مطلوب برای بهره برداران بخش زراعی می باشد.

اسکندری با اشاره به اینکه کاشت زیره سبز به صورت دیم و آبی، در ‌نیمه دوم اسفندماه تا نیمه اول فرودین به تناسب‌ آب‌و هوای منطقه انجام می‌شود گفت: کاشت‌ زیره سبز تا به حال بیشتر به‌ صورت دیم بوده ودر مناطقی که دارای خاکهای لومی شنی‌ با زهکشی خوب که ماده آلی بالا داشته‌ باشد و درجه حرارت در طی دوره رشد برای سه تا چهار ماه معتدل و ملایم باشد عملکرد خوبی خواهد داشت.

اسکندری با اشاره به ضرورت کنترل کامل‌ علفهای هرز در کشت این محصول گفت: برداشت زیره اعم از دیم و آبی از اواخرخردادماه تا اوایل مردادماه بسته به‌ شرایط جوی انجام می‌گیرد و ‌ محصول رسیده‌، حد اکثر به مدت10روز باید انجام شود زیرا اگر عمل برداشت دیر صورت گیرد بوته بیش از حد خشک شده و به‌ محض تماس دست کارگر با آن آسیب می بیند و در نتیجه مقدار محصول در واحد سطح افت خواهد کرد.

وی با اشاره به ترویج کشت زیره با توجه به استعداد خاک و پتانسیل بالای استان جهت کشت گیاهان دارویی گفت: زیره سبز به دلیل نیاز کم آبیاری، مورد اقبال زارعین استان قرار گرفته و با توجه به کاربردهای فراوان دارویی و غذایی به عنوان یک منبع درآمدی مطمئن درآمده و با ایجاد صنایع فرآوری، می توان جایگاه آذربایجان شرقی را در تولید این محصول با ارزش اقتصادی بالا افزایش داده و به یکی از بزرگترین تولید کنندگان زیره تبدیل نمود.

وی با بیان اینکه شهرستان های اسکو، شبسترو تبریز به ترتیب با 150، 11 و 5 هکتار اراضی زیر کشت، تولید این محصول را تداوم می بخشند گفت: اجرایی نمودن راهکارهایی نظیر بذر اصلاح شده خرید تضمینی و افزایش قیمت خرید، دلگرمی تولید کنندگان برای تولید گیاهان دارویی را در پی خواهد داشت.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر